ID : 7594988

مسئولان با ادبیاتی سخن نگویند که شجاعت در گفتار را از منتقدان بگیرد


نایب رئیس مجلس گفت: شایسته مسئولان ارشد نظام نیست واژه‌های تکفیر و واژه‌هایی که انتظار نمی‌رود در ادبیات سیاسی یک نظام اسلامی دولت مبتنی بر اخلاق و تدبیر مشاهده شود و منتقدین را از شجاعت در گفتار باز داریم.

به گزارش یزدرسا به نقل از تسنیم، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد در نشست علنی امروز مجلس در نطق میان دستور در سخنانی گفت: لازم می‌بینم با توجه به مجموعه مذاکرات و گفت‌وگوها، نقدها و تحلیل‌ها در موضوع هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نکاتی را در جلسه امروز عرض کنم.


وی افزود: اولا باید توجه داشته باشیم در حالی غرب و قدرت‌های به اصطلاح بزرگ با مدیریت آمریکا تصمیم به ارجاع پرونده جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته‌ای به شورای امنیت سازمان ملل گرفتند که در ایران حدود 194 سانتریفیوژ نسل اول فعال شده بود و آنها با اراده جدی بر توقف فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، این اقدام را اجرا کردند و سپس با تشدید تحریم‌ها به منظور فلج کردن اقتصاد ملی از تمام ظرفیتشان برای این کار بهره بردند.


نایب رئیس مجلس با بیان اینکه برای نخستین بار بانک مرکزی یک کشور از سوی کشورهای غربی تحریم شد، خاطر نشان کرد: چالش‌های جدی پیش روی فروش نفت و فرآورده‌های نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران از سوی غربی‌ها خلق شد. اراده ملت ایران، مدیریت قاطع و هوشمندانه سکاندار موحد نظام، رهبر معظم انقلاب اسلامی راه را برای حرکت همراه با اقتدار ملت ایران و برون‌رفت از تنگناها و چالش‌های خلق شده هموار کرد.


ابوترابی‌فرد تصریح کرد: تحریم و تهدید نه تنها به عنوان مانع فراروی حرکت انقلاب ایفای نقش نکرد، بلکه اولا موضوع هسته‌ای را به یک مسئله جدی و قطعی ملی تبدیل کرد. ثانیا ریل حرکت اقتصاد را به سمت برون رفت از وابستگی درآمدهای حاصل از فروش نفت و روی آوردن به تولید و کالا و خدمات دانش بنیان هدایت کرد.


وی در ادامه اظهار داشت: سایت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی با تکیه بر ظرفیت‌های علمی کشور به موقعیت‌های جدیدی دست یافته است. 194 سانتریفیوژ به 19 هزار سانتریفیوژ فعال تبدیل شده است. ما اراده غرب برای عدم دستیابی ایران به اورانیوم غنی‌شده 20 درصد برای راکتور اتمی تهران را درک کرده‌ایم که در این راستا جوانان هوشمند ایران اسلامی توانستند نیاز کشور را در داشتن اورانیوم با غنای 20 درصد را تامین کنند.


نایب رئیس مجلس در ادامه افزود: با حرکت پرشتاب و عزت‌آفرین علمی و سیاسی و همبستگی ملی نگاه غرب از تهدید و تحریم به سمت مذاکره و گفت‌وگو تغییر جهت ریل داده است.


ابوترابی‌فرد با بیان اینکه درخواست‌های مکرر از سوی سران قدرت‌های به اصطلاح بزرگ و 1+5 در نهایت به مواضع روشن رهبر معظم انقلاب اسلامی در فروردین سال 1392 انجامیده است گفت: معظم له با تبیین خطوط قرمز نظام اجازه مذاکره در موضوع هسته‌ای را با توجه به قرار گرفتن ایران در یک موضع اقتدار و ظرفیت کامل برای دفاع از منافع ملی، صریحا بیان داشتند.
وی در همین زمینه افزود: البته ایشان بر این حقیقت تاکید کردند که آمریکا و غرب سر سازش با ملت‌ها و اراده ملت‌های مسلمان ندارند و من به این مذاکرات خوشبین نیستنم آنها اگر در مسئله هسته‌ای در برابر اراده ملت ایران شکست سختی را تحمل کنند در حوزه‌های دیگری مانند مسئله خنده‌آور حقوق بشر نیز به چالش با جمهوری اسلامی ادامه خواهند داد.


