ID : 29862154
کارشناس محيط زيست:

کيسه هاي پارچه اي جايگزين مناسب براي نایلون است


کارشناس محيط زيست گفت: مردم می توانند چونان گذشتگان در هنگام خرید از کیسه های پارچه ای و یا پاکتهای کاغذی استفاده کنند و به جای اینکه در داخل فروشگاهها برای اشیا و مواد کوچک و با حجم کم حتی نایلون مطالبه کنند با استفاده از کیسه های خرید پارچه ای و یا کیسه های کاغذی مصرف نایلون را به حداقل برسانند.

به گزارش یزدرسا به نقل از اردکان گويا، روز 21 تیرماه روز جهانی بدون نایلون است که در پی تولید بیش از حد زباله های نایلونی در جهان است، نام‌گذاری شده است.

انجمن حفاظت از محیط زیست امریکا اعلام کرد که هر ساله 500 میلیارد تا 1 تریلیون کیسه پلاستیکی در جهان مصرف می‌شود که تنها یک درصد از کل کیسه های تولیدی بازیافت می‌شوند.

جالب است بدانیدکه هزینه بازیافت یک تن پلاستیک4000دلار است؛ در حالی که این پلاستک بازیافتی را تنها می‌توان به قیمت 32 دلار فروخت.با اشاره به این موضوع می توان به این نتیجه رسید که حتی بازیافت نایلون برای بازیافت کنندگان مقرون به صرفه نیست و تنها راه رهایی از نایلون ها، استفاده نکردن یا استفاده کمتر از نایلون ها و مواد پلاستیکی در زندگی روزمره است.

در اردکان که یکی از شهرهای در صف ثبت جهانی است و بهبود وضعیت آثار باستانی و محیطی آن می تواند گردشگران زیادی را به خود جذب کند از چهره بد پخش پلاستیک در محیط زیست مصون نمانده و در اطراف اردکان پخش پلاستیک در محیط طبیعی و محل زندگی بسیاری از موجودات زنده چهره اطراف شهر را خراب کرده و به محیط زیست آسیب می رساند.

کشتزار های اطراف اردکان که بی شک می تواند زیست گاه موجودات زیادی باشد در حال حاضر با پلاستیک پوشانده شده و چهره ای زشت برای اردکان فراهم کرده است.

در این خصوص مصاحبه ای با کارشناس محیط زیست داشتیم تا تاثیر وجود نایلون در محیط را برسی کنیم.

مهندس مجتبی مجدیان در خصوص مدت باقی ماندن پلاستیک در طبیعت گفت: براساس تحقیقات انجام شده، نایلونها با توجه به مواد تشکیل دهنده و نیز شرایط محیطی به طور متوسط بین 250 تا 500 سال و گاه تا هزار سال در طبیعت باقی مانده و تجزیه نمی شوند. نایلونها به دلیل دیرتجزیه پذیر بودن می توانند مدت زمان زیادی را در خاک باقی بمانند که این مشکل می تواند باعث ایجاد دپوی بزرگی از این مواد در محلهای دفن زباله شود.

وی ادامه داد:  همچنین این مواد به دلیل تجزیه ناپذیر بودن قابل بازیافت مجدد نیستند که این موضوع باعث تحمیل بار مالی زیاد بر روی اقتصاد جهانی خواهد شد. علاوه بر خاک، این مواد می توانند وارد اکوسیستم های آبی نیز شوند که معمولاً پس از ورود داخل زنجیره غذایی موجودات آبزی شده و علاوه بر تأثیر بر زاد و ولد آنها، می توانند باعث مرگ و خفگی موجوداتی چون لاکپشت های دریایی، فک ها، دلفین ها و همچنین برخی پرندگان آبزی و کنار آبزی شوند که به اشتباه نایلونها را به عنوان غذا می بلعند. پراکندگی و انباشت نایلونها همچنین باعث ایجاد منظره ای زشت به ویژه در محل های دفن زباله، تفریحگاه ها و مناطق توریستی خواهد شد.

کارشناس محیط زیست با اشاره به معزل انباشت نایلون اظهار داشت: در درجه اول می بایست تولید این نوع از محصولات کاهش یافته و تولیدکنندگان آنها محصولاتی با قابلیت تجزیه پذیری بالا تولید نمایند که جایگزین این محصولات شود. همچنین کارخانجات به جای استفاده از نایلون در بسته بندیها از مواد قابل بازیافت استفاده کنند. فروشندگان نیز می توانند به جای عرضه اجناس خود در کیسه های نایلونی از کیسه های پارچه ای و یا کاغذی استفاده کنند.

وی تاکید کرد: مسئولین می توانند تمهیداتی پیش بینی کنند تا تولیدکنندگان این نوع از محصولات به سمت محصولات دوستدار طبیعت روی آورند. مثلاً با پرداخت وام و بودجه لازم به آنها راه را هموار سازند. مسئولین همچنین می توانند با اجرای برنامه های آموزشی در این زمینه فرهنگ سازی کرده و از مردم بخواهند به جای استفاده از کیسه های نایلونی از کیسه های جایگزین استفاده کنند. مردم نیز می بایست با مراجعه به برخی آداب و سنن گذشتگان، ‌استفاده از این کیسه ها را به حداقل ممکن برسانند. بدین منظور مردم می توانند چونان گذشتگان در هنگام خرید از کیسه های پارچه ای و یا پاکتهای کاغذی استفاده کنند و به جای اینکه در داخل فروشگاهها برای اشیا و مواد کوچک و با حجم کم حتی نایلون مطالبه کنند با استفاده از کیسه های خرید پارچه ای و یا کیسه های کاغذی مصرف نایلون را به حداقل برسانند.

انتهای پیام/ر

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.