«اعتبارات میلیاردی و آب خلیج فارس» برای اردکان؛ «توجه خاص» برای دیگر شهرستانها!
به گزارش یزد آوا به نقل از یزد رسا، با آغاز هفته دولت در سال آخر دولت یازدهم، بر آن شدیم با بررسی اقدامات و دستاورد های دولت تدبیر و امید صحه ای بر گفتار و ادعاهای دولتمردان در استان یزد گذاشته شود و حقیقتا مشخص شود فاصله حرف تا عمل مسئولان دولتی در استان در دولت یازدهم چقدر است.
هر چند با جستجو در سایت رسمی استاندار و فرمانداری ها چیز قابل لمسی دستگیرمان نشد اما شاهد از غیب رسید و استانداری یزد خود با رونمایی از کتابچه «ارمغان تدبیر» همه انچه را که در مدت تصدی گری خود انجام داده بود را ارائه کرد.
در نگاه اول شکل ظاهری و اندازه – رقع- کتاب و تورق سرسری آن خواننده را دچار هیبت می کند و درهمان نگاه اول می توان به نقدهایی که به دولت می شود شک کرد!
اما دریافت محتوای این کتاب خیلی نیازمند ژرف اندیشی و نگاه عمق نیست و شاید بتوان کتاب 180 صفحه ای عملکرد دولت یازدهم را در یک ربع مطالعه کرد!
در تورق کوتاه شاید تصاویر زیبا و رنگی، برگه های گلاسه و حاشیه بندی های آن، بیشتر به عنوان یک آلبوم عکس جلوه گری می کند تا یک کتاب ارائه عملکرد، که نه تنها نیازی به این تصاویر در ابعاد صفحه نیست بلکه در برخی صفحه به قدری در اندازه تصاویر اغراق شده که نستالوژیک دهه شصت و نوشتن امتحات انشاء با فونت درشت در ذهن متبادر می کند!
مسئولان استان در این کتاب برای ارائه آمار خود تنها به جدول بسنده کرده اند و در آن خبری از سند،دستورات مقامات عالی، نمودار و یا نقشه نیست.
صفحات اول کتاب مذکور مربوط به مقدمه، پیشگفتار، ونگاهی گذرا به اولویت های استان یزد است و به کلی گویی بسنده شده است و پس از 20 صفحه، عملکرد معاونت های و دفاتر امور مختلف استانداری در 30 صفحه آورده شده است و از صفحه 51 عملکرد دستگاه های اجرایی و ادارت دولتی استان اغاز می شود.
در بخش گزارشات عملکردی دستگاه ها، همراه با ارائه گزارشات به صورت فهرستی از تصاویر مدیر مربوط به ان دستگاه هم استفاده شده است اما در لا به لای تصاویر موجود این کتاب از هر سه نماینده استان یک تصویر کار شده است.
اما پرداختن به شکل ظاهری کتاب بحث اصلی این نوشتار نیست، حتی به عملکرد دستگاه های دولتی و مسئولان مربوط هم نخواهیم پرداخت چراکه صحبت اصلی بر سر روایتگری این کتاب از عدم توازن توسعه در استان است!
استاندار سابق یزد در دوره دولت گذشته همیشه مورد آماج و هجمه های رسانه های مدعی قرار می گرفت که همه اعتبارات به سمت ابرکوه-زادگاه استاندار سابق- سر ریز می شود و گویا استاندار ابرکوه را با مرکز استان اشتباه گرفته است.
از صفحه 126 کتاب «ارمغان تدبیر» در خصوص عملکرد و فعالیت دولت در استان به تفکیک هر شهرستان پرداخته شده است که بدون هیچ مقدمه ای می توان فهمید که کدام شهرستان مورد توجه بیشتری قرار گرفته، فارغ از اینکه بخواهیم از نظر شخصی یا جناحی و یا کارشناسی استفاده کنیم و ملاک تمام این نوشتار محتوای کتاب است.
عملکرد فرمانداری ابرکوه در کل به چهار بخش «حوزه اجتماعی، حوزه فرهنگی، حوزه اموزشی و حوزه اقتصادی و زیر ساختی تقسیم شده است، اگر بخواهیم بر اساس عملکرد تقسیم بندی کنیم تفاوت زیادی بین حوزه اجتماعی، فرهنگی و آموزشی نیست و به عبارت دیگر باید گفت این سه مقوله خود یک حوزه است که گویا از سر ناچاری و پر شدن دو صفحه و نیم عملکرد فرمانداری ابرکوه به صورت جدا ارائه شده است.
اما این همه موضوع نیست و ریز عملکرد دولت هم حیرت انگیز! است در تصویر زیر به عنوان فعالیت ها توجه کنید:
در بخش ابرکوه پس از چندین خط مقدمه چینی با عباراتی مبهم و دوپهلویی چون اهتمام به ....، توجه ویژه به ....سرکشی مستمر از....، شرکت در مجالس....، تاکید بر ....، تشویق به...، تشکیل بموقع جلسات...، همت گماشتن به رفع مشکلات...، و البته رشد 350 درصدی! مشارکت مردمی در گلریزان و غیره! به عنوان عملکرد به خورد مخاطب داده شده است.
حقیقتاٌ کدام یک از مقوله های بالا را می توان به عنوان عملکرد از دولت پذیرفت؟ در غیر این صورت باید پذیرفت که مسئولان استان یزد حتی توجه و حمایت خود را هم از یک مقوله کوچک عملکردی به حساب اورده اند و مردم باید منت کار نشده را هم به دوش بکشند! در حالی که مطمئناٌ «همت گماشتن برای رفع فلان مشکل» با «رفع فلان مشکل» فرق می کند.
