ID : 10410525
دادستان ابرکوه:

مهلت 10 روزه به کشاورزان برای نصب کنتور هوشمند


دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه گفت: طبق مصوبه شورای حفاظت منابع آب، کشاورزان 10 روز مهلت دارند نسبت به عقد قرارداد نصب کنتور هوشمند اقدام کنند، پس از پایان این مهلت قانونی برق چاه قطع خواهد شد.

به گزارش یزد رسا به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان یزد، 'علی محمد دشتکیان' در نشست مشترک مدیران شرکت آب منطقه ای یزد با مسوولان شهرستان و نمایندگان چاه های کشاورزی ابرکوه افزود: بیشتر استان ها کنتور هوشمند نصب کرده اند و ما هم با قاطعیت از این طرح استقبال کرده که بیشتر از این منابع آب زیرزمینی به نابودی کشیده نشود.

این مسوول ادامه داد: نصب کنتور هوشمند در دستور کار وزارت نیرو و قانون است، تبصره یک ماده واحده قانون سال 1389 مجلس شورای اسلامی صراحت دارد که کشاورزان باید با هزینه خود به نصب کنتور اقدام کنند.

وی اظهار کرد: کنتور هوشمند موجب توزیع عادلانه آب در شهرستان و جلوی تخلفات آب گرفته می شود و چاه های ضعیف هم از اجرای این طرح به منفعت خواهند رسید.

دادستان ابرکوه اظهار امیدواری کرد، به خواست خدا سال آینده همه چاه ها مجهز به کنتور هوشمند باشند و به اقدامات حفاظتی یا قطع برق نیازی نباشد.

این مسوول اعلام کرد: با وضعیت موجود در برداشت منابع آب تا چند سال دیگر ابرکوه هم مثل شهرهای رفسنجان و کرمان کشاورزی در آن نابود و بدنبال آن رفاه و امنیت مردم هم با مشکل روبرو می شود.

'دشتکیان' حفاری غیرقانونی با دستگاههای مختلف اعم از کمپرسور، بالابر و یا دستگاه حفاری، اضافه برداشت در چاه های کشاورزی که به نوعی دزدی از منابع آبی محسوب می شود، آب فروشی چاه های کشاورزی به صورت تانکر به معادن و غیره، تغییر کاربری و مصرف آب چاه های کشاورزی به مصارف دیگر را از مصادیق جرم در منابع آب برشمرد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد نیز در این جلسه گفت: سخت گیریها برای فشار به کشاورزان نیست بلکه برای مدیریت در بهره برداری از منابع آب زیرزمینی است.

'محمد طباطبایی' افزود: کاهش نزولات جوی و برداشت های بی رویه موجب افت سطح آب زیرزمینی و پایین آمدن کیفیت آب شده است.

وی اظهار کرد: در بعضی از مناطق تشکل آب بران با همکاری سازمان جهادکشاورزی و در قالب شرکت تعاونی ایجاد شده و هدف از آن مشارکت کشاورزان در حفاظت و بهره برداری از منابع آب زیرزمینی است.

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد نیز در خصوص شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان و شهرستان ابرکوه گزارشی ارائه کرد و گفت: 723 حلقه چاه فعال در ابرکوه فعال است که از این تعداد 649 حلقه چاه کشاورزی، 50 حلقه چاه صنعت و 234 حلقه چاه آب آشامیدنی و بهداشت است.

'محمدرضا حکیمی'، خشک شدن قنوات، کاهش آبدهی و افزایش عمق چاه، نشست زمین و افزایش هزینه استحصال آب و غیراقتصادی شدن کشاورزی را از عوامل افت سطح آب زیرزمینی دانست.

وی در خصوص اجرای طرح نصب کنتورهای هوشمند خاطرنشان کرد: در سال 1389 این قانون در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و جهت مدیریت مصرف آب نقش اساسی ایفا می کند.

حجت الاسلام سید 'ابراهیم حسینی' امام جمعه ابرکوه در این نشست گفت: حیات این شهرستان به بخش کشاورزی بستگی دارد و زنده نگهدارنده بخش کشاورزی، منابع آب زیزمینی است.

وی ادامه داد: نصب کنتور هوشمند، مدیریت مصرف آب کشاورزی را به خود کشاورز می دهد و کشاورزان باید با مسولان نهایت همکاری را داشته باشند.

امام جمعه ابرکوه خاطرنشان کرد: در زمان گذشته پدران ما آب را از عمق صد متری زمین برداشت می کردند و امروز این امانت و این زراعت به ما رسیده و ما از عمق 300 متری باید آب را استحصال نماییم.

فرماندار شهرستان ابرکوه نیز در این جلسه گفت: باید در روش کشاورزی تجدید نظر شود و کشاورزی به روش سنتی پاسخگو نیست و در این شهرستان حدود 6 هزار نفر بطور مستقیم با کشاورزی امرار معاش می می کنند.

سید 'نبی رسولی' افزود: باید روش آبیاری از غرقابی به قطره ای و بارانی تغییر کند و الگوی کشت اصلاح شود.

وی اظهار کرد: ابرکوه شهر صنعتی نیست و بیشتر به کشاورزی اختصاص دارد و اگر می خواهیم با مشکل روبرو نشویم باید درست استفاده کنیم چرا که آب ارث نیست بلکه یک امانت است.

این مسوول خاطرنشان کرد: اکنون باید برای فردا آب را مدیریت نماییم و اگر در سالهای گذشته مدیریت شده بود امروز با این مشکلات روبرو نبودیم.

شهرستان ابرکوه با 40 هزار نفر جمعیت در 140 کیلومتری غرب یزد واقع است.

انتهای پیام /ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.