ID : 37869307

پدیده‌های جوی چه بر سر کشاورزی یزد آورد؟


پدیده‌های جوی مانند تگرگ، بارش، طوفان و سیل در استان یزد طی هفته‌های اخیر خسارات هنگفتی را متوجه بخش‌های مختلف به ویژه در حوزه کشاورزی کرد.

به گزارش یزدرسا، پدیده‌های جوی به ویژه بارش باران برکات فروانی برای منطقه‌ای کم‌آب مانند استان یزد دارد و در این بین کشاورزان بیش از دیگران از این نعمت الهی خرسند می‌شوند، اما در عین حال همین کشاورزان در مواردی، خسارت‌هایی هم را بخاطر پدیده‌های جوی متحمل می‌شوند. خسارت‌هایی که بعضا تلاش‌های آنان در طول یک سال را ممکن است به ورطه نابودی بکشاند.

امسال نیز پدیده‌هایی مانند تگرگ، بارش، طوفان و سیل را در استان یزد شاهد بودیم که خساراتی را متوجه بخش‌های مختلف به ویژه در حوزه کشاورزی کرد.

استان یزد طی کمتر از یک ماه اخیر دو بار با هجوم برخی پدیده های جوی و خسارات قابل توجه این پدیده مواجه شد. پدیده های جوی در هفته پایانی فروردین ماه شامل طوفان، سرمازدگی، تگرگ و سیل خسارت سنگینی را متوجه یزدی‌ها کرد.

خسارت سنگین پدیده‌های جوی به کشاورزان یزدی

به طوری که محمود شاکری شمسی مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در همین ارتباط در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: پدیده‌های جوی یک هفته اخیر شامل طوفان، سرمازدگی، تگرگ و سیل تا کنون 1293 میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.

از این میزان خسارت بخش اعظم آن مربوط به حوزه کشاورزی است. به عنوان مثال همان زمان مسئولین جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه، از خسارت بیش از 200 میلیارد تومان به باغات این شهرستان خبر داده بودند.

غیب‌اللهی مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه نیز گفته بود: به برخی از باغات ما بیش از 80 درصد خسارت وارد شده است.

مسئولین جهاد کشاورزی مهریز نیز از خسارت بالغ بر 14 میلیارد تومانی به کشاورزان شهرستان سخن گفته بودند.

سید جمال سجادی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد نیز در این ارتباط می‌گوید: بر اثر حوادث طبیعی در اواخر اسفندماه سال 98 و فروردین ماه امسال، به دلیل جاری شدن سیلاب، وقوع طوفان، بارش تگرگ و سرمازدگی، هزار و 119 میلیارد تومان به کشاورزان استان خسارت وارد شد.

این در حالی است که هفته گذشته نیز بیشتر بخش های استان یزد با طوفان شدید مواجه شد تا جایی که سرعت طوفان در برخی از مناطق بیش از 120 کیلومتر بود و خسارت هایی را متوجه کشاورزان کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد چند روز قبل و بعد از وقوع طوفان شدید در یزد، در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: بیش از 600 میلیارد تومان خسارت به خاطر طوفان اخیر به باغداران و گلخانه‌داران وارد شده است.

کشاورزان خسارت دیده، باید چه کنند؟

حسن نوری‌زاده مدیر صندوق خدمات کشاورزان چندی قبل گفت: صندوق بیمه کشاورزی محدودیتی برای بیمه محصولات کشاورزی در کلیه حوزه‌ها اعم از زراعی، باغی، دام و طیور ندارد و حتی در زمینه زراعی و باغی جهت تسهیل و تسریع در بیمه‌پذیری بنا به اظهار بیمه‌گذاران نسبت به بیمه محصولات کشاورزی اقدام کرده است.

وی عنوان کرد: با توجه خشکسالی‌های اخیر و همچنین کاهش میزان بارندگی به خصوص در مناطق ییلاقی، برخی از باغات سیاه‌ریشه استان خشک و عملا رها شده است و از حیث انتفاع خارج شده و امکان بیمه‌پذیری آن‌ها میسر نیست. اما باغاتی که تولید اقتصادی دارند و امکان بیمه‌پذیری آن‌ها بوده همگی بیمه شده‌اند و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.(اینجا)

همچنین حاجی حسینی معاون برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی یزد نیز در این ارتباط می‌گوید: خسارات وارد شده به باغات، جمع‌بندی و برآورد شده و به مدیریت بحران استانداری ارسال شده که با ارسال خسارات وارده به وزارت کشور و تصویب آن در هیئت دولت و تأمین اعتبارات لازم، بخشی از خسارت‌ها را جبران خواهیم کرد.

وی عنوان کرد: توصیه من به باغداران و کشاوران این است که با توجه به تسهیلاتی که دولت در بخش بیمه محصولات کشاورزی گذاشته حتما در زمان مناسب باغات خودشان را بیمه کنند چرا که مجموعه اعتباراتی که دولت در بحث ماده 10 و 12 مدیریت بحران دارد بیشتر به صندوق بیمه محصولات کشاورزی اختصاص پیدا می‌کند تا بعد از اینکه خسارت وارد شد بتوانند از اعتبارات صندوق استفاده کنند.

سید جمال سجادی‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد نیز می گوید: دولت برای بیمه محصولات کشاورزی و دامداری یارانه پرداخت می کند به طوری که در سال زراعی گذشته 30 هزار و 747 فقره بیمه نامه در استان صادر شد.

به گفته وی سال گذشته، 13 هزار و 275 نفر از کشاورزان و دامداران خسارت دیده مشمول دریافت غرامت شدند و بیش از 36 میلیارد و 300 میلیون تومان غرامت دریافت کردند.

ضرورت بیمه محصولات کشاورزی

همچنین مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا درباره وضعیت آن دسته از کشاورزانی که محصولات خودشان را بیمه نکرده‌اند و دچار خسارت شده‌اند هم عنوان کرد: از مسئولین سازمان جهاد کشاورزی خواسته‌ایم مستندات و تعداد کشاورزانی که دچار خسارت شده‌اند اما محصولات‌شان بیمه نیست را جمع‌آوری کنند تا به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال کنیم و در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری شود.

شاکری شمسی خاطرنشان کرد: سال 98 نیز با این مشکل روبرو بودیم که  برخی از کشاورزان دچار خسارت شده بودند در حالی که محصولات‌شان را بیمه نکردند با این وجود تلاش شد تا حدی جبران خسارت شود.

وی با اشاره به اینکه برخی از کشاورزان پیش‌بینی خسارت‌های احتمالی را کرده‌اند، اظهار داشت: متاسفانه هنوز برخی از کشاورزان اهمیت و ضرورت بیمه محصولات را مورد توجه قرار نمی‌دهند و برای این امر اقدام نمی‌کنند.

مدیرکل مدیریت بحران یزد تأکید کرد: باید تلاش شود تا مردم و کشاورزان را نسبت به بیمه محصولات‌شان ترغیب کرد به این منظور طرح‌های تشویقی نیز تعریف کرده ایم. البته در این زمینه با دهیاران هماهنگی‌هایی را انجام داده‌ایم تا توجیهات لازم صورت بگیرد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.