ID : 10851928
629 واحد نانوایی در محله‌های یزد

کمبود نانوایی و تعطیلی‏‏ های خودسرانه برخی نانوایی های محله‌های یزد


بسیاری از ساکنان محله‌های قدیم و جدید شهر عقیده دارند که نانوایان محله به‌صورت خودسر عمل و بعضی از آنها به مدت طولانی اقدام به تعطیلی مغازه خود می‎‎کنند یا این‌که مغازه را می‌فروشند و از محله می‌روند؛ بدون این‌که توجهی به نیاز اهالی محل داشته باشند.

به گزارش یزد رسا، اما یکی از مهم‌ترین‌ مشکلاتی که در بیشتر محله‌های قدیم و جدید شهر به چشم می‌آید، کمبود نانوایی در بسیاری از آنها بوده است. بسیاری از ساکنان محله‌های قدیم و جدید شهر عقیده دارند که نانوایان محله به‌صورت خودسر عمل و بعضی از آنها به مدت طولانی اقدام به تعطیلی مغازه خود می‎‎کنند یا این‌که مغازه را می‌فروشند و از محله می‌روند؛ بدون این‌که توجهی به نیاز اهالی محل داشته باشند.

 

تعطیلی‏‏ های خودسرانه برخی نانوایی‎‎ها 
«منصور ابراهیمی» ‌یکی از شهروندان یزدی در این مورد گفت: بسیاری از نانوایی‎‎های محله‌های قدیمی ‌شهر تعطیل یا نیمه تعطیل هستند و ساکنان سالخورده این مناطق، مجبور هستند برای تهیه نان به محله دیگری‌ مراجعه کنند درحالی که توانایی پیمودن مسافت‎‎های طولانی را ندارند.
وی با بیان این‌که در قدیم، بسیاری از ساکنان شهر نان مورد نیازشان را در داخل خانه طبخ می‌کردند ادامه داد: شاید یکی از دلایل تعطیلی نانوایی‌ها استقبال کم اهالی محله از نان‌هایی است که اصلا کیفیت مناسبی ندارند، اما باید توجه داشت که باید نیاز همه ساکنان محله را در نظر گرفت.
وی با تاکید بر نظارت بر عملکرد واحدهای نانوایی که در دل محله‌ها قرار دارند، گفت: بیشتر نانوایی‌های محله‌های شهر بی‎‎بهانه و خودسرانه اقدام به تعطیلی می‌کنند و مردم را در تنگنا قرار می‌دهند در صورتی که آنها موظف هستند که این نیاز اصلی مردم را بر اساس برنامه اعلامی به آنها، تامین کنند.

 

نقش موثر کیفیت نان در مشتری‏‏ پذیری نانوایی‌ها
«رضا دهقان» یکی از اهالی قاسم‏‏آباد هم گفت: در این محله نانوایی‎‎های زیادی وجود دارد، اما کیفیت نان همه آنها مناسب نیست و همین باعث شده است تا برخی از نانوایی‌ها مورد استقبال بیشتری قرار بگیرند که حتی تعطیلی مجاز این واحدها در هفته نیز مردم را به درد سر بیندازد. وی ادامه داد: دولت باید در کنار اقدام به گرانی نان، نظارت بر نانوایی‌ها را نیز تقویت کند تا این نعمت الهی به دلیل کیفیت نامناسب پخت، خشکانده نشود تا به عنوان ضایعات به فروش برسد.
وی با بیان این‌که کیفیت نان، نقش موثری در مشتری‏‏پذیری نانوایی‌ها دارد، استقبال مردم را از نانوایی‌های تنوری بیشتر از سایر انواع نان اعلام کرد و از مسئولان اتحادیه نانوایان خواست تا تعداد نانوایی‌های تنوری در شهر افزایش یابد.

 

سفرهای درون شهری برای تامین نان
«عباس کلانتری» از اهالی خیابان ملاصدرا در منطقه صفاییه نیز در این رابطه گفت: مدتی است که نانوای محله، مغازه خود را فروخته و کسی که مغازه وی را خریداری کرده است نیز تقاضای دایر‌کردن نانوایی دارد ولی با این درخواست موافقت نشده است.
وی با اشاره به نیاز اهالی محله به دایر شدن نانوایی در این منطقه، گفت: مردم محل برای خرید نان که جزو مایحتاج ضروری خانواده است، هر روز با خودرو مسافت زیادی را طی می‎‎کنند، بنابراین نباید انتظار داشت که چرا سفرهای دورن شهری مردم زیاد است و این سفرها ترافیک و آلودگی و هدر رفت انرژی را به دنبال دارد. «زهرا مومنی» یکی از اهالی شهرک مهرآوران هم از نبود نانوایی در این منطقه شلوغ شهر خبر داد و افزود: بارها و بارها اهالی برای دایر شدن نانوایی در این منطقه درخواست داده‌اند، اما هنوز به این درخواست رسیدگی نشده است.
وی با بیان این‌که ساکنان این شهرک باید مسافت طولانی را برای خرید نان بپیمایند، از مسئولان خواست تا به این نیاز اهالی که هزینه‎‎ای نیز برای دولت و اتحادیه نانوایان ندارد، جامه عمل بپوشانند چرا که ایجاد نانوایی در این شهرک و عرضه نان باکیفیت به مردم این منطقه به‌طور قطع کسب و کار پررونقی خواهد داشت.

