پیشرفت ۸۷ درصدی رآکتور اراک / برای باز طراحی رآکتور آب سنگین تصمیمی اتخاذ نشده است
به گزارش یزدرسا ،بهروز كمالوندي سخنگوي سازمان انرژي اتمي در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس»، اظهار داشت: با توجه به اينكه تمام مراحل طراحي و ساخت رآكتور آب سنگين اراك به همت مهندسان و متخصصان ايراني، آن هم تحت فشارها و محدوديتهاي تحريمي و بدون هيچ گونه اتكا به منابع و امكانات خارجي صورت گرفته است كار ساخت با قدري كندي ولي با پيشرفت مستمر دنبال شده و در حال حاضر به ميزان 87 درصد پيشرفت داشته است.
معاون روابط راهبردي و امور مجلس سازمان انرژي اتمي در مورد اينكه ايران از چه طريقي باز طراحي رآكتور آب سنگين اراك و كاهش پلوتونيوم را انجام خواهد داد گفت: در اين مرحله فعلاً تمام راه حلها بويژه راه حلهاي پيشنهادي مورد بررسي قرار خواهد گرفت و هنوز تصميمي اتخاذ نشده است.
كمالوندي با اشاره به دستاوردهاي هسته اي كشورمان به «پارس» گفت: سازمان انرژي اتمي بخوبي از اهميت رآكتور آب سنگين اراك و ضرورت حفظ دستاوردهاي هستهاي از جمله فناوري پيشرفته آب سنگين اطلاع دارد و قطعاً همه تلاش خود را مبذول خواهد داشت كه از اين دستاوردهاي مهم صيانت كند.
آب سنگين و سبك در مجتمع اراك
مجتمع اراك در منطقه خنداب قرار دارد. معروف به IR-40 يكي از سايتهاي بزرگ هستهاي كشور است كه در ۷۵ كيلومتري شمال غرب اراك و در 5 كيلومتري شهر زيباي خنداب قرار دارد.
اولين تلاش براي تهيه آب سنگين در ايران در سال ۱۳۶۳ به طور آزمايشگاهي و با استفاده از روش الكتروليز انجام شد. كار ساخت مجتمع از سال ۱۳۷۷ خورشيدي آغاز و تمامي مراحل طراحي و اجراي آن توسط متخصصان ايراني انجام شد. بهره برداري از اين نيروگاه در سال ۱۳۸۵ انجام گرديد.
مجتمع اراك شامل يك نيروگاه ۴۰ مگاواتي و رآكتور تحقيقاتي است. توليدات نيروگاه شامل آب سنگين و آب سبك است كه از محصولات جانبي آب سنگين به شمار ميرود.
آب سبك جهت درمان و پيشگيري از سرطان كاربرد دارد. آب سنگين توليدي اين نيروگاه در حوزههاي مختلف از جمله زيست شناسي، پزشكي، فيزيك و ... كاربرد دارد. همچنين از آن به عنوان ماده خنك كننده براي نيروگاههاي هستهاي و توليد راديودارو استفاده ميشود.
مخالفان فن آوري هستهاي ايران معتقدند اين نيروگاه ميتواند در صورت آغاز و گسترش فعاليت، پلوتونيوم قابل استفاده در ساخت سلاح هستهاي توليد كند.
مقامات ارشد جمهوري اسلامي ايران بارها در تبيين و تشريح دكترين هستهاي ايران بر صلح آميز بودن آن تاكيد كردهاند و اعلام ميكنند كه توليدات اين مجتمع هستهاي نيز در جهت منافع صلح آميز است
Related Assets:
-
چرا توافق نشد؟
-
اخبار خوش از ژنو/ 1+5 حق غنی سازی ایران را پذیرفت/ لاوروف به ژنو می رود
-
اراک مهمترین مورد اختلاف ایران و 1+5 است/ کری برای مذاکره با ایران عازم ژنو شد
-
رفع تمام ابهامات از مذاکرات ژنو/ قصد تولید 20درصد را نداشتیم،تحریم ها مارا مجبور به تولید کرد
-
رآکتور اراک تعطیل نمیشود/حق غنی سازی ما در NPT تصریح نشده اما در آن مستتر است
-
«تخفیف تحریمها» مشروط به از کار انداختن بخش عمدهای از برنامه اتمی ایران است