ID : 24994942
رییس اداره اوقاف تفت خبر داد

وجود هزار و 893 موقوفه در تفت/ بدهکارترین نهاد به اوقاف؛ آموزش‌وپرورش تفت است


رییس اداره اوقاف شهرستان تفت گفت: در حال حاضر هزار و 893 موقوفه و 3هزار و 870 رقبه در شهرستان تفت وجود دارد.

به گزارش یزدرسا به نقل از صبح تفت، رییس اداره اوقاف شهرستان تفت در نشست خبری به مناسبت هفته وقف با گرامیداشت این هفته و با بیان اینکه اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دو مجموعه بقاع متبرکه و موقوفات را اداره می کند، اظهار داشت: در شهرستان تفت 14 امامزاده ثبت شده و همچنین 12 امامزاده و بقعه متبرکه در حال بررسی وجود.دارد.

حجت الاسلام محمدعلی فلاح، با بیان اینکه موقوفات دارای دو دسته جداگانه متصرفه و غیرمتصرفه، انتفاعی و منفعتی هستند، در تشریح این موارد، گفت: به موقوفاتی که اداره آن بر عهده اوقاف باشد، را متصرفه و و موقوفاتی که با متولی اداره می شوند را غیر متصرفه گویند؛ همچنین اگر از اصل وقف استفاده شود به آن انتفاعی ولی اگر از عوائد آن استفاده شود به آن وقف منفعتی گویند؛ وی ادامه داد: معمولا موقوفات دارای زیر مجموعه هایی هستند که  آن ها نیز رقبه نامیده می شوند.

فلاح بیان بیان اینکه در حال حاضر هزار و 893 موقوفه و 3هزار و 870 رقبه در شهرستان تفت وجود دارد، جایگاه شهرستان تفت در  اذعان داشت: از این تعداد 3هزار و 483 مورد متصرفه و 375 مورد غیرمتصرفه هستند.

وی جایگاه شهرستان تفت به لحاظ تعداد موقوفات را سوم استان دانست و گفت: از سال گذشته تاکنون 12 وقف جدید در شهرستان تفت صورت گرفته است.

رییس اداره اوقاف تفت بزرگترین و شاخص ترین موقوفه شهرستان را موقوفه حاجی ابراهیمی و حسینیه امام(ره) با 77 مغازه نام برد که عزاداریهای ماه محرم و صفر در آن برگزار می شود.

وی در ادامه به اجرای نیات واقفین در شهرستان تفت اشاره و تصریح کرد: در یک سال گذشته 50 میلیون تومان برای روضه خوانی، 48 میلیون تومان برای اطعام، 93میلیون تومان شامل حقوق خدام و ... و همچنین 68 میلیون تومان نیاز اجتماعی به عنوان نیات وافقین هزینه شده است.

حجت الاسلام فلاح همچنین برگزاری 3 ساله طرح حفظ قرآن کریم را یادآور شد و گفت: تاکنون در طرح تربیت حافظان قرآن کریم، 2 هزار نفر حافظ از 1 تا 30 جز تربیت شده اند.

وی با بیان اینکه تعداد موقوفات قرآنی زیبنده ای شهرستان تفت نیست، گفت: در تفت تنها 1 موقوفه قرآنی وجود دارد که این موقوفه هم دبستان مدرسه امام(ره) است و که آموزش و پرورش تفت اجاره آن را پرداخت نمی کند؛ متاسفانه آموزش و پرورش بدهکارترین نهاد به اوقاف تفت است.

رییس اداره اوقاف تقت در بخش دیگری از نشست خبری خود به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد و در مورد باغ علی نقی خان گفت: این باغ قرار بود به عنوان تالار مرکزی کشوری ساخته  و از  در مراسم های مختلف ستفاده شود.

در اواسط کار سرمایه گذار به دلیل شرایط اقتصادی از ادامه کار منصرف می شود و این باغ را که با هزینه 200 میلیون تومانی گودبرداری کرده به حال خود رها می کند و الان حدود 6 سال است به حال خود رها شده است.

وی افزود:پس از رفت و آمد چندین سرمایه گذار، فعلا قرار داد سرمایه گذاری در حال انقعاد است که تا عید نوروز عملیاتی خواهد شد و این باغ با اعتبار یک میلیارد و ششصد میلیون تومان شامل ساخت پذیرایی، آلاچیق، آب نما و نورپردازی تعمیر خواهد شد.

فلاح همچنین در مورد حواشی ساختگی امامزاده نصرآباد، اظهارداشت: امامزاده سید ابوالقاسم نصرآباد تفت به عنوان موفق ترین امامزاده در اجرای برنامه های بصیرت عاشورایی در استان یزد توسط ارزیابان معرفی شد.

وی اضافه کرد: این امامزاده در کمتر از شش ماه به قطب فرهنگی دهستان نصرآباد تبدیل شده است و مهمترین مرکز قرآنی شهرستان در آنجا مشغول به فعالیت است.

فلاح ادامه داد: عملیات فاز یک طرح جامع این امامزاده در حال اتمام است و فاز یک آیینه کاری آن نیز در این هفته آغاز می شود.

رییس اداره اوقاف تفت همچنین در مورد مقبره «بی بی» در کنار میدان امام(ره) گفت: مقبره بی بی در زمان اصلاح هندسی تقاطع میدان امام(ره) یک بار به مکان فعلی منتقل شده و الان وضعیت مناسبی ندارد.

وی افزود: کان فعلی این مقبره این بانو در حاشیه و مورد بی احترمی است برای گسترش این مقبره باید مغازه جنب این مقبره خریداری شود که 700 میلیون تومان هزینه نیاز دارد و برای اداره اوقاف قابل تامین نیست.

فلاح  تصریح کرد: پیشنهاد اوقاف انتقال مقبره به مکانی است که قرار است در آن مهدیه تفت ساخته شود تا هم مقبره این بانو دیگر غریب نباشد و هم مهدیه متبرک شود.

این مقام مسئول انتقال امامزاده سید عباس شهرستان خاتم را یک تجربه موفق در این زمینه دانست.

انتهای پیام/م*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.