ID : 39537366
مسئولیت اجتماعی در ورزش یزد رنگ باخت؛

کمتر از ۱۰ تیم در مقابل ۳۵۰۰ واحد صنعتی/صنایع یزد تیم‌داری نمی‌کنند


استان یزد بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی سازمان صمت، بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی دارد اما کمتر از یک درصد این واحدها در طول مدت فعالیت خود به مقوله ورزش ورود کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار یزدرسا، یزد سال‌هاست که در بسیاری از صنایع به یک قطب در کشور تبدیل شده و عناوینی همچون قطب تولید کاشی و سرامیک، قطب معادن سنگ آهن و ... را یدک می‌کشد و تازگی‌ها نیز در حوزه صنایع فولادی در کشور حرف‌هایی برای گفتن دارد.

این صنایع در کنار کار تولید، وظایف مهم دیگری بر عهده دارند که از آن به عنوان مسئولیت‌های اجتماعی یاد می‌شود که البته گستره این مسئولیت‌ها بسیار است.

صنایع و معادن به واسطه عوارضی که در محل استقرار خود ایجاد می‌کنند، در مقابل مردم آن منطقه وظایفی دارند که این وظایف در قالب مسئولیت‌های اجتماعی، طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود که عمده‌ترین آن بحث بهداشت و درمان است.

ورزش نیز یکی از مسئولیت‌های اجتماعی بسیار مهمی است که صنایع به ویژه صنایع بزرگ در اغلب استان‌های کشور به آن ورود کرده‌اند و اکنون بسیاری از تیم‌های ورزشی صاحب‌نام در رشته‌های مختلف، حاصل انجام این مسئولیت اجتماعی هستند.

گرچه اکنون در اغلب استان‌ها رغبتی در صنایع برای ورود به عرصه تیم‌داری نیست اما در استان یزد این موضوع ظهور و بروز بیشتری دارد و نمونه اخیر آن نیز تیم فوتبال شهید قندی بود.

بدعهدی دولتی‌ها از عوامل بی‌رغبتی صنایع به تیم‌داری

بخش خصوصی، عدم همکاری دولت و عمل نکردن به وعده‌ها را عامل بی‌رغبتی خود به تیم‌داری مطرح می‌کنند که از جمله آنها می‌توان بی‌توجهی به بحث معافیت مالیاتی صنایعی که به عرصه ورزش ورود کرده‌اند، اشاره کرد.

معاون ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان یزد نیز در این زمینه به خبرنگار یزدرسا گفت: اینکه در یزد، صنایع به بحث تیم‌داری ورود نکرده‌اند، بی‌توجهی آنها با مقوله مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن است.

سید احمد هاشمی عنوان کرد: با وجود اینکه در استان یزد بالغ بر 3 هزار و 500 واحد صنعتی فعال هستند، تعداد انگشت شماری از صنایع به بحث تیم‌داری ورود کرده‌اند که البته این موضوع در حال آسیب شناسی است.

صنایع یزد از حواشی گریزانند

وی بیان کرد: یکی از عوامل مهمی که صنایع را از حضور در این عرصه بر حذر داشته، عدم تمایل به ورود به حواشی ورزش است و بسیاری از صنایع از حواشی که عمدتاً در حوزه ورزش ایجاد می‌شود، هراس دارند و تمایلی به درگیر کردن خود با این حواشی ندارند.

هاشمی تصریح کرد: ورزش مورد توجه قشر جوان است و هم کسانی که ورزش می‌کنند و هم کسانی که ورزش را دنبال می‌کنند، به طور عمده قشر جوان هستند و از آنجا که شور و انرژی و هیجان در این قشر بالاست، به هر حال حواشی نیز وجود دارد که برخی صنایع از آن گریزانند.

وی تاکید کرد: این شرایط مختص یزد نیست و در همه نقاط کشور این حواشی وجود دارد اما در یزد به حواشی بیشتر از سایر استان‌ها، دامن زده می‌شود.

تعداد تیم‌های ورزشی بخش خصوصی در یزد انگشت‌شمار است

در میان طیف گسترده‌ای صنایع و معادنی که در استان یزد فعالیت می‌کنند، تنها نام چند باشگاه و تیم از جمله گلساپوش، فولاد آلیاژی، سنگ آهن بافق، شهداب، فولاد یزد و شاید پنج تیم دیگر به چشم می‌خورد که توسط صنایع یزد ایجاد شده‌اند و البته برخی از آنها نه تنها در استان و کشور بلکه در سطح بین المللی نیز خوش درخشیده‌اند.

جای خالی برای معادن بزرگ از جمله چادرملو در حوزه ورزش و تیم‌داری خالی است و به طور قطع حضور این صنایع می‌توانند ورزش قهرمانی یزد را متحول کنند.

معاون ورزش اداره کل ورزش و جوانان در مورد راهکارهای اندیشیده شده برای ترغیب و تسهیل ورود صنعت به ورزش به خبرنگار یزدرسا گفت: جلساتی با مسئولان مالیاتی استان همچنین مسئولان صدا و سیمای استان یزد برگزار شده و نشست‌های مشترکی نیز در این زمینه تشکیل شده تا بتوانیم راهکاری برای ترغیب صنایع به تیم‌داری ارائه کنیم.

بررسی چالش‌های بخش خصوصی در مقوله تیم‌داری

سیداحمد هاشمی عنوان کرد: قرار است در یک برنامه تلویزیونی نیز با حضور مسئولان ورزش استان، بخش خصوصی و متولیان امر، به چالش‌های بخش خصوصی در زمینه تیم‌داری پرداخته شود.

اگر این ظرفیت مهم و ارزشمند در استان یزد فعال شود، به طور قطع با تحولی بزرگ در حوزه ورزش استان مواجه خواهیم بود زیرا ورزشکاران یزد هم اکنون نیز با امکانات کم توانسته‌اند در کشور خوش بدرخشند به نحوی که استان یزد در حوزه ورزش قهرمانی در سال 98 در کشور رتبه اول را داشت و تهران بعد از یزد به رتبه دوم رسید.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.