ID : 1310394
درپی سخنرانی استانداریزد درنشست کمیته اطلاع رسانی صورت گرفت

نامه سرگشاده جمعی از طلاب یزدی خطاب به استاندار یزد


در پی ایراد سخنانی از طرف استاندار یزد در اولین نشست کمیته ارتباطات و اطلاع رسانی ستاد دهه فجر استان جمعی از طلاب یزد با صدور نامه ای سرگشاده خطاب به استاندار یزد مطالبی را متذکر شده اند.

 

به گزارش یزد رسا، در پی ایراد سخنانی از طرف استاندار یزد در اولین نشست کمیته ارتباطات و اطلاع رسانی ستاد دهه فجر استان جمعی از طلاب یزد با صدور نامه ای سرگشاده خطاب به استاندار یزد مطالبی را متذکر شده اند که متن کامل این نامه به شرح زیر منتشر می شود .

بسم الله الرحمن الرحیم                                              

وَ ذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِينَ
استاندار محترم استان یزد؛ برادر عزیز مهندس میرمحمدی(زید عزه) 
با سلام و عرض تبریک ایام ربیع المولود و بویژه میلاد نبی مکرم اسلام و امام صادق علیه السلام و بزرگداشت ایام الله دهه ی فجر
         
 احتراما ضمن تقدیر و تشکر از پیام بسیار ارزشمند شما در حلول ماه ربیع المولود که جبران کننده نظرات قبلی شما پیرامون مجالس عزاداری و اشک و گریه بر سید الشهداء علیه السلام بود؛ به استحضار می رساند بر اساس مسموع مستند، حضرتعالی در اولین نشست کمیته ارتباطات و اطلاع رسانی ستاد دهه فجر استان که به ریاست مدیر کل روابط عمومی استانداری و با حضور دبیران سایر کمیته ها و نمایندگان خبرگزاری ها در سالن شهید موحدین استانداری در تاریخ سه‌شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۲ برگزار شد در یکی از بندهایی که یکی از حضار به مناسبت دهه ی فجر قرائت کرده اند شما فرمودید: لفظ بصیرت را عوض کنید و به جای آن تبیین بگویید؛ مردم بصیرت دارند؛ واژه بصیرت افزایی نوعی توهین به مردم می باشد؛ بر خود لازم می دانیم نکاتی را در این مورد متذکر شویم؛ امید آن که مورد توجه قرار گیرد.
حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه می فرمایند: 
«انسان با روح انسان است،با بصيرت انسان است. ما همه با همه حيوانات شركت داريم در اينكه گوش داريم،چشم داريم،پا داريم و ما دست داريم چه، اما اين مناط و انسانيت نيست،آني كه انسان را از همه موجودات جدا می‌كند،از همه موجودات طبيعي جدا می‌كند،آن قلب انسان است،آن بصيرت انسان است. شما بصيرت داشته باشيد،انسانيد. اگر بصيرت نداشته باشد،ابوجهل چشم داشت اما انسان نبود،بعضي از انبيا هم چشم نداشتند و نبي بودند. ميزان در انسانيت معنويت انسان است.»
همان طور که حضرتعالی هم مستحضرید؛ بصیرت مقوله تشکیکی است؛ مانند ایمان و تقواست؛ کم و زیاد دارد؛ هر کس هر مقدار که بصیرت دارد باز هم می تواند آن را تقویت کند؛ حد اعلای بصیرت را حضرات معصومین علیم السلام داشتند؛ حضرت امیر علیه السلام می فرماید:
" لَوْ كُشِفَ الْغِطَاءُ مَا ازْدَدْتُ يَقِيناً" 
اگر همه ی پرده ها کنار رود چیزی به علم من افزوده نخواهد شد.
به همین دلیل مقام معظم رهبری دامت برکاته می فرماید:
"اگر من بخواهم يك توصيه به شما بكنم، آن توصيه اين خواهد بود كه بصيرت خودتان را زياد كنيد؛ بصيرت. بلاهائى كه بر ملتها وارد ميشود، در بسيارى از موارد بر اثر بى بصيرتى است. خطاهائى كه بعضى از افراد ميكنند - مى بينيد در جامعه ى خودمان هم گاهى بعضى از عامه ى مردم و بيشتر از نخبگان، خطاهائى ميكنند. نخبگان كه حالا انتظار هست كه كمتر خطا كنند، گاهى خطاهايشان اگر كماً هم بيشتر نباشد، كيفاً بيشتر از خطاهاى عامه ى مردم است - بر اثر بى بصيرتى است؛ خيلى هايش، نميگوئيم همه اش.
بصيرت خودتان را بالا ببريد، آگاهى خودتان را بالا ببريد." 

