چهار بار به کرونا مبتلا شدم اما یک لحظه فکر نکردم که باید بروم در خانه بنشینم/ برخی مواقع مانند روز عاشورا انسان باید تصمیم بگیرد که بماند یا برود
به گزارش یزدرسا، بیش از یک سال و نیم است که بحران کرونا سراسر جهان از جمله کشور ما را فرا گرفته است. در این مدت کادر درمان با حضور شبانه روزی در خط مقدم مقابله با این ویروس در حال انجام وظیفه است.
خانم دکتر زهره آخوندی میبدی از متخصصین عفونی نیز از جمله پزشکانی است که از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در خط مقدم مقابله با این ویروس در استان یزد است و با وجود اینکه تا کنون چهار بار به ویروس نیز مبتلا شده اما میدان مبارزه با کرونا و کمک به بیماران را هیچ گاه خالی نکرده است.
وی که فارغالتحصیل پزشکی عمومی سال 82 است می گوید از بهمن 83 طبابت را با طرح پزشکی که در ابتدا ارائه خدمت در اورژانس بوده، شروع کرده است و تا سال 90 پزشک عمومی بوده از سال 91 به بعد به تحصیل در زمینه تخصصی بیماری پرداخته است. روز پزشک بهانهای شد تا گفتگویی را با این متخصص عفونی داشته باشیم.
دکتر زهره آخوندی میبدی متخصص عفونی و فلوشیپ پیشگیری و کنترل عفونتهای بیمارستانی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: از مهرماه سال 97 فعالیت در زمینه کنترل عفونتهای بیمارستانی را شروع کردم، تا قبل از کرونا با همکاران دیگر، اقدامات و آموزشهای مختلفی برای افزایش کیفیت ارائه خدمات داشتیم و برنامهریزی این بود که بتوانیم عفونتهای بیمارستانی را به حداقل برسانیم.
یک لحظه هم فکر نکردم که بروم در خانه بنشینم
وی افزود: در این مسیر بحران و اپیدمی جهانی کرونا اتفاق افتاد که بنظر میرسد آموزشهای ما کمک کرد و پزشکان هم با اصول اولیه عفونتهای بیمارستانی و اهمیت آن بیش از پیش آشنا شدند و این کمک کرد تا بهتر بتوانند اصول بهداشتی را رعایت کنند.
عضو هیئت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار داشت: در اسفند 98 که کرونا آغاز شد و تا کنون که شاهد موجهای مختلف ویروس هستیم، آموزشها را تعطیل نکردیم؛ البته مسئولین بهداشت کنترل عفونت در استان یزد بسیار قوی هستند و توانستند در بیمارستانهایشان نسبت به سایر استانهای کشور بهتر مسائل عفونی، هم خود عفونت کرونا و هم دیگر عفونتهایی که ممکن است بیماری که بستری میشود به آن دچار شود را کنترل کنند.
آخوندی پیرامون یکسال ونیم حضور در خط مقدم مقابله با کرونا عنوان کرد: مواقعی بوده که کم بیارم یا چه از لحاظ روحی و چه از نظر جسمی احساس خستگی کنم، اما این مسئولیت بر دوش ما بود و باید این کار را به خاطر مردم انجام میدادیم و باید کار انجام بشود و اصلا یک لحظه هم فکر نکردم که من بروم در خانه بنشینم و کس دیگری برود این کار را انجام دهد.
برخی مواقع همچون عاشورا انسان باید تصمیم بگیرد که بماند یا برود
وی بیان کرد: معقتدم هر کدام از انسانها در برههای از زندگی باید تصمیم بگیرند و این از درسهای حماسه عاشورا نیز است که زمانی بود که کسانی باید تصمیم میگرفتند که بمانند یا بروند و در چنین وضعیتی است که مشخص میشود که آیا قادری مسئولیتی که برعهده داری را انجام بدهی و به وظیفهات عمل کنی یا از مسئولیت شانه خالی می کنی و اینحا است که اختیار موضوعیت پیدا می کند.
متخصص عفونی ادامه داد: اصلا اینکه انسان خلق شده است بخاطر یک هدفی بوده است که او باید کاری را انجام دهد و برخی مواقع لحظاتی پیش می آید که در آن لحظه باید تصمیم بگیرد که آن کار را بکند یا نه به گونه ای که بعدا که زمان می گذرد بخاطر انجام ندادن آن کار دچار پشیمانی نشود. لذا مهم است که انسان به گونه ای عمل کند که وقتی چندین سال بعد گذشته خود را نگاه می کند بخاطر تصمیمی که در برهه ای گرفته است احساس شرمندگی نکند.
