ID : 36920299
وعده‌هایی که در این دولت امیدی به تحقق آن نیست؛

چرا وعده تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری یزد تا قبل از 1400 باورپذیر نیست؟


عملکرد دولت روحانی در شش سال گذشته در کل کشور و مسئولین دولتی در استان یزد موجب شده تا تحقق وعده تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در سال 99 که استاندار یزد از آن سخن می‌گوید قدری بعید به نظر برسد.

به گزارش یزدرسا، محمدعلی طالبی استاندار یزد در جریان افتتاح برخی از طرح‌های عمرانی به مناسبت هفته دولت، از نقش برخی طرح‌های دولت در کاهش اشتغال خبر داد و گفت: در صورت اجرایی شدن این طرح‌ها، در برخی از شهرستان‌ها توان كاهش آمار بيكار‌ی تا نزدیک به صفر را داريم.

وی همچنین اظهار داشت: بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده نرخ بیکاری استان یزد در سال جاری نسبت به سال گذشته ٢ و ٨ دهم درصد کاهش یافته و به ١٢ و ٨ دهم درصد رسیده است که با برنامه‌هایی که در دست اجراست، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ٩٩ نرخ بیکاری استان تک‌رقمی شود و به زیر ۱۰ درصد برسد.

افزایش بیش از دو برابری نرخ بیکاری یزد در دولت روحانی

بیکاری همواره یکی از مشکلات کشور بوده و این مسئله در همه دولت‌ها وجود داشته است. اما نکته قابل توجه این است که ناکارآمدی و عملکرد ضعیف دولت یازدهم موجب شده تا بیکاری در این دولت رکود بزند. به طوری که استان یزد که تا قبل از دولت روحانی، در کشور جز استان‌هایی بود که کمترین نرخ بیکاری را داشت، حال به یکی از استان‌هایی تبدیل شده که بیشترین رشد نرخ بیکاری را دارد.

نرخ بیکاری در یزد همواره کمتر از میانگین کشوری بوده و در سال‌های 1387 و 1390، این استان کمترین نرخ بیکاری در کشور را دارا بوده است. اما در سال‌های اخیر نرخ بیکاری در یزد روند صعودی شدیدی به خود گرفته و حتی از میانگین کشوری نیز فراتر رفته است.

در سال 92 و قبل از روی کار آمدن دولت روحانی، نرخ بیکاری در استان یزد 6.5 درصد بود، اما اکنون و طبق آخرین آماری که در این زمینه منتشر شده، نرخ بیکاری در استان یزد بیش از دوبرابر شده است به طوری که در سال ۹۷، این نرخ به 13.9 درصد رسیده است که این میزان 1.2 درصد بالاتر از نرخ بیکاری متوسط کشوری است. در واقع ارمغان دولت نارکارآمد تدبیر و امید در سال‌های اخیر افزایش بیش از دو برابری نرخ بیکاری برای یزدی‌ها بوده است!

افزایش دو برابری نرخ بیکاری فارغ التحصیلان در دولت روحانی

بر اساس آمارهای رسمی، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی استان یزد سال 92، در آغاز دولت یازدهم با داشتن نزدیک به 7 هزار فارغ‌التحصیل بیکار، 10.9 درصد بوده و یزد در جایگاه پنجم کشوری از نظر کمترین نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان قرار داشته است.

در سال 94 با افزایش بیش از 10 هزار نفر در تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان استان یزد به 18.1 درصد رسید و یزد در جمع 20 استان کشور با بیشترین نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان قرار گرفت.

طبق اعلام مرکز آمار ایران، تعداد بیکاران دارای تحصیلات دانشگاهی استان یزد در سال 1397، به ۲۸هزار و ۴۹۴ نفر رسیده است و نرخ بیکاری تحصیلکرده‌های دانشگاهی استان یزد 20.3 درصد است که این نرخ در کل کشور 18.1 درصد است.

وعده طالبی مبنی بر تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری استان یزد تا پایان سال 99، هرچند حتی در صورت تحقق هم با میزان بیکاری قبل از روی کار آمدن این دولت فاصله زیادی خواهد داشت، اما عملکرد دولت روحانی در شش سال گذشته در کل کشور و مسئولین دولتی در استان یزد موجب شده تا تحقق همین وعده هم بعید به نظر برسد.

اذعان استاندار بر ناکارآمدی دولت

در واقع اگر استاندار یزد وعده کاهش نرخ بیکاری در سال های بعد از 1400 و زمانی که دیگر خبری از این دولت نبود، را می داد احتمالا باورپذیرتر بود. ناامیدی نسبت به دولت روحانی واقعیت تلخی است که خود طالبی نیز چندی قبل تلویحا به آن اذعان کرده بود.

جایی که وی بهمن ماه سال قبل در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، گفته بود: «در بدترین شرایط استان پس از انقلاب عهده‌دار مدیریت استان یزد شده‌ام.» این سخنان طالبی در واقع اذعان به ناکارآمدی دولت روحانی در شش سال گذشته بود.

تاریخ بیان این سخنان مردادماه سال 92 نیست، تا بشود این «بدترین شرایط» را به دولت‌های قبل از روحانی نسبت داد، بلکه این سخنان در بهمن 97 و در شرایطی که دولت اعتدال ششمین سال خود را سپری می‌کند، بر زبان رانده شد. این در حالی است که گوینده این سخنان نیز خود در تمام این مدت و قبل از اینکه استاندار شود، نفر دوم مدیریت اجرایی استان یزد بوده است. 

بلایی که برجام بر سر کشور آورد

این سخنان البته چیز عجیبی نیست و با شنیدن آن‌ها از زبان طالبی به علم کسی افزوده نشد چرا که بلایی که حسن روحانی و جواد ظریف به مدد برجام بر سر ملت ایران آورده‌اند را مردم با گوشت و پوست خود لمس می‌کنند. این «بدترین شرایط» که استاندار محترم یزد از آن سخن می‌گوید، ماحصل گره زدن مشکلات کشور به برجام و مذاکره و توافق است. این‌ها در واقع ماحصل سپردن کار به افرادی چون ظریف و زنگنه و آخوندی است.

اگر دولت از همان ابتدا به جای چشم دوختن به بیرون از کشور، با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و با اعتقاد به توانمندی‌های نیروی انسانی کشور کمر همت می‌بست و اگر به انذارهای مداوم رهبر انقلاب که مکرر در مکرر فرمودند «چشم‌تان به بیرون نباشد» و «آمریکا قابل اعتماد نیست» توجه می‌کرد، یقینا استاندار یزد مجبور نبود از «بدترین شرایط استان بعد از انقلاب» سخن بگوید. 

دولت روحانی البته نشان داده است که از این وضعیت درس نگرفته و همچنان به دنبال مسیر گذشته است تا جایی‌که دولتی‌ها علیرغم اینکه تجربه برجام و هزینه‌های گزافی را که بر ملت تحمیل کردند پیش رو دارند، اما باز هم مضحکانه از مذاکره با فردی چون ترامپ سخن می‌گویند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.