از این رو به ما سفارش شده است که هر روز در تعقیب نماز صبح و مغرب از خداوند متعال بصیرت را طلب کنیم "...اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْكَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلِ النُّورَ فِي بَصَرِي وَ الْبَصِيرَةَ فِي دِينِي وَ الْيَقِينَ فِي قَلْبِي..." 
خدایا به حق محمد و آل محمد از تو درخواست می کنم که بر ایشان درود فرستی و در چشمم, روشنایی , در دینم بصیرت و در قلبم یقین قرار دهی.

خداوند خطاب به پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: "قُلْ هذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِي ... "  ای پیامبر به مردم بگو: این راه من به سوی خدا است با بصیرت، خودم و کسانی که پیرویم کنند؛ یعنی من پیامبر با بصیرت به طرف خدا می روم شما هم ای مردم اگر می خواهید راهتان به سوی خدا باشد باید با بصیرت باشد؛ این خطاب همیشگی و برای همه ی دوران ها و همه ی افراد است.
خداوند خطاب به گل سر سبد پیامبران گفته خودت و پیروانت باید با بصیرت حرکت کنید نعوذ بالله خداوند به پیامبر عزیزش توهین کرده است!!!؟؛ هرگز چنین نیست؛ دعوت به بصیرت، دعوت به ترقی و پیشرفت و تعالی است.
آن چنان که امام رضا علیه السلام می فرماید:
"و اعلم أن العمل الدائم القليل على اليقين و البصيرة أفضل عند الله من العمل الكثير على غير اليقين و الجهل" 
و بدان که عمل كم و دائم همراه با بصیرت، از عمل بسيار و بدون بصیرت و آگاهی، برتر است.
طلحة بن زید می گوید از امام صادق علیه السلام شنیدم که حضرت می فرمود: 
"الْعَامِلُ عَلَى غَيْرِ بَصِيرَةٍ كَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ الطَّرِيقِ لَا يَزِيدُهُ سُرْعَةُ السَّيْرِ إِلَّا بُعْداً." 
هر كس که بدون بصيرت عمل كند مانند كسى است كه بيراهه ميرود؛ او هر چه سرعت و شتابش را تندتر كند از هدف و مقصد دورتر می گردد.
به همین دلیل است که پیرمرادمان، حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه بارها روی موضوع بصیرت تاکید کرده اند؛
«اين معنا را بايد بدانيد كه انسان به روح انسان است،انسان به بصيرت،بصيرت قلبي انسان است. اين آلات ظاهري،آلاتي است كه وسيله است؛ و اينها از بين رفتني است. آنچه باقي می‌ماند روح انسان است و آنچه در انسان سعادت را ايجاد می‌كند بصيرت انسان است. و من اميدوارم كه شماها بصيرت به طور كامل داشته باشيد و خداي تبارك و تعالي به شما توفيق و سعادت عنايت كند.» 
