واکنشهای گسترده به تصمیم عجیب دولت در بازگشایی مدارس
به گزارش یزدرسا، بازگشایی مدارس و اجبار دانشآموزان به حضور در کلاسهای درس، با انتقادهای گستردهای از سوی والدین دانشآموزان، جامعه پزشکی، اهالی رسانه، نمایندگان مجلس و بسیاری دیگر از اقشار مردم همراه شد.
بازگشایی مدارس علتی غیرآموزشی دارد؟
این تصمیم که حیرت بسیاری را به همراه داشت در همان ابتدا با واکنش رئیس سازمان نظام پزشکی همراه شد و محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در نامهای به وزیر آموزش و پرورش نوشت: «علت واقعی این تصمیم غیرمنتظره برای مردم مکشوف نیست و امیدوارم علتی خارج از مصالح آموزشى و پرورشی نباشد، ولی هر چه هست با شرایط خطیر بیماری کرونا و سلامت دانشآموزان و خانواده آنها سازگارى ندارد و یقینا موجب تحمیل بیماران بیشتر برجامعه پزشکی، پرستاری و کادر درمان خواهد شد.
شما بخوبی واقفید که در شرایط حضور دانشآموزان در مدرسهها بخصوص در پایه دبستان علیرغم ابلاغ بخشنامهها، امکان عملی و مطمئن رعایت اصول سهگانه محافظتی و بهداشتی (شفا) میسر نیست.»
دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری و استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز با انتشار ویدئویی درباره بازگشایی مدارس عنوان کرد: «ما صحنههای بسیار بسیار فجیعی را در زمینه مرگ ومیر کرونا دیدیم، که اگر این صحنهها را مسئولان میدیدند اجازه بازگشایی مدارس را نمیدادند.»
نمیدانم این تصمیمات کجا گرفته میشود
مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در تشریح سیاستهای دولت خصوصا در بحث ماجرای بازگشایی مدارس و مسافرتها اظهار داشت: «من از نظر بهداشتی برای این اتفاقات تحلیلی ندارم. خیلی عجله کردیم حداقل باید دو هفته صبر میکردیم و بعد سال تحصیلی را آغاز میکردیم. الان شاهد این هستیم که تعداد بیماران دوباره زیاد شده است و شاهد روند صعودی هستیم. من نمیدانم چرا چنین تصمیماتی گرفتند و خیلیها به این تصمیمات نقد دارند. ما در حوزه علمی و کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و بارها گفتهایم که پیشگیری خیلی مهمتر از درمان است. نمیدانم چگونه اینقدر هزینه اضافی دولت تحمیل میکند. تخت روز ICU چندین میلیون در روز است و نمیدانم چرا این سیاستها اتخاذ میشود. من نمیدانم این تصمیمات کجا گرفته میشود و ما فقط نتیجه تصمیمات غلط را تماشا میکنیم! پرستاران و کادر درمان بیمارستانها و مراکز درمانی کم آوردهاند و واقعا دیگر توان ندارند اما نمیدانم این وضعیت و این اقدامات چه توجیهی دارد.»
بچهها را حضوری به مدرسه میفرستند، ولی خودشان مجازی در مراسم شرکت کنند
این اقدام با واکنش نمایندگان مجلس نیز همراه شد، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: ما به طور جد نگران سلامت دانشآموزان هستیم. اینکه فکر کنیم دانشآموزان مخصوصا مقاطع پایین را طوری مدرسه ببریم که پروتکلها رارعایت کنند بیشتر به یک شوخی شبیه است.
وی افزود: نمیتوان بچهها را حضوری به مدرسه بفرستیم، ولی خودشان مجازی در مراسم شرکت کنند.
شهریاری عنوان کرد: توصیه متخصصان را رعایت نمیکنند و چند دسته گل به آب دادهاند. در ستاد کرونا با اینکه گفته شد دو نفر از مجلس حضور داشته باشند هنوز این افراد را دعوت نکردهاند. یک عده دولتی هستند و خودشان تصمیمگیری میکنند.
