ID : 8599613

مرگ ۱۶۵ هزار ایرانی بر اثر سکته قلبی و مغزی طی یک سال


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: از ۳۵۱ هزار مرگ در ایران در سال ۲۰۱۰، بیش از ۱۶۵ هزار مورد مربوط به سکته‌های قلبی و مغزی بوده است.

به گزارش یزدرسا  به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت، رضا ملک زاده در افتتاحیه سومین کنگره بین المللی پیشگیری از بیماری های قلب و عروق از لزوم توجه به پیشگیری از بیماری‌های قلبی- عروقی با توجه به بافت جمعیتی کشور خبر داد.

 

وی افزود: با افزایش جمعیت کشور و کاهش مرگ و میرها، امید به زندگی در ایران افزایش یافته و به دلیل جوان بودن جمعیت کنونی کشور، خطر ابتلا و شیوع بیماری‌های قلبی عروقی در سال‌های آینده کشور را تهدید می‌کند.

 

ملک زاده با بیان اینکه بر اساس آمارهای سال 2012، حدود 17 میلیون و 500 هزار نفر در دنیا جان خود را بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی از دست داده‌اند، تصریح کرد: این مشکل در کشورهای در حال توسعه چشمگیرتر بوده و در ایران نیز در سال 2010، از 351هزار مرگ، بیش از 165هزار مورد مربوط به سکته‌های قلبی و مغزی بوده است.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ابراز داشت: کاهش مرگ و میر کودکان، زنان 15 تا 65 ساله، کنترل بیماری‌های عفونی، افزایش سرانه ملی، توسعه راه‌ها و ارتباطات، افزایش سواد عمومی جامعه، همگی در کنار هم موجب افزایش جمعیت کشور شده و با افزایش 22 سال امید به زندگی در مردان و 23 سال در زنان مواجهیم.

 

ملک زاده با هشدار نسبت به اپیدمی چاقی در ایران، گفت: زنان ایرانی از زنان آمریکایی چاق‌تر هستند و مصرف بالای مواد غذایی مانند نان و برنج، در شیوع دیابت در ایران نیز موثر بوده است.

 

وی ادامه داد: با توجه به حجم بالای مصرف مواد غذایی در میان ایرانیان، لازم است پژوهش‌هایی در این زمینه دنبال شود و در همین راستا، مدیریت کنترل بیماری ها نیز از بیماری های واگیر به غیرواگیر در حال تغییر است.

 

ملک زاده خاطرنشان کرد: هم اکنون مهارت‌های کلینیک مربوط به حوزه قلب و عروق از کارهای پژوهشی این حوزه قوی‌تر بوده و لزوم توجه جدی‌تر پژوهشگران ضروری است.

وی در مورد دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این دانشگاه پس از تهران، به عنوان دومین دانشگاه علوم پزشکی کشور در زمینه تولیدات علمی کاردیولوژی شناخته شده است.

 

سومین کنگره بین المللی پیشگیری از بیماری های قلب و عروق، تا سیزدهم مهرماه، در هتل بزرگ شیراز ادامه دارد.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.