ID : 14731682
مجسمه هایی که نه با اقلیم یزد سازگارند و نه اثرگذارند!

کیفیت، حلقه مفقوده مجسمه و المان‌های شهر یزد+ تصویر


یکی از اصولی ترین و پایه ترین مباحث گرافیک محیطی و تبلیغات، بحث فرم و محتوا است، در محیط شهری یزد حجمه‌های شکل گرفته، چه در قالب مجسمه و چه در قالب نقش برجسته از کیفیت لازم برخوردار نیست.

به گزارش  یزد رسا،  یزدهنر نوشت:  امروزه متولیان فرهنگ در تمام دنیا در جهت بالا بردن نشاط شهری به ساخت المان ها و مجسمه هایی در سطح شهر می پردازد البته در بین این نشاط آموزش هایی داده می شود که اگر به صورت کاملا منظم و منطقی و طبق اصول خود پیش برود شاهد بالندگی محیط شهرمان خواهیم بود.

باید گفت یکی از اصولی ترین و پایه ترین مباحث گرافیک محیطی و تبلیغات، بحث فرم و محتوا است، برای طولانی نشدن مطلب می خواهیم بگوییم چرا در محیط شهری یزد حجمه های شکل گرفته، چه در قالب مجسمه و چه در قالب نقش برجسته از کیفیت لازم برخوردار نیست.

در شهری که هنر در لابلای معماریش موج می زند، نه معماری شاخصی داریم و نه رنگ و بویی از هنر شهری قدیم را در بافت جدید و مدرن می بینیم به عنوان مثال شخصی مثل شهید را نمی توان در قالب چیزی آورد که ربطی به هویت فرد ندارد، شهید را نمی توان در قالب سنگی آورد آخر شهدا انسان هایی کاملا سبک و رها شده از این دنیا هستند و اگر هم خواسته باشیم آنها را مجسمه کنیم بهتر است با متریالی کار شود که حس آسمان و زمین را تداعی کند یا اینکه از لحاظ  فرمی با چیزی یا نمادی آنرا تلفیق کنیم که حسی از عروج را برایمان نشان دهد.

آیا نسل بعدی که اصلا شهید سید محمد پاکنژاد را ندیده و فقط اسمی از آن شهید بزرگوار شنیده آیا نمی تواند حدس بزند که او یک متفکر و نویسنده است؟

یا بطور مثال مجسمه آذر یزدی نباید حسی از مهربانی این انسان که بُعد مهمی از شخصیت اوست را نشان دهد، کدام کودکی می تواند با مجسمه آن ارتباط برقرار کند؟ مگر نه این است که آذر انسان مهربان و خوش اخلاق بوده لیکن مجسمه فعلی خلاف این امر است، البته ما نمی خواهیم تلاش مدیران فرهنگی و دست اندر کاران این امر که امروزه در جهت زنده نگه داشتن انسان هایی از این دست هستند را نادیده بگیریم.

در شهر ما کم نیستند هنرمندانی که فن زیبایی شناسی را به صورت علمی هم آموزش دیده و هم آموزش می دهند، ای کاش چند کارشناس کار کرده در این زمینه را از نظراتشان استفاده می کردیم تا بتوان مجسمه و حجمه هایی متناسب با اقلیم شهرمان بسازیم و همچنین قبول داریم که ساختن حجم و المان شهری کاری بس سخت و دشوار است، اما آیا اگر این نگاه حرفه ای و نه اداری شامل تصیم گیری های مدیران فرهنگی شود نمی توان شاهد کار خوبی بود؟

یکی از مهمترین دلایل نقص در این کار اعتماد نداشتن به کارشناسان این امر و دور بودن افراد حرفه ای باعث ایجاد چنین کارهایی با عیب های مذکور شده است.

در مجموع مجسمه های شکل گرفته در خیابان های شهر باید نه تنها متناسب با فرهنگ اقلیم شهرمان باشد بلکه باید از دید عابر زیبا و همچنین اثر گذار باشد.

با دقت در تصاویر زیر مشخص می شود که در تصویر اول که مجسمه شهید سید محمد پاکنژاد می باشد اگر کسی با شخصت این شهید بزرگوار آشنا نباشد، چیزی جز نویسنده و یا متفکر به ذهنش نمی رسد؟ و یا در تصویر دوم مجسمه مهدی آذریزدی می بینید که او در زمان حیات خود یک انسان مهربان و محبوب کودکان بوده اما این مجسمه با رنگ و چهره ی خشنی که در او نشان می دهد خلاف این امر را نشان می دهد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.