واکسیناسیون؛ علت کاهش معنادار تعداد فوتیهای کرونا در یزد/ مردم دریافت واکسن را به تأخیر نیاندازند
ابراهیم سلمانی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: از نیمه مهرماه تا پایان آذر سال 99 که ما شاهد موج سوم کرونا در استان یزد بودیم، متأسفانه 960 نفر از هماستانیهایمان را بر اثر کرونا از دست دادیم اما در موج پنجم که تقریبا از ابتدای تیرماه آغاز شد تا پایان هفته اول شهریور ماه، 350 نفر از هماستانیهایمان را بر اثر کرونا از دست دادیم.
وی افزود: به عبارت دیگر تعداد فوتیهای موج پنجم نسبت به تعداد فوتیهای موج سوم یک سوم است این در حالی است که تعداد بیماران شناسایی شده، اگر در موج پنجم بیشتر از موج سوم نبود، کمتر هم نبود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: چرا که، در حال حاضر علاوه بر تعداد کسانی که در بیمارستانها بستری میشوند، تعداد زیادی نیز هر روزه به طور سرپایی مراجعه و داروهای خودشان را دریافت و در منزل فرایند درمان را طی میکنند.
سلمانی خاطرنشان کرد: میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در موج سوم در استان یزد بین 70 تا 80 درصد بود، این در حالی است که میزان رعایت دستورالعملها در موج پنجم بین 35 تا 40 بود؛ اما چون واکسیناسیون افراد پرخطر را انجام داده بودیم تعداد فوتیها نسبت به موج سوم کاهش پیدا کرد.
وی اظهار داشت: فکر میکنم اگر واکسیناسیون نبود با توجه به اینکه رعایت دستورالعملها بسیار کاهش پیدا کرده است، تعداد مرگ و میر کرونایی در موج پنجم در استان یزد پنج برابر تعداد کنونی بود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد عنوان کرد: در حال حاضر فوتیها دو گروه هستند یک گروه افرادی که بالای 85 سال سن دارند و یک گروه افراد جوان و با سن پایین که هنوز واکسن دریافت نکردهاند؛ یعنی مرگ و میر افراد جوان در موج پنجم نسبت به موج سوم بیشتر است؛ بخاطر اینکه در موج پنجم افراد میانسال و کسانی که بالای 50 سال داشتند تعداد زیادیشان واکسینه شدند و از خطر مرگ در امان ماندند.
وی بیان کرد: یزد جز چهار استان اول از نظر تعداد واکسیناسیون نسبت به جمعیت است، چون هم مردم استقبال خوبی داشتند هم اینکه تلاش شد واکسن بیشتری جذب شود و همین امر موجب شد تا تعداد زیادی از افراد پرخطر واکسینه شوند.
سلمانی تأکید کرد: از همه هماستانیهای عزیزی که شامل واکسیناسیون میشوند خواهش میکنم حتما سریعتر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و تا قبل از فصل سرما حتما واکسن بزنند چرا که در صورت ورود به فصل سرما و در صورتی که خدای ناکرده با ویروس جهش یافته لامبدا مواجه شویم ممکن است شرایط سختتر شود، لذا بهترین کار این است که از واکسنهای موجود استفاده شود و افراد در دریافت واکسن تأخیر نکنند.
انتهای پیام/