همچنین مقام معظم رهبری بارها و بارها در مناسبت های مختلف نسبت به بصیرت افزایی توصیه و سفارش نموده اند؛ که به چد نمونه آن اشاره می شود:
" اينى كه من در طول چند سال گذشته هميشه بر روى بصيرت تأكيد كرده‌ام، به خاطر اين است كه يك ملتى كه بصيرت دارد، مجموعه‌ى جوانان يك كشور وقتى بصيرت دارند، آگاهانه حركت ميكنند و قدم برميدارند، همه‌ى تيغهاى دشمن در مقابل آنها كند ميشود. بصيرت اين است. بصيرت وقتى بود، غبارآلودگى فتنه نميتواند آنها را گمراه كند، آنها را به اشتباه بيندازد. اگر بصيرت نبود، انسان ولو با نيت خوب، گاهى در راه بد قدم ميگذارد. شما در جبهه‌ى جنگ اگر راه را بلد نباشيد، اگر نقشه‌خوانى بلد نباشيد، اگر قطب‌نما در اختيار نداشته باشيد، يك وقت نگاه ميكنيد مى‌بينيد در محاصره‌ى دشمن قرار گرفته‌ايد؛ راه را عوضى آمده‌ايد، دشمن بر شما مسلط ميشود. اين قطب‌نما همان بصيرت است.
در زندگىِ پيچيده‌ى اجتماعىِ امروز، بدون بصيرت نميشود حركت كرد. جوانها بايد فكر كنند، بينديشند، بصيرت خودشان را افزايش بدهند. معلمان روحانى، متعهدان موجود در جامعه‌ى ما از اهل سواد و فرهنگ، از دانشگاهى و حوزوى، بايد به مسئله‌ى بصيرت اهميت بدهند؛ بصيرت در هدف، بصيرت در وسيله، بصيرت در شناخت دشمن، بصيرت در شناخت موانع راه، بصيرت در شناخت راه‌هاى جلوگيرى از اين موانع و برداشتن اين موانع؛ اين بصيرتها لازم است. وقتى بصيرت بود، آنوقت شما ميدانيد با  كِى طرفيد، ابزار لازم را با خودتان برميداريد. يك روز شما ميخواهيد تو خيابان قدم بزنيد، خوب، با لباس معمولى، با يك دمپائى هم ميشود رفت تو خيابان قدم زد؛ اما يك روز ميخواهيد برويد قله‌ى دماوند را فتح كنيد، او ديگر تجهيزات خودش را ميخواهد. بصيرت يعنى اينكه بدانيد چه ميخواهيد، تا بدانيد چه بايد با خودتان داشته باشيد." 
" بصيرت خودتان را زياد كنيد، آگاهى هاى خودتان را نسبت به امروز و ديروز و فردا افزايش بدهيد." 
فرمانده کل قوا هدف اصلی دشمتن را در فضای پیچیده امروز مانع تراشی در بصیرت افزایی جامعه معرفی می کنند:
"هدف اصلی تبلیغات همه جانبه نظام استبداد بین الملل، غبارآلود کردن فضا و مانع تراشی در روند آگاهی و بصیرت ملتهاست اما ملت ایران هر روز بر فهم و بصیرت خود افزوده است." 

