میتوان از کنار رخدادی به این مهمی به راحتی گذشت؟!
به گزارش یزدرسا، ماجرا از این قرار است که 32 بازیکن عضو مدرسه فوتبال آرمان کویر یزد در قالب دو گروه 20 و 12 نفره به همراه توری گردشگری و به بهانه برگزاری اردو چند روز قبل راهی گرجستان شدند، اما در اتفاقی ناگوار 2 نفر از آنها در تفلیس غرق شدند. این رخداد اما با واکنشهای مختلفی مواجه شد.
سفر به گرجستان تفریحی و بدون اطلاع اداره ورزش و جوانان بود
مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد در خصوص فوت دو نوجوان یزدی در گرجستان با ابراز بیاطلاعی از وجود و وضعیت این مدرسه فوتبال، گفت: برای این سفر به گرجستان هیچ درخواستی به اداره ورزش و جوانان داده نشده و هیچ مجوزی نیز صادر نشده است.
مسعود شریعتی افزود: بدون اطلاع این سفر تفریحی انجام شده و الان اسم آن را اردوی ورزشی، فوتبال یا هر چیز دیگر میگذارند. این سفر بدون اطلاع اداره کل ورزش و جوانان و بدون هیچگونه درخواستی انجام شده است و تعدادی برای سفر تفریحی به این سفر رفتند که دو نوجوان در آنجا غرق شدهاند.
وی اظهار داشت: با صحبتی که با تعدادی از خانوادهها انجام شده، آنها اذعان داشتند که این برنامه اعزام به گرجستان یک اردوی تفریحی بوده است و اگر در این اغفالی صورت گرفته و به اسم اردوی ورزشی این افراد به گرجستان اعزام شدهاند و مجوزی نداشتند میتوانند خانوادهها شکایت کنند.
این سفر با هدف استفاده از ارز مسافرتی انجام شده است
همچنین رئیس هیئت فوتبال استان یزد با اشاره به اینکه مدرسه فوتبالی که اقدام به اعزام نوجوانان یزدی به گرجستان کرده از مدارس دارای مجوز بوده، گفت: تیمهای فوتبال برای حضور در اردوها و تورنمنتهای برونمرزی نیاز به دریافت مجوز از حراست فدراسیون فوتبال، ادارات ورزش و هیئات فوتبال استانها دارند که متأسفانه این باشگاه از هیچکدام از این مراجع مجوز اخذ نکرده و با عنوان سفر تفریحی نوجوانان یزدی را به گرجستان برده است.
عبدالرضا دستا افزود: معمولاً تیمهای فوتبال با دعوتنامه از کشورهای خارجی و بااطلاع مراجع مربوطه اعزام میشوند درحالیکه این سفر بدون اطلاع بوده واصلا هیچ ارتباطی به فوتبال و یا برگزاری اردو نداشته است و حتی اگر این اتفاق تلخ نیز نمیافتاد شاید هیچکس از این سفر مطلع نمیشد.
وی با اشاره به اینکه باشگاه مذکور با تور مسافرتی و باانگیزهای غیر از انگیزه فوتبالی، نوجوانان یزدی را به گرجستان اعزام کرده خاطرنشان کرد: متأسفانه در این ماجرا خانوادهها نیز سهلانگاری کرده و بدون پرسوجو به فرزندان خود برای حضور در این سفر اجازه دادند و این درحالیکه است که میتوانستند از هیئت فوتبال و یا اداره ورزش و جوانان تحقیق کرده و یا از مسئولان باشگاه درخواست رؤیت مجوز این سفر را داشته باشند.
دستا تصریح کرد: متأسفانه به دلیل اینکه برای سفر به کشور گرجستان نیازی به روادید وجود ندارد و ارز مسافرتی نیز برای سفرهای خارجی ارائه میشود مسئولان این باشگاه از این نوجوانان سوءاستفاده نموده و بدون کسب مجوز، اقدام به اعزام آنان به خارج از کشور کرده و هیئت فوتبال در این زمینه نقشی نداشته است.
