ID : 36536722
جانشین فرمانده سپاه الغدیر یزد:

آزادسازی خرمشهر نتیجه حرکت انقلابی و جهادی بود/ نقش پررنگ یزدی‌ها در عملیات بیت‌المقدس


جانشین فرمانده سپاه الغدیر یزد گفت: برای خیلی‌ها هنوز سئوال است که چه اتفاقی افتاد که خرمشهر ازاد شد؛ فقط در یک جمله می‌توان گفت این عملیات به دلیل انجام یک حرکت به تمام معنا انقلابی پیروز شد.

به گزارش یزد آوا، سرهنگ پاسدار رضا پورشمسی در نشست خبری به مناسبت سالگرد حماسه سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: عملیات بیت‌المقدس یکی از عملیات‌های پیچیده دفاع مقدس است که مراحل فوق‌العاده سخت و طراحی‌های تاکتیکی و تکنیکی پیچیده‌ای را داشت.

وی ادامه داد: هنوز هم با گذشت چندین سال از این عملیات وقتی کارشناسان و فرماندهان نظامی ما در کشورهای دیگر حضور می‌یابند درباره این عملیات و همچنین عملیات ولفجر 8 -که عبور از اروند و آزادسازی فاو بود- از آن‌ها سئوال می‌کنند.

جانشین فرمانده سپاه الغدیر یزد گفت: تمام کارشناسان اسرائیل غاصب و آمریکا آمده بودند این اطمینان را به صدام داده بودند که هیچ نیروی بشری که بتواند خرمشهر را از دست صدام بیرون بیاورد وجود ندارد و کسی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

پورشمسی خاطرنشان کرد: جای جای خرمشهر روی در و دیوار نوشته بودند «جئنا لنبقا آمده‌ایم که بمانیم» یعنی ماندن صدام در خرمشهر به نظر خودشان قطعی بود.

وی عنوان کرد: 11 لشکر از زبده‌ترین لشکرهای عراق، 19 تیپ مستقل، 30 گروهان کماندو ویژه، 10 تا قاطع و 4 تا گردان شناسایی در خرمشهر حضور داشتند و این آرایش نظامی آن‌ها بود.

جانشین سپاه الغدیر یزد ادامه داد: اما این عملیات با اتکا به خداوند متعال و با رمز یا علی‌ابن‌ابی‌طالب و با تدبیر فوق‌العاده فرماندهان جوان دفاع مقدس پیروز شد.

پورشمسی تأکید کرد: حقیقتا برای خیلی‌ها هنوز سئوال است که چه اتفاقی افتاد که خرمشهر آزاد شد؟ اگر ما در لایه‌های متعدد این موضوع پژوهش کنیم فقط در یک جمله می‌توان گفت این عملیات به دلیل انجام یک حرکت به تمام معنا انقلابی پیروز شد.

وی با بیان اینکه در 40 سال گذشته هر کجا حرکت جهادی و انقلابی داشتیم توانستیم حماسه‌های فوق‌العاده بزرگ ایجاد کنیم، بیان کرد: در عملیات بیت‌المقدس رزمندگان اطاعت بی‌چون و چرا از ولایت داشتند و این اطاعت‌پذیری یک رکن کلیدی در حرکت‌های جهادی و انقلابی است.

جانشین سپاه الغدیر یزد اضافه کرد: دومین رکن بحث اتحاد و همدلی همگان بود به‌طوری‌که در عملیات بیت‌المقدس حضور همه نیروها اعم از بسیح، سپاه، ارتش، ژاندارمری سابق، هلال احمر و... را شاهد بودیم که با همدلی این عملیات را رقم زدند.

پورشمسی بیان کرد: نکته مهم دیگر اعتماد به جوانان و توجه به فرماندهان جوان بود؛ معدل سنی فرماندهان سپاه که در این عملیات حضور داشتند،23 سال بود، به‌‌طوری‌که حسن باقری با 26 سال سن از فرماندهان مسن محسوب می‌شد.

وی یادآور شد: در این عملیات ما 19 هزار اسیر از عراقی‌ها داشتیم که این یک آمار فوق‌العاده است؛ البته فقط آزادی خرمشهر نبود، چرا که غیر از خرمشهر، جفیر هم آزاد شد، پادگان حمید به عنوان یک نقطه اتکای نظامی صدام در جنوب نیز آزاد شد، این در حالی است که منطقه هویزه نیز 18 اردیبهشت آزاد شد.

جانشین سپاه الغدیر یزد گفت: یکی از نکات قابل اهمیت در این جریان باور به نصرت الهی است که آن روز در رزمندگان وجود داشت و می‌توان گفت این عملیات مصداقی از جهاد کبیر بود.

پورشمسی تأکید کرد: هر گاه ما حرکت انقلابی داشتیم و از مدل‌های لیبرالی غربی پیروی نکردیم و بر اساس قوه عاقله وحی‌محور حرکت کردیم به نتیجه رسیدیم.

وی با اشاره به نقش یزدی‌ها در آزادسازی خرمشهر و عملیات بیت‌المقدس اظهار داشت: فرمانده رشید طراح و خلاق این عملیات جاویدالنشان حاج احمد متوسلیان فرمانده لشگر 27 محمد رسول‌الله بود.

جانشین سپاه الغدیر یزد افزود: از بستر خود استان یزد قریب 5 گردان نیروی رزمی به این عملیات اعزام شد که البته در آن برهه هنوز تیپ الغدیر هم تشکیل نشده بود و استان یزد پشتیبان استان‌های مختلف بود.

پورشمسی خاطرنشان کرد: امروز ما مفتخریم که در استانی زندگی می‌کنیم که قریب 3850 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و در این عملیات نیز بیش از 130 شهید تقدیم انقلاب کردیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به خصومت‌های دشمنان نسبت به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: درست در زمانی که سپاه شبانه روز در حال خدمت به مردم سیل زده بود و در اوح محبوبیت قرار داشت، رئیس‌جمهور امریکا این نهاد را تروریست معرفی کرد.

جانشین سپاه الغدیر یزد همچنین به جایگاه برجسته شهید فیض اردکانی اشاره و عنوان کرد: شهید فیض در عملیات کربلای 5 تقریبا تمام محدوده شکمی‌شان بیرون می‌آید به‌طوری‌که کسی امیدی به زنده بودن ایشان نداشت و ایشان بعد از جراحی در دوران عملیات کربلای 5 تا روز شهادت‌شان از دردهای بسیار شدید رنج می‌بردند.

پورشمسی ادامه داد: شهید فیض را به عنوان سردار اخلاص می‌شناسند و بعد از اینکه ایشان شهید شد ما متوجه شدیم که در کردستان و سیستان و بلوچستان چقدر خانواده‌های اهل سنت را حمایت می‌کرد؛ همرزمان شهید می‌گفتند نشد که کسی به ایشان مراجعه کند و ناامید برگردد چرا که تحت هر شرایطی کار او را راه می‌انداخت.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.