ID : 10550686
ثبت جهانی نیازمند تعامل بین‏‏بخشی است

پرونده ثبت جهانی یزد باز شد


پرونده ثبت جهانی یزد برای ارسال به سازمان یونسکو در استان گشوده شده است.

به گزارش یزد رسا، به تازگی شاهد برگزاری جلسات متعدد برای تقسیم کار بین دستگاه‌های مدیریت شهری و برنامه‎‎ریزی برای تکمیل این پرونده برای ارسال به یونسکو هستیم به طوری که قرار است دفتر ثبت جهانی در شهرداری یزد دایر شود.

همشهری نوشت: به تازگی نیز نشست مشورتی ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد برگزار و در آن از ثبت جهانی یزد به عنوان عاملی برای حفظ اصالت و هویت شهر و ماندگاری بافت تاریخی یاد شد.

ثبت جهانی یزد حفظ اصالت و هویت شهر

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان این‌که ثبت جهانی شهر یزد حفظ منظر تاریخی، اصالت و هویت شهر است، از آغاز تدوین سامانه جامع آرشیو الکترونیکی برای فراهم کردن مقدمات این ثبت خبر داد. «محمدمهدی شرافت» گفت: ثبت این بافت تاریخی در فهرست آثار جهانی، باعث افتخار و ماندگاری این بافت ارزشمند خواهد شد و بدون هیچ هزینه‏‏ای شرایط تبلیغ این شهر در چند هزار سایت دنیا را فراهم می‏‏کند. وی اظهار کرد: ثبت میراث ارزشمند در فهرست آثار جهانی نشان می‌دهد که مردم برای آنها، ارزش قائل هستند و از آن حفاظت خواهند کرد.

حفاظت؛ مهم‌ترین هدف از ثبت جهانی

این مسئول افزود: ما مصمم هستیم تا با همکاری تمام ‌ارگان‏‏های ذیربط به این هدف دست یابیم و در صورتی که به هر دلیل این موفقیت حاصل نشود نیز چیزی را از دست نخواهیم داد زیرا قوانین حفاظتی میراث فرهنگی پابرجاست و حفاظت از این بافت ارزشمند همچنان به قوت خود باقی خواهد بود.
وی با تاکید بر این‌که بعضا عنوان می‌شود که هدف از ثبت جهانی حفاظت از بافت است، ادامه داد: ما در حفاظت از بافت تاریخی به ثبت جهانی نیازی نداریم، چرا که آثار شهر یزد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و در حفاظت کمبودی نداریم. مدیر کل میراث فرهنگی استان تاکید کرد: ثبت یزد در فهرست آثار جهانی فراهم شدن زمینه‎‎ای برای حفاظت از آثار و رونق گردشگری و البته کمک به حل معضلات حاکم بر بافت تاریخی یزد است.

ثبت جهانی نیازمند تعامل بین‏‏بخشی

شرافت اضافه کرد: این یک طرح شهری است که باید با مشارکت دستگا‌ه‎های مختلف از جمله شهرداری، شورای شهر، دانشگاه‌ها و غیره اجرا شود. همچنین باید آرشیو یکپارچه‎‎ای از شهر یزد که محل مراجعه برای دریافت اطلاعات از این شهر تاریخی باشد، تهیه و تدوین شود.
به گفته این مسئول، اداره کل میراث فرهنگی، متولی مدیریت این طرح است، اما اجرای آن تنها به عهده این اداره کل نیست و با توجه به این‌که استقبال عمومی ‌مردم از ثبت جهانی مطرح است، نیازمند تعامل و فعالیت بین بخشی برای تحقق این مهم هستیم.
مدیر پایگاه پژوهشی ثبت جهانی یزد نیز در این باره گفت: جلسه هم‏‎اندیشی ثبت جهانی یزد با حضور دستگاه‌های مرتبط در این حوزه از جمله شهرداری، راه و شهرسازی، استانداری و غیره برگزار  و در آن، اصل ثبت جهانی و نوع نگاه به این موضوع پذیرفته شد.

ارائه پرونده ثبت جهانی یزد

«مجتبی فرهمند» افزود: با توجه به این‌که قرار است پرونده ثبت جهانی یزد در سال 2016 به سازمان یونسکو ارائه شود، قرار شد که این دستگاه‌ها در کنار یکدیگر این پرونده را جلو ببرند و از این رو دفتر ثبت جهانی یزد، در شهرداری دایر خواهد شد. وی ادامه داد: تکمیل پرونده ثبت جهانی یزد در 3 بخش شامل گردآوری اسناد، تدوین و ارائه به یونسکو برای ارزیابی دنبال می‌شود.
این مسئول گفت: گردآوری اسناد انجام شده و در حال تدوین است و تصمیم این است که در تکمیل پرونده به جز ثبت کالبدی، به ثبت فرهنگ و سنت‎‎ها و آیین مردم نیز پرداخته شود.

تشکیل شورای راهبری ثبت جهانی یزد

به گفته فرهمند، هدف ما از ثبت جهانی یزد ثبت فرهنگ و اصالت مردم این دیار است که نمود عینی آن در معماری اسلامی‌ که در بافت حاکم است، وجود دارد. وی با تاکید بر این‌که هر سال یک اثر از کشورمان برای ثبت در فهرست آثار جهانی به سازمان یونسکو معرفی می‌شود، گفت: سهمیه استان برای سال 2016 تعیین شده است که البته زمان برای تحقق این مهم کم است ولی امیدواریم با همفکری و همراهی دستگاه‌ها و مردم، این پرونده را به سرانجام مطلوب برسانیم. وی از بهره‎‎گیری از تجارب و دانش اساتید دانشگاه‌ها از جمله اساتید دانشگاه یزد به عنوان دانشگاه بومی ‌و سایر دانشگاه‌های کشور برای تکمیل پرونده ثبت جهانی یزد خبر داد.
مدیر پایگاه پژوهشی ثبت جهانی یزد همچنین از تشکیل شورای راهبری ثبت جهانی یزد با عضویت 13 نفر از صاحب نظران و متخصصان این حوزه در کل کشور خبر داد.
انتهای پیام/ع



summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.