محمد وحیدی نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیر در واکنش به این اقدام دولت گفت: برمبنای شیوه نامهها قرار بود در وضعیت قرمز حضور دانشآموزان به دلیل شرایط خاص در مدارس و تا زمانی که وضعیت به سفید و زرد تبدیل شود، ممنوع باشد اما عملا اعلام کردند دانشآموزان در مناطق وضعیت قرمز نیز باید در مدارس حضور یابند و همین استرسی را در خانوادهها، اولیا و معلمین ایجاد کرد.
وی افزود: اگر قرار بود تحت هر شرایطی مدارس باز باشند چرا رئیس محترم دولت هنگام دفاع از وزیر صمت در مجلس حضور پیدا نکرد و نیز افتتاح مدارس به صورت مجازی انجام شد؟ اینها نشان میدهد برخی نگران این وضعیت هستند اما اگر نگران هستند چرا این نگرانی را برای خانواده ها ایجاد می کنند؟
عضو کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: با بازگشایی مدارس استرسی ناگهانی به خانوادهها وارد شد در حالی که مشخص نیست این اقدام بر اساس چه توصیههایی انجام شده است؟
وحیدی تأکید کرد: گویا حالت لجبازی در کشور به وجود آمده نظیر موضوع بنزین که بعد از آن میگویند ما مطلع نبودیم یا موضوعات مختلف در گرانی یا بورس که برخی از سیاسیون بدون در نظر گرفتن شرایط بورس مداخله میکنند و سخنانی میگویند که سرمایه مردم تحت شعاع قرار می گیرد این هم از موضوع آغاز سال تحصیلی که عملا ۱۵ روز زودتر سال تحصیلی را آن هم بدون آمادگی آغاز کردیم.
مشخص نیست چه کسی چنین تصمیمی گرفته است
حمیدرضا حاجی بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش و نماینده کنونی مجلس نیز پیرامون بازگشایی مدارس عنوان کرد: «هنوز مشخص نشده است که چه کسی تصمیم گرفته که دانشآموزان به صورت حضوری سال تحصیلی جدید را آغاز کنند!»
البته بسیاری از چهرههای سیاسی، فرهنگی و رسانهای دیگر نیز این اقدام نسنجیده دولت را مورد انتقاد قرار دادند و آن را نشانه بی توجهی دولت به افکار عمومی و دغدغههای مردم دانستند.
انتقادها به تصمیم نسنجیده و عجیب دولت به قدری بود که روز گذشته وزیر آموزش و پرورش از تصمیم ابتدایی دولت عقبنشینی و اعلام کرد حضور دانشآموزان در مدارس اجباری نیست.
البته این نوع تصمیمگیری توسط دولت بیش از پیش بیبرنامگی و البته بیتوجهی دولت به مردم را نشان میدهد. چیزی که متأسفانه در طول هفت سال اخیر بارها از سوی دولت آقای روحانی مشاهده شده است و نتیجه آن چیزی شده است که امروز در کشور شاهد آن هستیم.
یقینا اگر دولت از همان ابتدا و قبل از بازگشایی مدارس، نظرات کارشناسی متخصصان حوزه بهداشت و درمان را مدنظر قرار میداد و طبق دیدگاه آنها عمل میکرد و آن را به طور مشخص به اطلاع خانوادهها میرساند، هم میلیونها دانشآموز و خانوادههای آنها با استرس و سردرگمی مواجه نمیشدند و هم اینکه موجب بیاعتمادی بیش از پیش مردم به دولت نمیشد.
انتهای پیام/
Related Assets:
-
آسیبهای غیرقابل جبران آموزش غیرحضوری/ بازگشایی مدارس تک نسخهای نیست
-
دولت نه تنها به بازاریان کمک نکرده بلکه فشارها را هم مضاعف کرده است
-
شناسایی بیش از ۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در یزد
-
عملکرد هلالاحمر در مبارزه با کرونا قابلتقدیر است
-
تشخیص آنفولانزا از کرونا با علائم بالینی تقریبا غیرممکن است