ID : 21168319
کارشناش ورزشی استان:

ورزشکاران با غذاهای دیر‌هضم افطار نکنند


کارشناش برجسته ورزشی استان گفت: ورزش کاران روزه دار از مصرف غذاهای سنگین و دیر‌هضم از جمله فست فود ها و نیز انواع آش خودداری کنند و یک الی دو ساعت بعد از افطار، بدن را به حال خود بگذارند تا فرآیند های گوارشی به بهترین شکل انجام شود.

به گزارش خبرنگار یزد رسا، کارشناس برجسته ورزشی استان یزد در خصوص نحوه تغذیه و ورزش در ایام ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به نیاز بدن به فعالیت های بدنی در تمام طول سال، برای انجام فعالیت های ورزشی در ماه مبارک رمضان روندی را در نظر گرفت تاعلاوه بر آنکه تا نیاز بدن به ورزش تأمین شود به بدن نیز آسیبی نرسد؛ فعالیت در ایام ماه مبارک رمضان باید به گونه ای باشد که بدن در شرایط روزه داری بخصوص در فصل گرم و مقدار زمانی 16 ساعته، آب زیادی را از دست ندهد.

مهدی میرفخرایی اظهار داشت: در این ایام بهتر است ورزش صبحگاهی به حد اقل زمان رسیده و در صورت لزوم تنها در ساعات اولیه صبح به نرمش های سبک و حرکات کششی اکتفا کرده و در ساعات بعدی و گرم روز از فعالیت های سخت بدنی و ورزش پرهیز شود؛ در صورتی که ورزش به ساعات نزدیک افطار موکول شود می تواند علاوه بر مشکلات کمبود آب، افت قند خون را نیز موجب شود، لذا بهترین زمان برای ورزش ساعات بعد از افطار بوده و هرچه از آن زمان فاصله بگیرد بهتر است.

داور بین المللی استان تصریح کرد: ورزشکاران روزه دار بهتر است افطار خود را با خرما و آب گرم ( آب جوشیده و نبات) آغاز کرده و در ادامه نیز از غذاهای، زود هضم و دارای کربوهیدرات استفاده کنند.

این کارشناس ورزشی استان گفت:  پنیر، نان سنتی، سبزی و گردو می تواند ترکیب بسیار مناسبی برای یک افطاری سالم و مقوی برای ورزشکاران باشد؛ بهتر است زمان صرف افطاری را طولانی کرد تا حجم زیادی از غذا به یکباره به معده سرازیر نشود.

میرفخرایی ادامه داد: ورزش کاران روزه دار از مصرف غذاهای سنگین و دیر هضم از جمله فست فود ها و نیز انواع آش خودداری کنند و یک الی دو ساعت بعد از افطار، بدن را به حال خود بگذارند تا فرآیند های گوارشی به بهترین شکل انجام شود.

داور بین المللی استان در آخر به اهمیت مصرف مایعات توسط ورزشکاران اشاره کرد و گفت: مصرف مایعات از جمله انواع شربت و آبمیوه، قبل از ورزش به گونه ای باشد که نه معده را سنگین و نه بدن را دچار کم آبی کند، بعد از ورزش نیز مصرف مایعات و میوه‌ها  باید مورد توجه بیشتری قرا ر گیرد تا کمبودهای بدن را برطرف نماید.

انتهای پیام/ د

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


سارا اسماعيلي
سلام
اگر ميشه از استاد محترم در مورد شرايط فعلي (کرونا)، روزه و ورزش برامون نيز توضيحاتي بدهند. ممنون از سايت خوب شما
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۹/۰۲/۶ ۱۲:۳۶.
آفرین
مطلب آموزنده ای بود.
اگعه امکان داره از استاد سوال کنید برای ورزش های مختلف هم نوع رفتار در ایام روزه داری متفاوته یا نه !؟
همه یه نوع عملل کنند کافیه؟
تشکر از توجه شما
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۷/۰۵/۳۰ ۱۲:۳۲.
ورزشکار
ممنون، خیلی عالی بود
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۵/۰۳/۳۰ ۲۳:۰۱.