چرا جوانان برای تسهیل ازدواج تجمع نمی کنند؟
اگر تمام ضعف های مسئولان در راستای اتخاذ و عمل به سیاستها تشویقی در راستای ترویج ازدواج را نادیده بگیریم، نمی توان به کم کاریها و تقصیرات نسل جوان هم در این زمینه بی توجه بود.
برای مثال در سالهای بعد از انقلاب جریان های دانشجویی که عصاره ای از بهترین جوانان این مرزو بوم محسوب می شوند نشان داده اند می توانند با اتخاذ مواضعشان بصورت منسجم و منطقی بر بسیاری از تصمیمات مسئولان اثر گذار باشند و گاهی تجربه نشان داده اعتراضات جنبش دانشجویی موجب متوقف شدن بسیاری از تصمیمات در حال اجرای مسئولان بوده است.
مگر کسی می تواند نقش بیانیه ها و تجمعات دانشجویی در تحولات بعد از انقلاب را نادیده بگیرد که تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در اوایل انقلاب سندی دال بر قدرت موثر نقش آفرینی نسل جوان در رخدادهای گوناگون جامعه است.
اما متاسفانه باید یادآور شد گاهی غلیان شور جوانی باعش می شود قوه تشخیص اولویت در نسل جوان دچار مشکل شود، و پتانسیلی که جامعه وسیع جوانان باید از آن برای رفع مشکلات اساسی بهره ببرند برای پیگیری مسائل گاها غیر غیرضروری هزینه می شود.
اگر با تدبیر و بر اساس آموزه های اسلامی قصد پرداختن به موضوع را داشته باشیم شاید یکی از اصلی ترین مسائلی که نسل جوان برای تحقق آن باید تلاشش کنند تسهیل امر ازدواج است.
ولی باید گفت تجمعات دانشجویان جوان که بعنوان نماد برجسته نسل جوان کشور شناخته می شود از بی کیفیتی غذای سلف دانشگاه تا اکران یک فیلم مسئله دار را در برگرفته است ولی هیچگاه شاهد نبوده ایم که جوانان فرهیخته دانشگاه در یک اجتماع با شکوه خطاب به مسئولان فریاد بزنند: ما زن میخوایم یا ا... !
بله باید خندید که چنین دغدغه اساسی و بجایی از زیر ذره بین حساسیت های نسل جوان مغفول مانده ولی اعتراض به یک مشکل بروکراتیک در مسائل جاری دانشگاه در اولویت نگاه ها قرار دارد .
گفتنی است در شرایطی که امروز مبلغ وام ازدواج در مقایسه با هزینه های سد راه جوانان یک مبلغ ناچیز در نظر گرفته شده است، امروز شاهد بودیم که رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در صحن علنی بهارستان خبر داد؛ همین وام در 8 استان کشور پرداخت نمی شود!
لازم است در پایان این مطلب چند حدیث گرانبها پیرامون اهمیت و ضرورت ازدواج از نگاه معصومین را به مخاطبین گرامی یاد آور شویم:
نبی مکرم اسلام (ص) : در اسلام هیچ بنایی ساخته نشد ، كه نزد خدای عز وجل محبوبتر و ارجمند تر از ازدواج باشد .بحار الانوار . (ج103 0ص222)
امام علی (ع) : بهترین وساطتها این است كه میان دو نفر در امر ازدواج وساطت شود . تا سر وسامان بگیرند .(بحار الانوار . ج103 0ص222)
امام صادق (ع) : هر كه مجردی را زن دهد ، از جمله كسانی است كه خداوند در روز قیامت به او نظر می افكند .(اصول كافی . ج5 . ص331)
امام باقر (ع) : چرا مومن زن نگیرد ، كه شاید خدا به او فرزندی دهد كه زمین را به «لااله الاالله»سنگین سازد .(مكارم الاخلاق . ص573)
امام رضا (ع) : اگر در باره ازدواج و دامادی آیتی محكم و سنتی پیروی شده (از رسول خدا(صل الله علیه و آله)) هم نبود ، باز موضوع نیكی به خویشاوندان و مانوس شدن با بیگانه كه خداوند در این امر قرار داده است ؛ انگیزه ای بود كه خردمند صاحبدل به ازدواج رغبت كند و عاقل درست اندیش به آن بشتابد .(مكارم الاخلاق . ص449)
منبع: صراط