يزد به مرکز توسعه مکانیزاسیون زعفران ایران تبديل می شود
به گزارش یزد رسا، سيدجمال سجاديپوررئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد در جلسه هماهنگی و بررسی جایگاه مکانیزاسیون زعفران در سازمان جهادکشاورزی استان یزد که با حضور هیأتی از کشور اسپانیا برگزار شد اظهار كرد: کشت زعفران در سال زراعی 94 در استان حدود 421 هکتار با عملکرد 4.5 کیلو گرم در هکتار بوده است که طبق برنامه 10 ساله باید با افزایش 700 هکتاری به 1120 هکتار در استان برسد.
وي با بیان این که شهرستان بهاباد با سطح زیر کشت 270 هکتار در رتبه اول استان در این زمینه قرار دارد، افزود: شهرستانهای بافق با سطح زیر کشت 48 هکتار و مهریز با 33 هکتار در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
رئیس جهادکشاورزی استان گفت: با توجه به سیاستهای استان مبنی بر جایگزین کردن کشتهای کم آبخواه، این سازمان برنامه ویژهای برای ترویج کشت زعفران در استان دارد و برای کشت و توسعه این محصول حمایتهای لازم را انجام میدهد.
این مقام مسئول ادامه داد: زعفرانهای کشت شده در استان و به ویژه شهرستان بهاباد، قبل از طلوع آفتاب برداشت میشود و به همین علت در نوع خود بینظیر است و عطر خوب و کیفیت بالایی دارد ولي متاسفانه به صورت فله به استانهای خراسان و کرمان فرستاده میشود.
سجاديپور در پايان خاطرنشان كرد: به نظر میرسد علاوه بر افزایش سطح زیرکشت زعفران در استان یزد که در برنامه ششم توسعه برنامهریزی شده است، میتوان با راهاندازی انجمن زعفران و توجه بیشتر به بستهبندی این گیاه با ارزش در سالهای نه چندان دور، یزد را به یکی از قطبهای اصلی تولید زعفران تبدیل کنیم.
نماینده شرکت اسپانیایی نيز در اين نشست نسبت به نحوه کار ماشین کاشت و برداشت زعفران توضیحاتی ارائه كرد و گفت: با ايجاد این کارخانه، استان یزد میتواند به عنوان مرکز توسعه مکانیزاسیون زعفران کشور مطرح شود و محصولات خود را به دیگر استانها و خارج از کشور صادر كند.
انتهای پیام/س*