نایب رئیس مجلس با بیان اینکه در این راستا با تبیین راهبرد روشن نظام جمهوری اسلامی و اقتدار برآمده از حماسه خرداد سال 92 تیم مذاکره کننده با حمایت از مجلس شورای اسلامی، ملت عزیز و در چارچوب خطوط تعریف شده برای دفاع از منافع ملی و پاسداری از آن وارد گفت‌وگو شدند، تصریح کرد: امیدواریم که گفت‌وگوها و مذاکرات با تامین منافع ملی و با تکیه بر اقتدار ملت ایران حمایت قاطع مجلس شورای اسلامی بتواند ظرفیت جدیدی را برای ملت ایران خلق کند و در این عرصه نیز مانند عرصه‌های رویارویی نظام جمهوری اسلامی با استکبار جهانی در 3 دهه گذشته به پیروزی عزت‌بخشی دست بیابیم.
ابوترابی ادامه داد: در این راستا با توجه به تجارب گذشته دولتمردان در طول تاریخ سیاسی ایران و زیاده‌خواهی استکبار جهانی آمریکا جهان‌خوار، جمعی از دانشگاهیان، چهره‌های سیاسی در گفت‌وگوها و نشست‌ها، نگرانی‌ها و دغدغه‌های خود را در این حوزه بیان می‌دارند. طرح این دیدگاه‌ها در راستای حراست از منافع ملی است.


وی گفت: طرح این مسائل از سوی چهره‌ها به منظور نگرانی از آن است که مبادا در عرصه گفت‌وگو و مذاکره نسبت به منافع ملی و دستاوردهای هسته‌ای جمهوری اسلامی کمترین زاویه‌ای ایجاد بشود. باید به این نگاه منتقدانه از موضع یک مدیر و یک مسئل به عنوان یک سرمایه نگاه کرد و او  را پشتوانه مذاکرات برای حراست از منافع ملی و به اصطلاح برای دستیابی به برد بالاتر قرار داد.


نایب رئیس مجلس با ذکر خاطره‌ای تصریح کرد: در دوران دولت اصلاحات همراه شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران محضر مقام معظم رهبری رسیدیم. دبیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران در یک فضای شفاف و روشن بدون نگرانی با یک نگاه لبریز از نقد به طرح دیدگاه‌ها و دغدغه‌ها و مسائل تشکل‌های دانشجویی، انجمن‌های اسلامی دانشگاه تهران پرداخت. بعد از پایان سخن او انتظار داشتم که رهبری معظم چگونه بیانات خود را آغاز می‌کند.


وی افزود: رهبر معظم انقلاب با جملاتی با قریب به این مضمون فرمودند اگر ما اینجا آرام نشسته‌ایم برای این دغدغه‌ها و نگرانی‌های شماست و سپس به تحلیل مسائل پرداختند.


ابوترابی‌فرد خطاب به مسئولان ارشد نظام گفت: مسئولان ارشد نظام بدانند اگر این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها نبود قطعا شما از آرامش لازم برخوردار نبودید. این دغدغه‌ها و نگرانی را به عنوان سرمایه ببینید و با ادبیاتی که شایسته مسئولان ارشد نظام نیست واژه‌های تکفیر و واژه‌هایی که انتظار نمی‌رود در ادبیات سیاسی یک نظام اسلامی دولت مبتنی بر اخلاق و تدبیر مشاهده شود، منتقدین را از شجاعت در گفتار باز داریم.


نایب رئیس مجلس در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم مسئولان نظام، آحاد مردم با نقد همراه با بصیرت و انصاف و مسئولین با سعه صدر و پذیرش نقدها راه را برای برون‌رفت از تنگناها و رسیدن به اقتدار و جایگاهی که زیبنده جمهوری اسلامی است همواره بنمایند.


همچنین، محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه) به سخنان روز گذشته رئیس جمهور که گفته بود "زمانی که مذاکرات آغاز می‌شود، برخی بزدلان سیاسی می‌ترسند و می‌لرزند، به جهنم! بروید جایی که نلرزید!"، اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور روز گذشته مطالبی را مطرح کرد که سخنان او ادبیات مناسبی برای منتقدان نبود. اگر زمانی که رئیس جمهور از خس و خاشاک استفاده کرد، با او برخورد می‌شد، شاید امروز شاهد تکرار اینگونه سخنان نبودیم.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.