این موضوع تنها مربوط به شهرستان ابرکوه نیست و حتی در برخی شهرستان ها انچنان عریضه دولت خالی است که نیازی به عنوان بندی و دسته بندی دیده نشده است، دوصفحه مربوط به شهرستان اشکذر را ببینید:
بازهم در ارائه عملکرد دولت یازدهم در اشکذر به عباراتی چون مبهم و دوپهلو مانند: برنامه ریزی برای...، تلاش در راستای...، مبارزه جدی با.... برخورد می کنیم که درک درستی از انجام آن عملکرد به ذهن مخاطب خطور نمی کنیم.
«توجه خاص به مناطق محروم» دقیقا یعنی چه؟ «توجه خاص و ویژه به ابنیه تاریخیو میراث فرهنگی» چه توجیهی دارد؟! که هیچکدام ان مشخص نیست.
شاید بتوان گفت بخش کشاورزی مهم ترین رویکرد این شهرستان باشد که متعاقبا معضلات و مشکلات خاص خود را به همراه دارد، به همه فعالیت های دولت در بخش کشاورزی خاتم توجه کنید:
در اقدامات صورت گرفته در جهت توسعه شهری و روستایی و بخش میراث فرهنگی خاتم توجه کنید:
به احتمال زیاد خود مردم خاتم هم با خواندن این مطالب نفهمند منظور دقیق مسئولان استان از توسعه شهری و روستایی با تقویت شهرداری ه و دهیاری ها چیست و بهتر بود در این کتاب بجای درج تصاویر آرشیویی از تصاویر عملکردشان در بخش میراث فرهنگی خاتم استفاده می کردند تا مشخص شود «احداث اماکن رفاهی و گردشگری» چیست و «توجه و حمایت از صنایع دستی» کدام است؟!
بهتر است بحث را به درازا نکشیم و برویم سر اصل مطلب، یعنی نگاه عملکرد دولت در شهرستان اردکان یا نگاه عملکرد استانداراردکانی یزد برای اردکان که بر خلاف شهرستان دیگر از عبارات مبهم و دو پهلو خبری نیست.
در قسمت فرمانداری اردکان بدون هیچ مقدمه ای از افزایش 17 و نیم برابری اعتبارات عمرانی این شهر خبر داده است که شاید همه این نوشتار در این جمله خلاصه شود.
نیازی به توضیح چندانی نیست انقدر اعتبارات میلیاردی در این صفحه گنجانده شده که ذهن برای رسیدن به یک مبلغ واحد در می ماند! و همین بس که برای روکش آسفالت روستای هامانه 9 میلیارد تومان! از حق شهرستان های دیگر به زیر پای مردم اردکان ریخته شده، پروژهای میراث فرهنگی 750میلیون، یک میلیارد تومان برای سالن ورزشی و 660 میلیون تومان برای استخر!
کمبود آب به عنوان بزرگترین چالش استان یزد درد امروز تمام استان است و موضوعی که می تواند بر سرریز شدن اعتبارات و هم توجهات به اردکان صحه گذارد توجه ویزه و اقدام عملی استاندار اردکانی تبار یزد به آب اردکان است.
شهرستان اردکان تنها شهرستانی است که برای رفع معضل بی آب آن پرونده ویژه و مجزا باز شده است و خرسندانه از انتقال آب خلیج فارس به اردکان! خبر می دهند، و جالب اینکه در بخش فرمانداری یزد یعنی مرکز استان حتی کلمه ای از رفع معضل اب و انتقال آب به یزد صحبت نشده است.
آری اولویت جناب استاندار مسئله آب است اما نه برای استان بلکه تنها برای اردکان مانند ده ها موردی که فقط برای اردکان لحاظ شده و در شهرستان های دیگر حتی به میزان اندکی هم از آن خبری نیست.
استاندار اردکانی تبار یزد بهتر است همین توجهات شاقه! را از شهرستان ها دریغ کنند تا حداقل بار منت وی را به دوش نکشند، شاید بهترین اقدامی که مسئولان تدبیری استان تا به امروز انجام داده اند انتشار همین کتاب بود که به خوبی توازن توسعه را نشان می دهد! لا اقل مردم می فهمند که قرار نیست آبی نصیب آن ها شود و مردم اردکان هم دلشان قرص می شود که بی آب نخواهند ماند البته گمان نمی شود مردم اردکان هم از این تبعیض وافر راضی باشند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- تائید صلاحیت 80 نفر در استان یزد
- هفته دولت یا هفته منت؟!
- دلخوری و تفرقه؛ هدیه دولت تدبیر به مردم تفت
- دوران مسئولیت خود را چگونه گذراندید؟!
- جای خالی «اقتصاد مقاومتی» در وعده های رنگارنگ استاندار یزد!
- معدن چادرملو اردکان، مجاز به فعالیت در زیستگاه یوزپلنگ ایرانی نیست
- بی قانونی دوباره مجری قانون!
- پیام استاندار یزد به همایش ملی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان یزد
- دستگاههای نظامی، اطلاعاتی و قضایی استان در اتفاقات اخیر آمادگی بالای خود را نشان دادند
- کارنامه مدیران شایسته دولت تدبیر در یزد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|