ID : 37872593
کارشناس برجسته سیاسی:

کرونا ماهیت تمدن فاصله‌دار غرب از ارزش‌های اخلاقی را به نمایش گذاشت


غلامحسین دشتی گفت: شیوع ویروس کرونا ماهیت فرهنگ و تمدن فاصله‌دار غربی از ارزش‌های اخلاقی و انسانی به نمایش گذاشت.

غلامحسین دشتی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، گفت: ماجرای شیوع بیماری کورنا در ایران همچون دیگر کشورها مشکلات سختی را برای مردم و دولت به به وجود آورده است و از دست رفتن تعداد بیش از 5 هزار نفر از هموطنان ما را باید سنگین ترین خسارت این بیماری به حساب آورد.

وی ادامه داد: تحمل بیماری هرینه های سنگین بر مردم و دولت تعطیلی مراکز علمی  آموزشی، عبادی و مذهبی، کار و تولید اخلال در حمل و نقل ، دیدو بازدیدهای داخلی و خارجی ، تبعات قابل توجه در حوزه اقتصاد و برخی از حوزه‌های دیگر از جمله آنهاست.

این کارشناس برجسته سیاسی عنوان کرد: اما همچنان که جنگ‌، سیل‌، زلزله و دیگر حوادث در کنار خسارت‌های ویرانگر در زندگی بشر به طور کلی می‌تواند منشا تحولات مثبت، عظیم و اساسی باشد و هر ملتی به تناسب ظرفیت‌ها و تجربه‌های فکری فرهنگی تاریخی و تمدنی خود آ تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده‌اند این حادثه خسارت بار کرونا هم می‌تواند عبرت‌ها، فرصت‌ها و نیز شکوفایی‌هایی در عرصه‌های مختلف فرهنگی اخلاقی اجتماعی سیاسی به ویژه در حوزه دانش، فناوری و مدیریت را در بخش‌های مختلف به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: حادثه ها مهم هست و اما مهم تراز حادثه ها نگاه و نحوه برخورد با آنهاست لذا در فرهنگ و آموزه‌های قرآنی و سیره نبوی، وجود مشکلات و موانع غالبا زمینه‌ساز رشد و شکوفایی استعدادهای فردی و اجتماعی معرفی می‌گردد. همدلی‌ها و دستگیری و گسترش روحیه محبت و شفقت و همیاری در کنار شکل گیری همت‌های شگرف برای اقدامات بزرگ در حوزه مسائل اجتماعی که اینک در آستانه ماه رمضان در قالب مساعدت‌ها همیاری‌ها و تعمیق روحیه خیر اندیشی که از صفات بزرگ انسان و جامعه در تراز اسلام است از جمله بزرگترین دستاوردهای مثبت این حادثه و محصول نگاه اسلامی و ایرانی به آن است.

دشتی اضافه کرد:  موجی فراگیر از ایثار و فداکاری و خیرخواهی چه در حوزه‌های درمان توسط کادر درمانی پرستاری و پزشکی، و چه در کمک و مساعدت به خانواده های آسیب پذیر در جامعه در حال وقوع است. این رویداد عمیقا معنوی و انسانی در حالی در ایران برجسته است که در برخی از کشورها رسما فوت افراد مسن به وسیله این ویروس یک دستاورد تلقی و به صورت رسمی از رسانه‌ها پخش می‌شود و ماهیت فرهنگ و تمدن فاصله‌دار غربی را از ارزش‌های اخلاقی و انسانی به نمایش می‌گذارد.

وی گفت: غرب با به کارگرفتن رسانه و تبلیغات سنگین جهانی برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خود از ابتدا تا کنون تلاش می‌کند اما ناتوانی در برخورد اخلاقی و برنامه‌ریزی مناسب درمانی با ویروس کرونا و به جا ماندن نقاط ضعف چه در همراهی و همدلی با یکدیگر به رغم داشتن ادعای اتحادیه اروپایی مخصوصا با افشای سرقت وسایل درمانی از یکدیگر، پاره کردن پرچم اتحادیه اروپا در نهایت خشم ، تجربه و عبرت تلخی بود که جهان با شاخصه‌ای چون ویروس کرونا از فرهنگ وتمدن پرمدعای اروپایی و امریکایی تجربه کرد و آنچه در رسانه‌ها از ضعفی‌ها و زشتی‌ها گفته شد قهرا بخشی از ماجرا است و نه همه آن.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: حادثه کرونا دو چهره داشت چهره‌ای تلخ و تبعات غم انگیز و افشاگر از ماهیت فرهنگ‌ها و ادعاها و از سوی دیگر چهره‌ای با برخورد مثبت و سازنده با آن به ویژه در حوزه مسائل علمی و فناوری که منجر به دستاوردهای مثبت و ارزشمند شد.

دشتی افزود: ایران اسلامی نه تنها در زمینه مدیریت این رویداد تلخ در قالب یک همکاری ملی وعمومی با مردم، که حکایت از پذیرش یک نقد و ارتباط اعتماد بخش نظام و مردم بود و ثابت کرد آنگاه که مجریان و مدیران عزم، قاطعیت، تصمیم لازم و همراه با روحیه مردمی و جهادی وارد کار شوند مردم نه تنها پذیرای مقررات و تصمیمات هستند بلکه جلوتر از مسئولان به میدان می‌آیند و بزرگترین اقدامات را انجام می‌دهند و ضعف‌ها در این زمینه آنچنان چشمگیر نیست.

وی تصریح کرد: حضور تعیین کنده نیروهای مسلح از ارتش و نیروی انتظامی و سپاه به ویژه بسیج مردمی از برجسته ترین نقاط قوت نظام در مدیریت این جریان بود که روحیه ایثار و فداکاری و مردم دوستی و خدمتگزاری صادقانه در عرصه عمل و نیز روحیه بخشیدن و ایجاد اعتماد به نفس ملی از نقاط عطف و برجسته این رویداد بود.

دشتی گفت: دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در کنار مراکز علمی و پژوهشی نیروهای دفاعی کشور و همراهی مراکز صنعتی چه در نوآوری و تولید نیازهای ضروری و چه درانجام تحقیقات بنیادی در زمینه شیوه‌های درمانی و تهیه دارو و واکسن های لازم در آینده نیز ازدستاوردها و افتخارآفرینی این رویداد اخیر بود.

وی ادامه داد: برخورد فعال، انقلابی و امیدبخش که بسیاری از ناظران جهانی را چه در زمینه مدیریت موج پرشتاب شیوع بیماری و تلاش برای درمان آن به ویژه اقدامات پیشگیرانه که سخت ترین مراحل کار به دلیل وسعت در قلمرو ملی آن است را به تحسین واداشت و این اذعان و تمجید از قدرت مقابله با حادثه به ویژه برخورداری کشور از زیرساخت‌های نسبی که توان تهدید خطر فروپاشی نظام سلامت را نه تنها جلوگیری کرد بلکه با برخورداری از فرهنگ فداکارانه و خیرخواهانه دینی مردم و کادر درمانی توانایی مقابله و ظرفیت مورد نیاز را به چند برابر افزایش داد و نظام اسلامی و کشور را از یک آزمایش بزرگ سربلند بیرون آورد و برای آینده از تجربه مدیریتی، همدلی مردمی، و ملی و نیز دستاوردهای علمی و تحقیقاتی و جلوگیری از بحران‌های طبیعی و اجتماعی در حد بالا دستاوردهایی را ارائه دهد و نقاط ضعف و نقص‌ها را به خوبی بشناسد و در صدد رفع آن برآید.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.