ورود دادستانی به مسئله فوت دو دانشآموز یزدی در گرجستان
دادستان عمومی و انقلاب یزد نیز در این رابطه گفت: با عنایت به وصول گزارشی مبنی بر اعزام تعدادی از نوجوانان استان از استان یزد به کشور گرجستان تحت عنوان اردوی آمادگی فوتبال که منجر به غرق شدگی و فوت دو نوجوان گردید، مراتب جهت بررسی دقیق ابعاد این مسئله در دستور کار قرار گرفت.
علی اکبر شمس اظهار داشت: لازم است موضوع از جنبه عمومی جرم مورد بررسی قرار گیرد و در خصوص تخلفات و ارتکاب احتمالی جرم در موضوع ارز نیز تحقیقات دقیق صورت پذیرد.
این مقام قضایی در دستور خود به معاون دادسرای یزد، تأکید کرد: باید با ارجاع پرونده به احدی از بازپرسان با سابقه و اعمال نظارت قانونی، در کوتاه ترین زمان ممکن از دست اندکاران ورزش استان و همچنین متولیان اعزام این دانش آموزان به خارج از کشور تحقیق لازم صورت پذیرد و متخلفین و مجرمین احتمالی در هر رده و جایگاهی مورد تعقیب قرار گیرند.
به خاطر تأمین هزینههای سفر از ارز مسافرتی هم استفاده کردیم
اما مدیرعامل باشگاه ورزشی آرمان کویر یزد با رد فشار و اجبار به والدین برای فرستادن فرزندان خود به این تور گفت: به بچه ها وعده تور مالزی را داده بودیم که نهایتا با توجه به مشکلات مالی این تور به تور گرجستان تبدیل شد.
محمدی افزود: از آنجا که گرفتن مجوز از وزارت ورزش و جوانان کار سختی بود، بچهها را با تور گردشگری به گرجستان بردیم.
وی اظهار داشت: از اعضا فقط مبلغ 140هزار تومان اخذ شد و با این که قصد ما از اول استفاده از ارز مسافرتی نبود اما به جهت تأمین هزینههای سفر از ارز مسافرتی هم استفاده کردیم.
مدیرعامل باشگاه آرمان کویر ادامه داد: بعد از گرفتن پاسپورت و بلیط به خانواده ها اعلام کردیم اگر انصراف دهید باید هزینه انصراف را پرداخت کنید و الا قبل از آن هیچ گونه اجباری در کار نبود.
محمدی اظهار داشت: تور دارای پنج مسئول بود که یکی از آنها هم در دهها سفر خارجی مسئول تور بوده است.
وی عنوان کرد: ظهر شنبه این هفته بچهها کنار دریاچهای در تفلیس مشغول بازی بودند که توپ آنها به داخل دریاچه میافتد و وقتی دو فوتبالیست نوجوان برای برداشتن توپ وارد آب میشوند دچار غرق شدگی میشوند.
آیا بیاطلاعی از چنین سفری قابل توجیه است؟!
اما خانوادههای دو نوجوان فوت شده، نظر دیگری دارند و میگویند مسئولین باشگاه برای انجام این سفر فرزندان آنها را اغفال کردهاند. آنها میگویند مسئولین باشگاه این سفر را برای گرفتن ارز مسافرتی انجام دادهاند و حتی زمانی هم که ما از این سفر انصراف دادیم آنها مانع شدند!
نکته قابل اهمیت اما این است که چطور کسانی آن هم در شهر چندصدهزار نفری یزد به راحتی و بدون مجوز میتوانند چند نوجوان 12-13 ساله را به خارج از کشور ببرند و چنین اتفاق تلخی رخ دهد؟! آیا نظارت بر این مسئله تا این حد برای دستاندرکاران مربطه سخت است؟ آیا اگر اصلا این اتفاق رخ نداده بود، کسی از مسئولین از وقوع چنین سفری باخبر میشد؟
انتهای پیام/