استاندار محترم قطعا نقش خواص و نخبگان جامعه مثل حضرتعالی که استاندار در حکومت اسلامی هستید نقش ویژه و کلیدی است؛ شما باید به بصیرت، نگاه و توجه ویژه، داشته باشید؛ 
"بصيرت مهم است. نقش نخبگان و خواص هم اين است كه اين بصيرت را نه فقط در خودشان، در ديگران به وجود بياورند. آدم گاهى مى بيند كه متأسفانه بعضى از نخبگان خودشان هم دچار بى بصيرتى اند؛ نميفهمند؛ اصلاً ملتفت نيستند. يك حرفى يكهو به نفع دشمن ميپرانند؛ به نفع جبهه اى كه همتش نابودى بناى جمهورى اسلامى است به نحوى. نخبه هم هستند، خواص هم هستند، آدمهاى بدى هم نيستند، نيت بدى هم ندارند؛ اما اين است ديگر. بى بصيرتى است ديگر." 
البته نباید از این نکته هم غفلت کرد که تبیین هم از مصادیق بصرت است؛ و حتما باید به آن توجه شود؛ 
 "اگر بصيرت نداشته باشيد، دوست را نشناسيد، دشمن را نشناسيد، يك وقت مى بينيد آتش توپخانه ى تبليغات شما و گفت و شنود شما و عمل شما به طرف قسمتى است كه آنجا دوستان مجتمعند، نه دشمنان. آدم دشمن را بشناسد؛ در شناخت دشمن خطا نكنيم. لذا بصيرت لازم است، تبيين لازم است.
يكى از كارهاى مهم نخبگان و خواص، تبيين است؛ حقائق را بدون تعصب روشن كنند؛ بدون حاكميت تعلقات جناحى و گروهى و بر دل آن گوينده. اينها مضر است. جناح و اينها را بايد كنار گذاشت، بايد حقيقت را فهميد." 

برادر عزیز استاندار محترم ملت عزیز جمهوری اسلامی بارها و بارها، در مناسبت های مختلف، از انقلاب و هشت سال دفاع مقدس گرفته تا مواضع با بصیر و شجاعانه، در جریانات مختلف، راه پیمایی های بیست و دو بهمن و سیزده آبان و حوادثی چون حوادث کوی دانشگاه 78 و همچنین بصیرت بی مثال مردم ما در جریان فتنه 88 که به فرموده رهبری اگر کمک خدا همرا با بصیرت مردم نبود؛ کشور را بر باد داده بودند؛
"می دانید اگر در فتنه 88 خدا کمک نمی کرد و گروههای مردمی به جان هم می افتادند کشور به چه روز و روزگاری می افتاد؟ که البته خداوند نگذاشت و ملت هم بصیرت به خرج دادند." 
همه ی این ها دال بر بصیرت مردم است؛ حماسه نه دی را همین مردم عزیز خلق کردند؛ ولی نباید فراموش کنیم که نصرت الهی بطره و بی حساب و کتاب نیست؛ ضمانتی وجود ندارد که همیشه نصرت پروردگار را داشته باشیم؛ نصرت پروردگار مشروط به استقامت مردم، و فهم و  بصیرت است؛ اگر جایی به نتیجه نرسیم باید علت را در نبود یا کم بودن این ها جستجو کنیم؛
"اگر در مواردی نصرت الهی شامل حال مؤمنین نمی شود، به دلیل ضعف ایمان یا غلط بودن ایمان و یا ایمان بدون بصیرت است زیرا نداشتن بصیرت همچون نداشتن چشم است و فردی که چشم ندارد، راه را تشخیص نمی دهد و به بیراهه می رود." 

البته فراموش نمی کنیم که بصیرت یکی از شرائط لازم است که باید در کنار شرایط دیگر قرار بگیرد تا تاثیر گذار باشد؛
"بصيرت، قطب‌نما و نورافكن است. در يك فضاى تاريك، بصيرت روشنگر است. بصيرت راه را به ما نشان ميدهد.
 البته براى موفقيت كامل، بصيرت شرط لازم است، اما شرط كافى نيست. به تعبير طلبگى ماها، علت تامه‌ى موفقيت نيست. براى موفقيت، شرائط ديگرى هم لازم است" 
استاندار محترم انتظار این است که در گفتار و رفتارتان با بصیرت بیشتری عمل کنید؛ تا موجبه خدشه دار شدن مبانی اسلامی، اعتقادی نشود.
دعا گویتان هستیم و توفیقات روز افزون حضرتعالی را از خداوند منان و متعال خواستاریم.
                                                                                               والسلام علیکم و علی عباد الله الصالحین
                                                                                                             جمعی از طلاب حوزه علمیه یزد

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.