پیامهای رهبر انقلاب موجب شد تا کادر درمان بهتر کار کنند
آخوندی با اشاره به پیامهای متعدد رهبر انقلاب و تشکر ایشان از کادر درمان تأکید کرد: ایشان به عنوان رهبر جامعه وقتی که کار افراد را ببینند و قدردانی کنند مسلما این افراد بیشتر به اهمیت کار خود پی میبرند و خود اینکه ما کادر درمان احساس کنیم که مورد حمایت و پشتیبانی قرار میگیریم باعث این می شود که بهتر کار کنیم و بهتر مسئولیتها را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: همچنین این نوع پیامها و برخوردها موجب می شود که برخی از کم و کاستی هایی که بعضا وجود دارد و در مواردی موجب رنجش خاطر هم می شود، کمتر احساس شود.افزون بر این، صرف توجه به سلامت که از سوی بالاترین مقام و شخصیت کشور مورد توجه قرار بگیرد بسیار قابل اهمیت است و موجب می شود تا دیگران نیز بیشتر به آن توجه کنند.
مقوله سلامت را باید کلان ببینیم
عضو هیئت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی یزد یادآور شد: همیشه نظرم این است که بیمارستان و کادر درمان آخرین ایستگاه سلامت هستند و باید مسیرهای دیگر درست باشد تا جایی که می شود اصلا کار به بیمارستان و پزشک نرسد و این تأکید بر مقوله سلامت از سوی فردی بزرگ، موجب می شود تا قسمت های مختلف جامعه به آن توجه کنند. لذا باید هر عاملی که موجب به خطر انداختن سلامت افراد می شود باید اصلاح شود تا سلامت افراد تضمین شود.
آخوندی خاطرنشان کرد: در عرصه همین کرونا، کسان دیگری هستند که می توانند با اقدامات شان جهت پیشگیری از بیماری تعیین کننده باشند مثلا کسانی که در عرصه فناوری اطلاعات فعالیت می کنند می توانند با تهیه اپلیکیشن های مختلف موجب کاهش تجمعات شوند؛ لذا به طور کلی این بسیار قابل اهمیت است که در مقوله سلامت صرفا به پزشک و بیمارستان و دارو توجه نشود، بلکه عواملی که قبل از این می تواند موجب تضمین سلامت افراد شود باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: سلامت را باید کلان ببینیم مثلا در همین زمینه کرونا، شاید جایگاه روانشناسان خیلی مهم باشد به ویژه با توجه به دوری که بعضا بین انسان ها ایجاد شده و تبعاتی که بعدا ممکن است داشته باشد؛ لذا باید توجه داشتیم باشیم که علوم باید همگی مورد توجه قرار بگیرد و اینطور نباشد که هر کسی احساس کند باید راه خودش را برود کرونا موجب شد تا بشتر به اتصال علوم توجه شود
متخصص عفونی اضافه کرد: به عنوان مثال من پزشک اگر می خواهم یک بیمار کرونایی را درمان کنم به یک مشاور و روانشان نیز نیاز دارم چرا که او از بیماری اش اضطراب دارد یا نیاز دارم به متخصص تغذیه چون تغذیه هم مهم است و حتی طب های مکمل مورد اهمیت هستند.
آخوندی عنوان کرد: کرونا شاید موجب شد که ما قدری بیشتر به بیماران عفونی توجه و دقت داشته باشیم و شاید عفونت ها باشند که بتوانند جنین بحران هایی را ایحاد کنند لذا ما لازم هست که به بیمارهای عفونی بیشتر توجه کنیم و بیشتر آموزش بدهیم و به طور کلی سواد سلامت مردم باید بیشتر تقویت شود همچنین باید مدیریت بحران را دوباره آموزش ببینیم.
روز پزشک نمادی است برای یادآوری مسئولیت مهم پزشکان
وی در پایان گفت: روز پزشک را به همه همکاران تبریک می گویم هم قبل از کرونا و هم بعد از آن بار مسئولیت درمان بیمار بار سخت و سنکینی است و پذیرفتن و انجام آن و به خوبی به انتها رساندن آن یک مراقبه نیاز دارد که بیشتر همکاران این را دارند و سعی می کنند در مسیر بروند و از همه آن ها سپاسگذاری می کنم.
آخوندی افزود: این روز در واقع یک نماد است که هم برای مردم یک یادآوری شود و هم خود پزشکان دوباره یادشان بیاید که در چه جایگاهی هستند و چه باید بکنند شاید این یادآوری ها و تقدیر و تشکرها علاوه بر اینکه تقدیر و تشکری است یک گونه یادآوری هم به این ها است که کارشان چیست و کجا قرار دارند و از این دو جنبه اهمیت دارد این روز برای هر شغلی چرا که یادآوری یک روز موجب می شود تا احساس مسئولیت افراد هم برای آن ها یادآوری شود.
انتهای پیام/