معنای شهادت از چشم آیت الله قاضی طباطبایی
به گزارش یزدرسا، درباره شهدای محراب، انقلاب و به ویژه هشت سال دفاع مقدس هر چه بگوییم کم گفتهایم؛ به طوریکه اگر دفتر خاطرات تک تک این شهدا را باز کنیم، لحظه به لحظه زندگی آنان برای نسل امروز و فردای من و شما ایرانی درس ایستادگی، استقامت، گذشت، خودسازی، ایثار، مقاومت، ولایتپذیری، عزت، استقلال و آزادی است.
سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی، سید اسدالله مدنی تبریزی، سید عبدالحسین دستغیب، محمد صدوقی و اشرفی اصفهانی»، در حقیقت همان میراث ماندگار اولین شهید محراب امیرالمؤمنین علی(ع) هستند که همچون امام خویش، تمام وجود و هستی خویش را فدای این سرزمین و به ویژه احیای اسلام ناب محمدی (ص) کردند تا اینکه ارزشهای ناب اسلامی زنده بماند.
به هر حال، آیتالله سید محمدعلی قاضی طباطبایی، اولین شهید محراب و اولین امام جمعه تبریز که در سنگر نماز جمعه به مبارزه با رژیم پهلوی پرداخت و در این ارتباط نیز رژیم شاه از ترس نفوذ این روحانی در بین اقشار مختلف مردم، ایشان را چندین بار تبعید کرد.
ناگفته نماند، به عقیده کارشناسان حوزه مسائل دینی و سیاسی، آیتاللّه قاضی طباطبایی از بزرگمردان تاریخ معاصر بود. ایشان در شکلگیری انقلاب شکوهمند اسلامی و برانگیختن احساسات پاک مردم نقش مهمی داشت.
شهید قاضی با سخنرانیهای آتشین و پخش اعلامیههای ضدرژیم، مردم قهرمان تبریز را به صحنه پیکار آورد و با این عمل شجاعانه خود، شعله بر خرمن دشمن انداخت و در این راستا نیز طاغوتیان به خوبی میدانستند قیام آذربایجان یعنی به حرکت درآمدن کل ایران و این همان کابوسی بود که دژخیمان همواره از آن وحشت داشتند.
آیتالله سید محمدتقی آلهاشم از روحانیان و سادات بنام کهن شهر هم با تاکید بر اینکه سابقه طولانی فقاهت و اجتهاد در خاندان شهید آیتالله قاضی و نیز کسب فیض از اساتید مسلم نجف و قم و نیز ممارست ایشان در کسب علم، از ایشان مجتهدی مسلم و عالمی عالی قدر ساخته بود، میگوید: «مرحوم شهید آیتالله قاضی در تبریز مثل امام(ره) بودند یعنی در تبریز همه میگفتند خمینی آذربایجان، آیتالله شهیدقاضی طباطبایی است.
وی اضافه میکند: ایشان از نفس پاک امام الهام گرفته بودند. شجاعانه صحبت میکردند. یادم هست در یک سخنرانی در دانشگاه میگفتند: «خدا شاهد است من هیچوقت از خط امام دست برنمیدارم و برای شهادت هم آماده هستم. انقلاب باید به رهبری حضرت امام(ره) به راهش ادامه بدهد. مؤمنان نترسید». همیشه این حرفها را میزدند. ایشان شجاع و غیور بودند، واقعاً خیلی جسور بودند. ابدا غیر از خدا از هیچکس نمیترسیدند».
مرحوم شهید قاضی طباطبایی بلافاصله بعداز پیروزی انقلاب از طرف امام به سمت امام جمعه تبریز منصوب شد و اولین نماز جمعه را در این شهر بزرگ برپا کرد. ایشان همچنین کمیتههای انقلاب اسلامی آذربایجانشرقی و غربی را تشکیل داد و نقش زیادی در راهاندازی استانداریها، فرمانداریها و ادارات استان ایفا کرد.
و در نهایت این شهید راه حق، در دهم آبان 1358 شمسی، مصادف با عید قربان، نماز عید را اقامه کرد و در همان شب در راه مراجعت به منزل توسط منافقان مورد اصابت گلوله قرار میگیرد و به فیض شهادت نائل میشود.
رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، در 11 آبان در پیامی شهادت آیتالله قاضی طباطبایی به دست گروهک فرقان را به عموم مسلمانان متعهد و علمای اعلام مجاهد و مردم غیور آذربایجان تسلیت گفتند.
امام خمینی(ره) در این پیام با تأکید بر اینکه این ترور نشانه شکست حتمی دشمنان اسلام و کشور همچنین عجز، ناتوانی و خودباختگی آنان است، معتقد بودند: «در انقلابی که ابرقدرتها را به عقب رانده و راه چپاولگری آنان را از کشور بزرگ بسته است، این ضایعات و ضایعات بالاتر، اجتنابناپذیر است.
شهادت در راه خداوند زندگی افتخارآمیز ابدی و چراغ هدایت برای ملتهاست. ملتهای مسلمان باید از فداکاری مجاهدان ما در راه استقلال و آزادی و اهداف مقدسه اسلام بزرگ الگو بگیرند و با پیوستن به هم سد استعمار و استثمار را بشکنند و به پیش به سوی آزادگی و زندگی انسانی بروند».
و سخن آخر اینکه، به عقیده دوستان و یاران نزدیک این شهید محراب و به ویژه کارشناسان حوزه مسائل دینی و سیاسی، «شهید آیتالله قاضی طباطبایی همچنان که در تلاشهای علمی کوشا بودند، در مبارزات سیاسی نیز شرکت فعالانه داشت.
انتهای پیام/