آخرین عناوین
ابهام در مصرف آب فولاد اصفهان از زایندهرود
ابهام در مصرف آب فولاد اصفهان از زایندهرود
به گزارش یزدآوا، پوریا حشمتی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی چهارمحال و بختیاری در خصوص بحران آب در استان گفت: چشمه کوهرنگ بهعنوان یکی از سرچشمههای اصلی رودخانه زایندهرود خشک شده است. برخیها میگویند، زلزله دلیل این خشکی است؛ اما اصلاً اینطور نیست و ما میبینیم که دبی آب چشمه مدتی که کم شده و این اتفاق نتیجه کمبود بارندگیها در سالهای اخیر بوده است که باعث شده ۲۰۰ روستای استان چهارمحال و بختیاری آب آشامیدنی نداشته یا آب آنها بهصورت جیرهبندی باشد.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی ۲۰۰ روستای چهارمحال و بختیاری با تانکر آبرسانی میشود، و تمامی این شرایط در حالی است که استان سرچشمه ۳ رود مهم کشور است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در شهرستان چادگان اصفهان به اسم آبخیزداری آب زیادی پمپاژ میشود برای مصارفی که شاید خیلی ضروری نباشد و از طرفی در استان چهارمحال و بختیاری مردمی هستند که یک چشمه خشک دارند که با آن استخری بنا کرده و آب را قطرهای برداشت میکنند.
حشمتی با اشاره به مسئله برداشت آب از رودخانه زایندهرود توسط استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: مدیر شرکت آب منطقه اصفهان، مدیر شرکت آب منطقهای استان چهارمحال و بختیاری نیز هست که این مصداق یک بیعدالتی بزرگ در حق استان چهارمحال و بختیاری است. حال چگونه استان چهارمحال و بختیاری میتواند از رودخانه زایندهرود آب زیادی آن هم بدون مجوز یا حتی با مجوز برداشت کند؟ تمام باغات استان ما از آبهای زیرزمینی تغذیه میشود و آبی هم که برداشت میکنیم با کنتور هوشمند بررسی و محاسبه میشود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج استان چهارمحال و بختیاری با انتقاد از عدم شفافیت برداشت آب توسط صنایع فولاد اصفهان افزود: ما شاهد این هستیم که آب با حجم زیادی از استان چهارمحال و بختیاری خارج شده وارد استان اصفهان میشود، ولی در روستای پل کله اصفهان گویا آب غیب میشود و دیگر آبی نمیبینیم و دقیقاً مشخص نیست که این آب کجا میرود در حالی که استان چهارمحال و بختیاری برداشت آب خود را شفاف اعلام میکند، ولی میبینم صنایع فولاد به طور شفاف بیان نمیکنند که چه مقدار از این آب را برداشت و مصرف میکنند.
این فعال دانشجویی یادآور شد: برای برونرفت از شرایط کنونی در استان اصفهان باید سیستم کشاورزی تغییر کند؛ یعنی کشاورز اصفهانی نباید به سمت کاشت برنج و هندوانه برود. همچنین فولاد باید از حالت متمرکز خود خارج شده و به روز شود تا مصرف آب آن کاهش پیدا کند.
منبع: خبرگزاری دانشجو
انتهای خبر/