 

صدور مجوز نانوایی برای واحدهای با متراژ بالای 60 متر
رئیس اتحادیه صنف نانوایان یزد با تاکید بر این‌که هیچ واحد نانوایی مجوز تعطیلی به صورت خودسرانه را ندارد، گفت: همه مغازه‌های نانوایی شهر در یک روز مشخص تعطیل هستند و هر نانوایی باید با نصب تابلو در همان واحد نانوایی نسبت به اطلاع‏‏ رسانی به شهروندان اقدام کند و تنها در این روز از هفته، مجاز به تعطیلی هستند.
«جلال پیروزی‌فرد» ادامه داد: بعضا نانوایی‌ها از مرخصی خود استفاده و با مجوز اتحادیه، واحد را تعطیل می‌کنند، اما در غیر این صورت باید در تمام ‌روزهای هفته به جز روزهای مجاز به تعطیلی به مردم نان عرضه کنند.
وی درباره دایر کردن نانوایی در محله‌هایی که فاقد این واحد نانوایی هستند نیز گفت: در حال حاضر مجوز تاسیس نانوایی تنها در واحدهای تجاری دارای وسعت بیش از 60 مترمربع صادر می‌شود که برخی از نقاط شهر از این مشخصات محروم هستند، از این رو امکان دایر کردن نانوایی در آنها وجود ندارد.

 

نصب دستگاه‌های سیار پخت نان
این مسئول در این رابطه به منطقه مهرآوران اشاره کرد و افزود: مهرآوران از جمله مناطقی است که فاقد واحد تجاری با متراژ بالای 60 متر است، از این رو مجوز دایر کردن نانوایی در این شهرک صادر نمی‌شود، در نظر داریم تا نسبت به نصب دستگاه‌های سیار پخت نان در این منطقه اقدام کنیم.
به گفته پیروزی فرد، در ایام نوروز نیز مشابه این دستگاه‌های سیار در مجاورت پارک هفتم تیر و دروازه قرآن یزد نصب شده بود، این ایستگاه‌ها نیاز به تجهیزات و ساختمان ندارند و امکانات لازم برای پخت نان در آنها وجود دارد. وی درباره تعطیلی نانوایی‌های محله‌های قدیمی ‌شهر هم گفت: اغلب این محله‌ها ساکنان زیادی ندارند، از این رو دایر کردن نانوایی، مقرون به صرفه نیست که کار خود را در محله ادامه دهد و به جای دیگری نقل مکان می‎‎کند.

 

629 واحد نانوایی در محله‌های یزد
مسئول اتحادیه صنف نانوایان یزد با تاکید بر این‌که دایر شدن نانوایی هزینه‌های اجاره، دستمزد کارگر و غیره را به همراه دارد و باید دخلش به خرجش ارزنده باشد، اظهار کرد: متاسفانه در برخی از محله‌های شهر به ویژه محله‌های قدیمی‌ شهر این وضعیت حاکم نیست و نانوایان متضرر می‌شوند.
به گفته وی در حال حاضر 629 واحد نانوایی در استان وجود دارد که شامل 249 نانوایی تنوری، 173 نانوایی دستگاهی، 70 واحد خشکه‌پزی،  42 واحد فانتزی، 40واحد بربری، 23 واحد سنگک، 18 واحد نان لواش، 12واحد نان کرنو، یک  واحد نان سنتی شیراز و یک واحد خرده‌فروشی نان بسته‌بندی هستند.
پیروزی فرد درباره نظارت بر عملکرد نانوایی‌ها و کیفیت نان تولیدی آنها نیز گفت: بازرسان اتحادیه و سازمان صنعت، معدن و تجارت به صورت مداوم از نانوایی‌ها بازرسی می‎کنند و خوشبختانه با افزایش قیمت نان، میزان تخلفات نانواها نیز کمتر شده است.

منبع: همشهری

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


حمید
تنورهای نانوایی با سرعت موشک، انرژی گاز مملکت را به باد میدهند
http://myvegetarianism.mihanblog.com/post/1855
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۵/۱۰/۱۶ ۰۸:۵۵.