هزار پرونده در مورد حفر چاههای غیرمجاز تشکیل شده است
به گزارش یزدرسا؛ معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقهای یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، اظهار کرد: تقریبا یک هزار پرونده در خصوص حفر چاههای غیرمجاز در محاکم قضایی یزد تشکیل شده است، که براساس آن تعدادی از چاهها پلمپ شده است، به تعدادی از کسانی که اقدام به حفر چاه کردند اخطار داده شده است و تعدادی از حفرهای غیرمجاز نیز در حال شناسایی است.
سید محمد طباطبایی گفت: زمانی که تَرسالی بود آبهای سطحی مناطق بالادست شیرکوه به روستاهای پایین دست جریان پیدا میکرد و به راحتی انها نیز از این آب تغذیه کردند اما با خشکسالی در چند سال اخیر حجم آب مناطق کوهستانی در روستاهایی چون طزرجان و ده بالا محدود شده است و به طور طبیعی در بستر رودخانهها و قناتهای پایین دست جریان پیدا نمیکند.
وی افزود: کمبود آب در این مناطق موجب شده تا روستاییان در بالا دست شیرکوه با ایجاد استخر با حجم بالا و انحراف آب رودخانه به ذخیره آب اقدام کنند و از جاری شدن آب به صورت طبیعی در بستر رودخانه جلوگیری کند و روستاهایی چون آشنایی، باغی آباد، حسین آباد، هنزا، فخر آباد و غیره که باید از این آب تغذیه شوند محروم بمانند و نسبت به این موضوع معترض شوند.
وی با اشاره به اقدامات شرکت آب منطقهای یزد ادامه داد: آب رودخانه باید جریان طبیعی خود را طی کند و طبق قانون هیچ کس حق ندارد آب را از این مسیر منحرف کند که در این زمینه اطلاع رسانی نیز صورت گرفته است و سال گذشته اقدامات حفاظتی با همکاری فرمانداری تفت، مهریز و دهیاریها انجام شد و لولههایی که جریان آب را منحرف کرده بودند جمع آوری شد و خوشبختانه قناتهای که در مسیر خشک و کم آب شده بودند وضعیت بهتری پیدا کردند.
طباطبایی همچنین با اشاره به حفر چاههای غیرمجاز خانگی در منطقه ییلاقی شیرکوه گفت: در قدیم حفر چاه مرسوم نبود و مردم از قناتها استفاده میکردند اما اکنون مردم اقدام به حفر چاه در منازل مسکونی میکنند که بر کاهش سطح آبهای زیرمینی و قناتها تاثیر دارد.
وی تصریح کرد: چاههای غیر مجاز حفر شده در منازل و باغهای شخصی محصور شدهاند و شناسایی آنها مشکل است با این وجود از مردم و اهالی خواستهایم تا تخلفات را گزارش کنند تا موضوع بررسی و طبق قانون با آنها برخورد شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقهای یزد با تأکید بر اینکه حفر چاه غیرمجاز در واقع پایمال کردن حق دیگران محسوب میشود و از لحاظ شرعی و قانونی خلاف است، یادآور شد: متأسفانه علت اصلی حفر چاههای غیر مجاز و خشک شدن قناتها، خود اهالی منطقه هستند با وجود اینکه صاحب قنات هستند برای راحتی خود اقدام به حفر چاه میکنند که این موضوع موجب میشود کسانی که به این مناطق برای خرید زمین و ساخت خانه میآیند با تبعیت از اهالی روستا اقدام به حفر چاه غیر مجاز میکنند.
طباطبایی با بیان اینکه خشکسالی مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورده و انحراف آّب و حفر چاه نیز در مناطق ییلاقی شیرکوه بر این مشکلات افزوده است، گفت: دو اکیپ گشت مختص شناسایی تخلفات در منطقه فعالیت میکردند و مقامات قضایی نیز در این خصوص همکاری لازم را دارند.
وی ادامه داد: تقریبا یک هزار پرونده در خصوص حفر چاههای غیرمجاز در محاکم قضایی تشکیل شده است، که براساس آن تعدادی از چاهها پلمپ شده است، به تعدادی از کسانی که اقدام به حفر چاه کردند اخطار داده شده است و تعدادی از حفرهای غیرمجاز نیز در حال شناسایی است.
طباطبایی یادآور شد: دو چاه اضطراری در تفت و یک چاه اضطراری در علی آباد وجود دارد که در مواقع خشکسالی با تانکر به روستاهایی که درگیر خشکسالی شدند آب انتقال داده میشود تا درختان این مناطق سبز بماند که هزینه آب از روستاییان دریافت نمیشود ولی هزینه انتقال را باید بپردازند.
انتهای پیام/