ID : 7142600
بیمه کارگران و طرح های قرون وسطایی؛

نامه کارگران به رهبرانقلاب درباره تصمیمات اخیر دولت/ کارگران موش آزمایشگاهی دولت نیستند


هیچ سرانه درمانی برای کارگران پرداخت نشده است / وزیر بهداشت معتقد است که تجميع بيمه‌ها براي يكپارچگي ارائه خدمات درماني ضرورتي اجتناب‌ناپذير است / این طرح که برخی بدنبال آزمودن مجدد آن هستند قبلاً در زمان شاه سابق انجام شد/ جامعه کارگری طی نامه ای به رهبر انقلاب به اجرای این طرح اعتراض کردند "ما صاحبان واقعي سازمان كه ذي‌نفعان اصلي آن محسوب مي‌شويم، خسته شده‌ايم از اينكه يك روز آن را در وزارت بهداري (قبل از انقلاب) و اکنون در سازمان بیمه سلامت ادغام کنند"

به گزارش یزد رسا به نقل از 598، هیچ سرانه درمانی برای کارگران پرداخت نشده است. این گلایه های علیرضا محجوب نماینده و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از دولت بود. محجوب با بیان اینکه طبق قانون باید وزارت بهداشت سهمی برای درمان اختصاص دهد، به پرداخت نشدن این سهم توسط دولت اعتراض کرد "برای رفع مشکلات درمانی کارگران طبق قانون الزامی وزارت بهداشت سهمی باید به عنوان سرانه درمان اختصاص یابد که تاکنون هیچ هزینه ای برای این قشر پرداخت نشده است".

علی رضا محجوب پیرامون مشکلات حوزه درمان کارگران با توجه به اختصاص 220 هزار میلیارد ریال به حوزه سلامت گفت "ما سهمی از این پول نمی‌خواهیم تنها سرانه‌ای را که قانون، وزارت بهداشت را مکلف کرد که با جدا سازی تامین اجتماعی سرانه درمان کارگران مشخص کرده پرداخت کنند، کافی است، اگر روزی سرانه درمان را بدهند به طور یقین 40 درصد از مشکلات کارگران در حوزه درمان حل می‌شود"

هزینه های درمان همیشه یکی از معضلات و نگرانی های کارگران بوده است. این مشکل امروز شکل دیگری به خود گرفته. موضوع ادغام بخش درمان سازمان تامین اجتماعی در سازمان بیمه سلامت و مخالفت های مدیران سازمان تامین اجتماعی نگرانی های کارگران را بیش از پیش نموده است.

ادغام بیمه های درمان در سازمان بیمه یکی از طرح های وزیر بهداشت بود. وی معتقد است که تجميع بيمه‌ها براي يكپارچگي ارائه خدمات درماني ضرورتي اجتناب‌ناپذير است و برای همین امر نیز باید يك نوع بيمه براي همگان وجود داشته باشد.

علی حیدری نائب رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه این طرح در آینده نزدیک با شکست مواجه می شود میگوید "این طرح که برخی نمایندگان بدنبال آزمودن مجدد آن هستند قبلاً در زمان شاه سابق انجام شد و پس از پیروزی انقلاب و بعد از جنگ در سال 1369 با پیشنهاد دولت سازندگی با تصویب قانون الزام، خط بطلانی بر این نوع تفکر کشیده شده"

حیدری بر این باور است که در دهه پیشرفت و عدالت دولت با اجرای این طرح به عقب باز میگردد و همچنین ادغام بخش درمان سازمان تامین اجتماعی در سازمان بیمه سلامت "معامله  فضولی" است یعنی دولت قصد دارد مالی را که مال خودش نیست -مال کارگران است- و به غیر تعلق دارد بفروشد و این معامله از ابتدا با مشکل شرعی مواجه است.

رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با اشاره به دلیل وزیر بهداشت مبنی بر یکپارچگی بیمه و ارائه خدمات درماني می گوید "اگر طراحان جدایی بخش درمان سازمان تامین اجتماعی به یکپارچه سازی درمان کشور اعتقاد دارند پس بایستی به یکپارچه سازی آموزش عال کشور هم اعتقاد داشته باشند و بخش آموزش پزشکی را از وزارت بهداشت جدا و به وزارت علوم ملحق کنند".

پیشکسوتان جامعه کارگری نیز در طی نامه ای به رهبر معظم انقلاب به اجرای این طرح اعتراض کردند "ما صاحبان واقعي سازمان تأمين‌اجتماعي كه ذي‌نفعان اصلي آن محسوب مي‌شويم، ديگر خسته شده‌ايم از اينكه يك روز سازمان ما را در وزارت بهداري (قبل از انقلاب) و اکنون نیز در سازمان بیمه سلامت ادغام کنند"

در آخر نیز جامعه کارگری با اشاره به اینکه اموال تامین اجتماعی متعلق به کارگران است می افزاید "اموال، سرمايه‌ها، املاك، منابع و درآمدهاي سازمان تأمين‌اجتماعي نتيجه دسترنج چند نسل كارگران است كه ماحصل عرق جبين خويش را در سال‌هاي دور به وديعت و امانت نزد اين سازمان قرار داده و خشت روي خشت گذاشته‌اند و بيمارستان، درمانگاه، شعبه و شركت سرمايه‌گذاري ساخته‌اند تا بتوانند نسل خويش و نسل‌هاي آينده خود را از نظر سلامت و درمان، معيشت و... تأمين نمايند"

هرچند قاضي‌زاده‌هاشمي وزیر بهداشت و درمان این طرح را برای رسیدگی و کم کردن مشکلات درمان کارگران میداند اما تا کنون هیچ سرانه درمانی برای کارگران پرداخت نشده و این قشر زحمت کش جامعه بازهم با نگرانی به آینده خود نگاه میکند.

در آخر باتوجه به آسیب پذیری قشر کارگر باید با جدیت از مسئولین مربوطه خواست تا قبل از ارائه طرح به پیشینه آن نیز نگاهی بکنند و از ارائه طرح های غیرکارشناسی یا طرح هایی که قبلا آزموده شده و شکست خورده است خودداری کنند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.