ID : 39883128
روایت دستاوردهای انقلاب اسلامی؛

۹۰۰ روستای استان یزد در ۴۳ سال گذشته برق‌دار شدند/از تاریکی مطلق تا فروغ چشم‌نواز پیشرفت


انقلاب اسلامی ایران به رغم همه بحران‌های اقتصادی پیشرفت‌های بزرگی را در اقصی نقاط کشور به ویژه روستاها رقم زده و استان یزد نیز از این کاروان پیشرفت جا نمانده است.

یزدرسا گزارش می‌دهد؛ آبرسانی، برق رسانی، خدمات مخابراتی و ... از مواردی است که در همه کشورهای دنیا اتفاق افتاده و برخی بر این باورند که کشور در هر شرایطی هم که باشد، در طول این چند دهه به هر حال به این پیشرفت‌ها دست می‌یافت اما واقعیت این است که کشور ما با وجود منابع بسیاری که دارد باید چندین دهه پیش و در همان دوران حکومت پهلوی به این پیشرفت‌ها می‌رسید و این قابلیت را داشت که همپای کشورهای اروپایی پیشرفت کند.

اما اتفاقی که افتاد این بود که بر اساس آنچه امروز در روزنامه‌ها و نشریات قبل از انقلاب نمایه شده، در شرایطی که روستاها و حتی بسیاری از مناطق شهری کشور خودمان در فقر مسائل بهداشتی حاصل از نبود آب و روان بودن فاضلاب در خیابان ها رنج می بردند، شاه ایران به کشورهای اروپایی وام می داد تا شبکه فاضلاب در شهرهای آنها ایجاد شود که البته در مواردی نیز این مبالغ به عنوان هدیه پرداخت می‌شد و بازگشتی در کار نبود.

در اوج فعاليت‌هاي رژيم طاغوت، تنها ۱.۳ میلیون مشترك برق در کشور وجود داشت

مصداق این بی توجهی در آمارهای پیش رو، قابل مشاهده است به عنوان نمونه، پیش از پيروزي انقلاب اسلامي و در اوج فعاليت‌هاي رژيم طاغوت، تنها ۱.۳ میلیون مشترك برق، اعم از خانگي، عمومي، صنعتي و كشاورزي، وجود داشت؛ این در حالي است كه بر اساس سالنامه آماری کشور در سال ۱۳۹۵، این رقم از مرز ۳۳ میلیون مشترک گذشته و تا آن زمان، ۳۳ میلیون و ۸۲۴ هزار مشترک برق، اعم از خانگي، عمومي، صنعتي و كشاورزي، از نعمت برق برخودارند.

از این رقم، ۲۷ میلیون و ۳۵۴ هزار اشتراک مربوط به مشترکان خانگی می‌باشد. لازم به ذکر است که هم اکنون تمام روستاهاي كشور از نعمت برق برخوردارند. این در حالی است که در سال‌های دهه ۱۳۵۰، ۹۶ درصد روستا‌ها برق نداشتند.

این موضوع در حوزه آبرسانی نیز به خوبی به چشم می خورد؛ در سال ۱۳۵۷ ميزان توليد آب ۱.۵ ميليارد مترمكعب و تعداد انشعاب ۲.۷ ميليون بوده است، اما تا سال ۱۳۹۵، تعداد شهرهاي تحت پوشش آب شهري از ۴۵ شهر به ۱۱۱۳ شهر در حال حاضر افزايش يافته است؛ آبرساني به روستاها از ۱۲ هزار روستا در سال ۱۳۵۷ به ۳۳ هزار و ۲۹۷ روستا در سال ۱۳۹۱ رسيده است. بر اساس آمارهاي مركز آمار ايران، در سال ۱۳۵۵، از حدود ۲.۹ ميليون واحد مسكوني روستايي، در حدود ۲.۳ ميليون يا به عبارتي، ۷۹ درصد از جمعيت روستايي فاقد تأسيسات لوله كشي لازم بوده‎اند.

پیشرفت‌هایی که در جنگ و تحریم رقم خورد

همه این پیشرفت‌ها در حالی اتفاق افتاده که کشور ما سالها پس از پیروزی انقلاب، درگیر مبارزه و جنگ و پس از آن تحریم‌های مختلف بود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد در این زمینه گفته؛ قبل از سال ۵۷، فقط ۵۲ روستا برق داشتند که اکنون این رقم به ۹۴۳ روستا رسیده در این مدت ۸۹۱ روستا به برکت انقلاب اسلامی برقدار شدند.

این پیشرفت‌ها در حوزه های مخابراتی و تلفن همراه نیز به خوبی قابل مشاهده است و در شرایطی که در بسیاری از کشورهای همسایه هنوز اینترنت در روستاها پدیده ای ناشناخته هستند و در شهرها نیز اینترنت بسیار پرهزینه است، در کشور ما در اغلب روستاها امکان استفاده از اینترنت پرسرعت فراهم شده است.

در سال ۱۳۵۷ آمار دقيق تلفن‌هاي كشور ۸۵۰ هزار شماره بود؛ در حالي كه براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، تعداد کل تلفن‌های ثابت منصوبه، ۳۵ میلیون و ۵۹۴ هزار خط است.

گرچه ممکن است در برخی حوزه‌ها سرعت پیشرفت‌ها چشمگیر نبوده اما سرعت توسعه خدمات قابل توجه است.

بسیاری از این پیشرفت‌ها امری بدیهی و طبیعی است اما آنچه این پیشرفت‌ها را قابل توجه می‌کند، سرعت توسعه است که انقلاب اسلامی موتور این توسعه را شتاب بخشیده است.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.