وقتی تولیدات استانهای دیگر، ذائقه بانوان یزدی را تغییر میدهد
محمد غفاریان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه در سطح استان یزد 800 واحد پروانهدار در حال فعالیت در عرصه دوخت و دوز لباس فعالیت دارند اظهار داشت: این 800 واحد یا بانوانی هستند که لباسهای شخصی را دوخت و دوز میکنند که صنف مزون دار هستند و یا مغازهدارانی هستند که لباسهای مردانه میدوزند.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان استان یزد اضافه کرد: همچنین از 800 واحد پروانهدار، حدود 60 واحد درزمینهٔ تولید پوشاک فعالیت دارند که در ایام مدارس اقدام به دوخت لباس مدرسهای میکنند و در ایام دیگر انواع دیگر لباس را در دستور کار خود قرار میدهند.
وی با اشاره به اینکه تولیدات شرکتهای پوشاک یزد بهنوعی اصلاً در بازار یزد عرصه نمیشود، گفت: فعالیت اکثر شرکتهای تولیدی پوشاک یزد، تکمیل کارهای برش خورده از تهران و شهرهای جنوبی است، به همین دلیل تولیدی زیادی در استان یزد نداریم که تولیدات خود را در بازار یزد عرضه کند.
غفاریان تولید پوشاک در استان یزد را گرانتر از دیگر استانها اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه خیاطان و تجهیزات حرفهای دوزندگی در استان نداریم و در استانهای دیگر از خیاطان اتباع با حقوق پایینتر استفاده میکنند، بنابراین خروجی کارها در استانهای دیگر پایینتر از استان یزد است.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان استان یزد با اشاره به اینکه برای شرکتها اصلاً صرفه اقتصادی ندارد که تولیدات انبوه را در استان یزد راهاندازی کنند، خاطرنشان کرد: تنها یک یا دو شرکت تولیدی درزمینهٔ تولید شلوارهای لی و تیشرت در استان یزد فعالیت میکنند.
وی به اثرات منفی کرونا بر بازار خیاطان استان یزد اشاره کرد و افزود: کرونا سبب تعطیلی کار خیاطان در استان شده و کارهای سفارشی و تکدوزی به صفر رسیده است.
غفاریان با بیان اینکه کار خیاطان سفارشی دوز به صفر رسیده است افزود: کار مدرسه دوزی نیز چون مدارس بهاحتمالزیاد خیلی دایر نباشند هم بهشدت کاهشیافته است.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان استان یزد فعالیت کنونی اکثر خیاطان را دوخت و دوز ماسک و گان اعلام کرد و اظهار داشت: این خیاطان سفارشات خود را تولیدکنندگان و عرضهکنندگان ماسک دریافت میکنند.
چرا پوشاک اسلامی بانوان در یزد تولید نمیشود؟
وی در پاسخ به این سؤال که چرا پوشاک اسلامی بانوان در یزد برای خرید موجود نیست و بهندرت یافت میشود، افزود: با توجه به اینکه اکثر مدلها از تهران به یزد ارسال میشود تا این خیاطان تکمیل کنند و اینکه خیاط و تجهیزات حرفهای نداریم و نمیتوانند خروجی تولیدی خود را باقیمت پایین به بازار عرضه کنند به همین دلیل پوشاک اسلامی زیاد تولید نمیشود.
غفاریان خاطرنشان کرد: اگر بانوان بخواهند که لباسی در شان و عرف اسلامی داشته باشند باید به خیاطان تکدوز سفارش کار بدهند تا با مدل و طرحی که نیاز دارند برایشان آماده کنند.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان استان یزد با بیان اینکه پوشاکی که در مغازههای یزدی عرضه میشود، تولید یزد نیست اظهار داشت: این تولیدات اکثراً از تهران به یزد آورده میشود که با طرح و مدل این شهرها دوخته میشود که عمدتاً قیمت پایینتری نسبت به پوشاک اسلامی نیز دارند.
انتهای پیام/