ID : 9574326
گزارش/ آسیب شناسی روابط بین همسران؛

مواظب تله های پیوندهای عاطفی در خانواده باشیم


مریم اصحاب در جمع بانوان یزدی با برشمردن راهکارهای شیرین شدن زندگی و عادات خوب و بد همسران گفت: به دنبال معجزه برای خوب شدن زندگی نباشیم بلکه تله هایی را که احتمال دارد در دراز مدت ریشه های پیوند دهنده زوجین را سست کند بشناسیم و در آن گرفتارنشویم.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، دومین مرحله آموزشی پیشگیری از اعتیاد در سالن اجتماعات کانون بسیج جوانان با حضور جمعی از مربیان این طرح اعم از خواهر و برادر برگزار شد و درابتدای برنامه « مریم اصحاب» دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی به بررسی عوامل مؤثر برسردی روابط  همسران پرداخت.


این روانشناس و مشاور خانواده در تعریف رابطه اظهارداشت: ارتباط شامل یک رشته راههای کامل برای رد و بدل کردن اطلاعات بین طرفین اعم از دادن و گرفتن اطلاعات است که زمینه یک رابطه را ایجاد می کند و ارتباط  نحوه معنا بخشیدن به این اطلاعات را یاد می دهد.


اصحاب با یادآور شدن این مطلب که کودکان ارتباط  و نوع استفاده از اطلاعات را با کسب تجربه از بزرگترها یاد می گیرند افزود: بهترین عامل ارتباط بین همسران محبت است که مهمترین عامل دوام زندگی نیز هست.


برخی زوجین به دنبال راه های جذب همسر نیستند
وی با تأکید بر این نکته که آگاهی از نیازهای یکدیگر و ابراز آن برای عملی کردن خواسته ها لازمه تداوم ارتباط میان همسران است خاطرنشان کرد: ازدواج تا حد زیادی احساس تنهایی را کمرنگ می کند ولی برخی افراد برای صمیمیت بیشتر دیگر به دنبال راه های جذب هم  نیستند و پس از مدتی این جملات را برزبان می آورند :«ما دیگرنمی توانیم با هم بسازیم ، تفاهم نداریم و اختلاف ما حل نشدنی است».


این کارشناش مسائل تربیتی در ادامه گفت: شور و شوق قبل از ازدواج که در بسیاری از افراد جای خود را به کینه و سردی روابط  داده است حاصل عدم روابط متقابل زوجین است به عبارتی آنان نتوانسته اند عقیده و نیازهای خود را برای هم بیان کنند اما آنها می توانند با یک تغییر کوچک در پردازش اطلاعات به نفع خود و همسرشان شرایط را تغییر بدهند.


تأثیر یک گفتگوی موفق در تحکیم روابط زناشویی
اصحاب به فرصت های با هم بودن همسران اشاره کرد و اظهارداشت: گاهی همسران فرصت های زیادی را کنارهم هستند ولی راه درست سپری کردنشان را بلد نیستند و یک گفتگوی ثمربخش و سازنده بدون تخریب طرف مقابل در تحکیم روابط زناشویی اثربخش است.


وی تصریح کرد: به دنبال معجزه برای خوب شدن زندگی نباشیم بلکه تله هایی  را که احتمال دارد در دراز مدت ریشه های پیوند دهنده زوجین را سست کند بشناسیم و در آن گرفتارنشویم.


عادات غلط زوجین
این دانشجوی دکترای روانشناسی برخی عادات بد در زندگی مشترک را چنین برشمرد: مدام  خود را به تلویزیون مشغول کردن، خانه نشینی مفرط، ساعات کار اضافی، عدم رسیدگی به وضع ظاهر، حسادت زیاد، بی توجهی به موضوعات مورد علاقه یکدیگر، سکوت زیاد و با هم حرف نزدن از عادات ناپسندی هستند که می توانند سردی را در روابط رقم بزنند.


علل سردی روابط همسران چیست؟
اصحاب،  دخالت های بی جای خانواده همسر و نبود برنامه را از دیگرعوامل سردی روابط  دانست و تأکید کرد: اگر بتوانیم برنامه هایمان را با هم هماهنگ کنیم آن وقت با یک دید کلی بهترین تصمیم را به نفع یکدیگر خواهیم داشت.


وی انجام وظایف از سوی همسر و وقت گذاشتن مناسب برای یکدیگر را نشانه دوستی دانست و ابراز داشت: توقع بالا، عیب جویی، خشونت، دروغ ، پیش داوری ، شک بی مورد، استفاده مفرط از فناوری های روز وعدم به کار بردن پیام های دوستی رودررو و روابط ناسالم زوجین بیرون از خانواده از دیگر عوامل تخریب کننده رابطه متقابل همسران است.


تغییر همسسران با وقت گذاری
وی تصریح کرد : گاهی برخی همسران چون در خانه تأمین نمی شوند حق خود می دانند از خانه بیرون بروند در صورتی که با محبت و وقت گذاشتن برای همسرمی توان او را تغییرداد و الگوی عملی برای فرزندان نسل فردا شد و جامعه را از فساد حفظ نمود.


عادات خوب همسران
این کارشناس خانواده برخی عادات خوب مورد نیازبرای همسران را بیان خواسته ها و انتظارات به روشنی، اشتراک و نگاه تیمی داشتن به زندگی، گذشت از اشتباهات، احترام به عقاید یکدیگر در عین بیان عقاید خود وعدم منت گذاری، یاد آوری خوبی های یکدیگر و نظرهم را جویا شدن و...عنوان کرد.


کسب رضای خدا از مهمترین علل  مثبت کم توقعی همسران
اصحاب، رضای خدا در نظرداشتن را مهمترین راه حل عدم توقع ازهم دانست و خاطرنشان نمود : اگر کاری را برای رضای خدا انجام دادیم چرا دیگرمتوقع از همسرخود هستیم ما که داریم پاداش می گیریم پس از همسر خود دیگرنخواهیم  و نخواسته باشیم به زورطرف مقابل را تغییربدهیم بلکه راهش تغییر رفتارها ی نادرست خودمان و داشتن باورسنجیده نسبت به طرف مقابل است.


وی در بخش دیگر صحبت هایش عادات زوج های خوشبخت را شامل احوالپرسی، سپاسگزاری، زندگی پرشور، خوشحالی بابت داشته ها، لذت بردن از اتفاقهای کوچک و ساده، نترسیدن ازبی پولی ومثبت اندیشی برشمرد.


خانواده یک حساب پس انداز است/ واریز محبت به اشکال مختلف
این کارشناس مسائل تربیتی درپایان با تشبیه خانواده به حساب پس انداز تصریح کرد : فقط به فکر برداشت از این حساب نباشیم بلکه واریز محبت هم به شکل های مختلف داشته باشیم.


اصحاب در پایان سخنانش، همسران را علاوه بر تحمل سختی ها به ساختن یکدیگر در طول مسیر زندگی از طریق نقد سنجیده همراه با دیدن و بیان خوبی های یکدیگر و نیز بیان انتظارات به طور شفاف و صادقانه فرا خواند.

انتهای پیام/ ع ب




summary-address :
Your Rating
Average (2 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.