ID : 8292441
مفتی اعظم پادشاهی سعودی:

گروه داعش «خوارج» این روزگار هستند


استکبار به دنبال آن است که تمام سعی خود را دارد تا دین را از سیاست بیگانه جلوه دهد که این بار از سخنان یکی از مفتیان سعودی به نمایش گذاشته شده است.

به گزارش یزدرسا به نقل از دیده‌بان؛ بعد از تشکیل ائتلافی که در آن حدود چهل کشور حضور داشتند و برای مبارزه با داعش تشکیل شده بود، نقش عربستان سعودی در آن بیشتر دیده می‌شود. یکی از نشانه‌های آن را می‌توان در تغییر رویکرد شبکه‌های وابسته به حکومت عربستان دانست. در این میان العربیه به عنوان بازوی رسانه‌ای سرویس جاسوسی عربستان نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کند.


در این شبکه فتوای یکی از مفتی‌های سعودی منتشر شده است که گزیده‌ای آن به شرح زیر است:
«شیخ عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ، مفتی اعظم پادشاهی سعودی، رئیس شورای علمای ارشد و مسئول هیئت صدور فتاوی، روز جمعه 19-9-2014 اظهار داشت گروه داعش "خوارج" این روزگار هستند.
به نقل از روزنامه "المدینه": داعش گروهی قاتل است که بی‌گناهان را می‌کشند و جز قتل و خون‌خواری چیزی نمی‌دانند.
آنها فرقه‌ای بسیار بد، ویرانگر، راهزن و گمراه هستند، لذا آگاه کردن مردم نسبت به گمراهی و انحراف این گروه امری ضروری است.

مفتی سعودی اظهار داشت: باید مردم را از گمراهی و انحراف فکری داعش آگاه کنیم تا فریب شعارهای این جماعت را نخورند.
مفتی سعودی با بیان اینکه دخالت دادن مسائل دینی در امور سیاسی کار دشواری است، گفت: "زبان سیاست زبانی است که ویژگی خودش را دارد. مضامین سیاسی مفهومی ظاهری و پیامی درونی دارند. و هر روز در حال دگرگونی و تغییر هستند، لذا نمی توان آنها را در قالب و چارچوب دین قرار داد. چه بسا یک خطیب با قرار دادن مسائل دین در قالب تحلیل‌های سیاسی دچار اشتباه شود. اما اگر به وظیفه اصلی خود برای هدایت مردم به خیر و برحذر داشتن آنها از شر عمل کند، کمتر اشتباه می‌کند چون برای هدایت مردم چارچوبی وجود دارد که همان کتاب خدا قرآن و سنت پیغمبر است.»

در این سخنان توجه به چند نکته لازم است:


1.برائت از داعش و تروریست‌های گروه‌های تکفیری برای فریب افکار عمومی جامعه اسلامی و اینکه عربستان سعودی نقشی در حمایت‌های گروه‌های تکفیری ندارد.


2. با توجه به ناکامی‌های این گروه‌ها در دو کشور عراق و سوریه و شکست آنان در طرح‌های تروریستی،‌ کشورهای حامی این جریانات برای فرافکنی از شکست این گروه‌ها،‌ منکر حمایت خود شدند و خود را جدای از آنان دانستند تا در این شکست‌ها مقصر نشان داده نشوند.


3. در پایان اشاره‌ای هم به جدایی سیاست از دین شده است و به نوعی ترویج حکومت‌های سکولار و جدای از دین است. این همان نکته‌ای است که استکبار به دنبال آن است که تمام سعی خود را دارد تا دین را از سیاست بیگانه جلوه دهد که این بار از سخنان یکی از مفتیان سعودی به نمایش گذاشته شده است. این مفتی،‌ دین را نسبت به مسائل روز ناتوان می‌داند و معتقد است که دین نسبت به مسائل روز پاسخگو نیست. همچنین در لا به لای این جملات توجیهی هم از رویه دو گانه ی خود و تغییر مواضعشان می‌آورد که معتقد به تغییر مواضع نسبت به تغییر مسائل است بنابراین نباید انتظار ثبات در امور سیاسی را داشت.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.