نورپردازی و موسیقی برنامه های ماهواره، دشمن خلاقیت کودکان است/اعتیاد روانی در دوران بلوغ به ماهواره
به گزارش یزدرسا، طاهره حصیب کارشناس خانواده در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار یزدبانو در مورد خطرات ماهواره در خانواده ها ضمن مخاطب قرار دادن والدین به عنوان باغبانان گرامی گل های زندگی به طرح این پرسش هایی از والدین پرداخت و اظهار داشت : چرا وقتی فرزندم را درآغوش گرفته ام نگاهم به برنامه ماهواره است؟! چرا وقتی کودکم دراتاقش مشغول بازی است باید صدای این برنامه ها در گوشش باشد ؟! چرا مراجعین به مشاوره ها در نوع تربیت فرزندشان به جای انتخاب از بین خوب و بد بدنبال بد و بدترند؟! چرا والدین چیزی را که بعدها برای بدست آوردنش باید تلاش کند امروز اندک اندک از دست می دهند ؟!آیا نمی دانند که دنیای جنگی ماهواره رگبارش را به روی بینش ها و باورها گرفته است ؟!
حصیب خواستار شد: اگرمی خواهیم باغبانی با پرورش گلهای سالم وشاداب باشیم به اثرات تهاجمی ماهواره بر زندگی کودکمان اهمیت بدهیم .
*درگیری منفی خلاقیت کودکان با برنامه های ماهواره ای
این کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی به تأثیر ماهواره بر روان کودک اشاره کرد و خاطر نشان ساخت : نوع نور پردازی و موسیقی در برنامه های ماهواره ای به نحوی است که دیوار ذهن خلاق کودک را دچار درگیری منفی می سازد و دقیقا در همه عمرش حک می شود .
حصیب تصریح کرد: ما می بینیم چگونه بچه یک و نیم ساله سرش را به طرف تصویر این برنامه ها می چرخاند یا شاهد اصرار کودک بر جدا سازی پدر و مادر توسط او هستیم !
وی با ابراز تأسف در مورد اینکه ما زحمت یافتن برنامه مناسب کودک از شبکه تلویزیونی خودمان را نمی دهیم تصریح کرد: خیالمان راحت است که این شبکه ها همه اش برنامه دارد و مدام بچه دارد می بیند و دیگر نه جوابمان را می دهد و نه حتی صدایمان می زند.
*تخریب مرزهای ارزشی بین مادر و کودک
این کارشناس ارشد مسائل خانواده هشدار داد: نوع پوشش و ارزش هایی که با فرهنگ خانواده همخوانی ندارد از طریق جا به جایی مدام صحنه های متحرک، جذاب و رنگی عروسکی که از من مادر جذاب ترند مرزهای ارزشی را کمرنگ و به مرورنابود می کنند.
*فرزندان اولین قربانیان ماهواره
حصیب به خط مشی گذاری و سبک سازی ماهواره در زندگی مردم پرداخت و اظهار داشت: اولین کسی که از طریق ماهواره آسیب می بیند فرزند من است .
وی تصریح کرد: وقتی مصرف مدام مشروبات الکلی را در غم و شادی نشان می دهد و فرزندم می بیند انگار می گوید راه حل همین است تو هم با دوستانت باید در مصرف مدام باشی !
*دوری از همسر از اموزه های ماهواره
وی سبک مصرف گرایی و دوری از همسر را از آموزش های برنامه های ماهواره ای خواند و افزود: با این وضع فرزندم دیگر چه جایی خواهد داشت؟ نه انکار کنیم و نه خودفریبی داشته باشیم که مقصر ماییم زیرا کسی ما را مجبور به آوردن ماهواره به خانه نکرده است و ما رضایت داشتیم.
*اعتیاد روانی فرزندان در بلوغ از اثرات ماهواره
این کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی به اعتیاد روانی فرزندان به برخی مسائل در بلوغ اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: دیدن تصاویر ماهواره موجب برخی خود لمسی های غیر صحیح در فرزندان می شود که در سنین بلوغ او را دچار اعتیاد روانی ساخته و در تنهایی اش درگیر می سازد .
حصیب به تأثیرات منفی شنیدن صدای برنامه های ماهواره اشاره کرد و گفت: حتی گاهی اثرات غیر مستقیم ماهواره و نیز تأثیرات سستی روانی آن بیشتر از تصویری است که ما می بینیم .