ID : 39533745
واکسن‌هراسی ممنوع؛

واکسیناسیون چگونه مرگ ومیر کرونایی در یزد را کاهش داد؟


استان یزد یکی از نمونه‌هایی است که عملکرد نسبتا بهتری در زمینه واکسیناسیون داشته و همین امر نیز نقش موثری در کاهش مرگ ومیر کرونایی در موج پنجم در این استان داشته است.

به گزارش یزدرسا، بیش از یک‌سال ونیم از شیوع ویروس کرونا در کشورمان می‌گذرد و این روزها در حال پشت سر گذاشتن پنجمین موج کرونا در ایران هستیم. موج پنجم کرونا به مراتب از موج‌های قبلی شدیدتر بوده و تعداد فوتی‌های روزانه در کشور در برخی روزها حتی از 700 نفر هم عبور کرد.

هرچند عملکرد ضعیف دولت گذشته در واردات و توزیع و تزریق واکسن، اعتراضات زیادی را به دنبال داشت اما علاوه بر این، یکی از مشکلات و عواملی که تا حدودی روند واکسیناسیون در کشور را کند کرده، واکسن‌هراسی برخی از افراد بی‌مسئولیت و غیرمتخصص و به تبع آن عدم استقبال برخی از مردم از دریافت واکسن است. به طوری که میزان واکسیناسیون در برخی از استان‌های کشور تنها 30 درصد اعلام شده است.

نزدیک به 90 درصد واکسینه‎شده‎ها بعد از کرونایی‌شدن بستری نمی‎شوند

این در حالی است که به گفته مسئولین وزارت بهداشت، واکسیناسیون نقش تأثیرگذار و تعیین‌کننده‌ای در کاهش مرگ ومیر و بستری بیماران کرونایی در موج پنجم داشته است.

رئیس روابط‎عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد: براساس اعلام معاونت تحقیقات و طرحی که در چندین دانشگاه علوم پزشکی از ابتدای امسال اجرایی شده، اثربخشی واکسن‎ها در پیشگیری از بستری ناشی از ابتلا به کرونا معادل 88.6 درصد بوده است.

نقش واکسیناسیون در کاهش فوتی‌های کرونا در استان یزد

استان یزد یکی از نمونه‌هایی است که عملکرد نسبتا بهتری در زمینه واکسیناسیون داشته به طوری که جز چهار استان اول در واکنسیاسیون است و همین امر نیز نقش موثری در کاهش مرگ ومیر کرونایی در موج پنجم در این استان داشته است.

ابراهیم سلمانی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفتگو با خبرگار یزدرسا گفت: از نیمه مهرماه تا پایان آذر سال ۹۹ که ما شاهد موج سوم کرونا در استان یزد بودیم، متأسفانه ۹۶۰ نفر از هم‌استانی‌هایمان را بر اثر کرونا از دست دادیم. اما در موج پنجم که تقریبا از ابتدای تیرماه آغاز شد تا پایان هفته اول شهریور ماه، ۳۵۰ نفر از هم‌استانی‌هایمان را بر اثر کرونا از دست دادیم. به عبارت دیگر تعداد فوتی‌های موج پنجم نسبت به تعداد فوتی‌های موج سوم یک سوم است.

وی افزود: میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در موج سوم در استان یزد بین ۷۰ تا ۸۰ درصد بود، این در حالی است که میزان رعایت دستورالعمل‌ها در موج پنجم بین ۳۵ تا ۴۰ درصد بود. اما چون واکسیناسیون افراد پرخطر را انجام داده بودیم تعداد فوتی‌ها نسبت به موج سوم کاهش پیدا کرد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه، یزد جز چهار استان اول از نظر تعداد واکسیناسیون نسبت به جمعیت است، تأکید کرد: اگر واکسیناسیون نبود با توجه به اینکه رعایت دستورالعمل‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است، تعداد مرگ و میر کرونایی در موج پنجم در استان یزد پنج برابر تعداد کنونی بود.

40 درصد از واجدین شرایط هنوز برای واکسیناسیون مراجعه نکرده‌اند

البته هرچند استان یزد وضعیت بهتری نسبت به کشور در زمینه تزریق واکسن دارد، اما با این وجود باز هم تعداد قابل توجهی از کسانی که واجد شرایط هستند و امکان مراجعه به مراکز تزریق واکسن را دارند، از این اقدام خودداری می‌کنند.

مسعود شریفی معاون مرکز بهداشت استان یزد گفت: در گروه سنی بالای ۴۰ سال یعنی متولدین ۱۳۶۰ و ماقبل آن تاکنون ۲۳۶ هزار نفر واکسینه شدند و ۴۰ درصد از این گروه سنی هنوز واکسینه نشده‌اند.

وی عنوان کرد: این افراد که هنوز برای دریافت واکسن مراجعه نکرده‌اند، بیشتر در گروه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال قرار دارند که ۶۰ درصد آن‌ها واکسینه نشده و امیدواریم به مراکز مراجعه کرده و واکسینه شوند.

لزوم تشویق مردم به دریافت واکسن کرونا

به نظر می‌رسد، در کنار تلاش‌های قابل تقدیر دولت جدید در واردات واکسن، باید در زمینه تبلیغات و توجیه بیش از پیش افکار عمومی جهت دریافت واکسن نیز اقدامات موثری انجام شود. این در حالی است که باید جلوی برخی افراد و بعضا رسانه‌هایی که در راستای واکسن‌هراسی تلاش می‌کنند نیز گرفته شود و اجازه ترک‌تازی بیشتر برای ایجاد تردید در مردم جهت تزریق واکسن را به آن‌ها ندهند.

تردیدی نیست که کرونا با کسی شوخی ندارد و اگر تا امروز این ویروس هنوز سراغ عده‌ای نرفته است، این دلیلی نمی‌شود که در آینده هم نرود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.