ID : 1100046
معاون امور مجلس و استان‌های سازمان میراث فرهنگی در یزد:

نيمي از آثار تاريخي كشور متعلق به يزد است/ تنها يك چهارم آثار تاريخي كشور در فهرست آثار تاريخي ثبت شده اند


معاون امور مجلس و استان‌های سازمان میراث فرهنگی در مراسم توديع و معارفه مديركل ميراث فرهنگي استان يزد گفت: حوزه فعالیت‌های میراث فرهنگی بسیار گسترده و نیازمند بودجه‌های بیشتری است و از دولت و مجلس می‌خواهیم در تعیین بودجه نظر مساعدتری نسبت به این بخش داشته باشند.

به گزارش یزد رسا، درويش اميري، پيش از ظهر شنبه در مراسم توديع و معارفه مديركل ميراث فرهنگي استان يزد اظهار داشت: امروز نگاه خوبي در مجلس به وجود آمده و اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس ملاقات هاي بسياري با مسئولان ميراث فرهنگي دارند كه اغلب اين ديدارها نيز براي رفع مشكلات است.

به گزارش مهر،وي بيان كرد: اين رويكرد جديد مجلس و كميسيون فرهنگي اميدوار كننده است و اميدواريم دولت و مجلس هر دو در تعيين بودجه‌ها نيز نظر مساعدتري نسبت به بحث ميراث فرهنگي داشته باشند.

اميري با بيان اينكه ساماندهي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيازمند بودجه است، عنوان كرد: بسياري از اقدامات هزينه‌بر و زمان‌بر است و نياز به همراهي دولت و مجلس داريم.

موافقت نامه هاي اصولي روي دست ميراث فرهنگي مانده است

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت نهم و دهم در حوزه ميراث فرهنگي با بيان اينكه اغلب اين پروژه ها روي دست سازمان ميراث فرهنگي مانده است، اظهار داشت: از چهار هزار و 900 موافقت اصولي كه در زمينه سرمايه گذاري در بخش هاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري صادر شده، تنها 250 مورد توانسته اند از تسهيلات بانكي استفاده كنند و بقيه آنها هنوز بلاتكليف است.

معاون امور مجلس و استان‌هاي سازمان ميراث فرهنگي كشور عنوان كرد: همه افرادي كه موافقت اصولي دريافت كرده اند، انتظار رسيدگي و رفع مشكلات خود را دارند و ميراث فرهنگي براي رسيدگي به توقعات آنها دچار مشكل شده است.

مناطق گردشگري مصوب شده در سفرهاي دولت گذشته داراي مشكلات حقوقي هستند

وي همچنين در مورد مناطق گردشگري تصويب شده در سفرهاي استاني خاطرنشان كرد: در سفرهاي استاني، هزار و 171 منطقه گردشگري به تصويب رسيد كه تنها 75 مورد از اين مناطق فعال هستند و بقيه دچار مشكلات عديده اي از جمله مشكلات حقوقي هستند كه بايد حل شود.

اميري در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه يزد شناسنامه ميراث فرهنگي است، عنوان كرد: شش هزار و 500 مورد از يك ميليون و 200 هزار اثر تاريخي كشور متعلق به استان يزد است و اين آمار يعني يزد بيش از نيمي از آثار تاريخي سراسر كشور را در خود جاي داده است.

وي با بيان اينكه ميراث فرهنگي شناسنامه هفت هزار ساله ملت ماست، عنوان كرد: همه ما شناسنامه هايمان را به عنوان يك سند هويتي، در بهترين و امن ترين شرايط ممكن نگهداري مي كنيم و ميراث فرهنگي نيز شناسنامه ملت ماست و بايد از آن به خوبي نگهداري شود.

تنها يك چهارم آثار تاريخي كشور در فهرست آثار تاريخي ثبت شده اند

معاون امور مجلس و استان‌هاي سازمان ميراث فرهنگي كشور ادامه داد: از يك ميليون و 200 هزار اثر تاريخي موجود در كشور، تنها يك چهارم يعني حدود 300 هزار اثر ثبت ملي شده و 33 هزار اثر ديگر نيز تعيين حريم شده اند.

وي يادآور شد: در كل كشور، تنها براي 10 درصد از آثار تاريخي تعيين حريم شده و تعيين حريم بقيه آثار ثبت نشده نيازمند بودجه هاي قابل توجهي است.

در اين مراسم كه با حضور استاندار يزد و جمعي از مديران استان و دوستداران ميراث فرهنگي برگزار شد، از بهرام رضايي تجليل و محمدمهدي شرافت به عنوان مديركل ميراث فرهنگي استان يزد معرفي شد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.