چرا با وجود کاهش قیمت گوشت، نرخنامه رستورانها هیچگونه کاهشی ندارد
محمد حسیناللهی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا پیرامون اینکه چرا علیرغم کاهش قیمت گوشت، نرخ رستورانها هیچگونه کاهش نداشته است، اظهار داشت: تنها اتحادیهای که در سال چند بار جلسه میگیرند و افزایش نرخ میدهند اتحادیه رستورانها و چلوکباب است و هیچ نطارتی هم روی آن نیست.
با وجود کاهش 18 هزار تومانی قیمت گوشت، نرخنامه رستورانها تغییر نکرده است
وی ادامه داد: با توجه به اینکه نرخنامه میگیرند و نرخنامهاش هم نسبت به نرخنامه قبلی افزایش کلانی دارد، با این حال همان نرخنامه هم رعایت نمیشود و حتی ابلاغ نرخنامه را هم مردم در واحدهای صنفی نمیبینند یعنی هیچ واحد صنفی نرخنامه مصوب را ندارد.
رئیس سابق انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان شهرستان یزد با بیان اینکه متأسفانه نظارتی وجود ندارد، عنوان کرد: زمانی که نرخ گوشت در مردادماه کیلیویی 98 هزار تومان بود، نرخ یک سیخ کوبیده را برای رستورانهای درجه یک 9 هزار و 700 تومان تعیین کردند، اما الان نرخ مصوب گوشت 80 هزار تومان است و همه جا هم این نرخنامه ابلاغ شده است یعنی گوشت کیلویی 18 هزار تومان کاهش پیدا کرده است، اما متأسفانه انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان واکنشی نشان نداده و نرخ را در این زمینه تعدیل نکرده است در حالی که زمانی که گوشت گران شد آقایان سریع جلسه گرفتند و نرخها را بالا بردند. سازمان صمت نیز هیچ اقدامی انجام نداد و همانند گذشته نه نظارتی دارد و نه پاسخگو است.
هیچ نظارتی بر نرخ رستورانها وجود ندارد
حسیناللهی گفت: الان در رستورانهای سطح شهر هیچ نرخنامهای وجود ندارد و هر رستورانی هر طور که میخواهد میگیرد، مثلا یکی سیخ کوبیده را 14 هزار تومان میگیرد، یکی 15 هزار تومان و حتی تا 16500 تومان هم هست در حالی که نرخی که برای رستوارنهای درجه یک مصوبه داشتهاند 9 هزار و 700 تومان است و البته رستورانهای ممتاز یا پایینتر به تناسب افزایش یا کاهش پیدا میکنند.
وی افزود: در حال حاضر و با توجه به اوضاع اقتصادی که وجود دارد نرخها را کاهش ندادهاند، در حالی که شاهد بودیم که بعد از افزایش قیمت بنزین، خود وزیر صمت از لزوم عدم افزایش قیمتها و اصلاح نرخها سخن گفت.
رئیس سابق انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان شهرستان یزد تأکید کرد: وقتی اتحادیهای مواد اولیهاش گران میشود سریع تشکیل جلسه و افزایش نرخ میدهند، الان هم باید همین کار را بکنند و برای کاهش نرخها اقدام کنند و وقتی نرخ گوشت کاهش پیدا کرده باید نرخنامه هم کاهش پیدا کند و باید نرخنامه به واحد صنفی ابلاغ شود.
حسیناللهی تصریح کرد: انتظار این است که دستگاههای نظارتی مثل سازمان بازرسی و مسئولین ارشد استان و استاندار در این ماجرا ورود کنند و اجازه ندهند فشار بیشتر روی مردم بیاید؛ حل و فصل این مسائل اینقدر هم سخت نیست و اگر واقعا سازمان صمت نمیتواند این مسئولیت را به مجموعه دیگری واگذار کنند.
انتهای پیام/