ID : 18820924
مسئولان ما درد فقرا را ندارند

از دم زدن دولت از رکود تا پرداخت هزینه‌های هنگفت برای مرفهان بی درد


رویکرد دولت یازدهم که خود نیز بر مسئله رکود اذعان دارد حل معضل اقتصادی مردم و مشکلات محرومان و مستضعفان جامعه نیست بلکه حل مسائل مرفهان بی دردی است که درصد کمی از جامعه را تشکیل می‌دهند.

یزد آوا؛ روحانی رئیس دولت یازدهم از ابتدای روی کار آمدن خود مهار تورم را اولین اولویت اقتصادی و مقابله با رکود را از اولویت‌های بعدی خود قرار داد و در یک گفتگوی تلویزیونی مهار تورم نسبت به رکود را یک تصمیم کاملا کارشناسی عنوان کرد و به نقدهایی که کارشناسان و صاحبنظران در این زمینه به دولت داشتند بی توجه بود.

با تمام نقدهایی که وجود داشت برنامه‌های دولت و بانک مرکزی بر مبنای همین سیاست مهار تورم شکل گرفت و موجب کاهش چشمگیر تورم شد اما با وجود آمارهای غیررسمی که خبر از وضعیت بسیار بد رکود اقتصادی کشور می‌داد مسئولان دولتی تا چند ماه پیش با اتکا به آمار بانک مرکزی درباره رشد مثبت اقتصادی در سال گذشته، مدعی بودند که علاوه بر مهار تورم، ایران شاهد رونق اقتصادی نیز بوده و از رکود عبور کرده‌ است.

از اولین باری که روحانی در شهریور سال 93 در جمع مردم مشهد خبر از خروج از رکود داد تاکنون خبر رفت و برگشت در رکود از سوی مسئولان دولتی همچنان ادامه دارد که سخنان طیب نیا وزیر اقتصاد را شاید بتوان از آخرین موارد آن نام برد؛ وی در 25 بهمن ماه سال جاری با حضور در سازمان بورس گفت: «اقتصاد کشور سال آینده به صورت قطعی از رکود خارج می‌شود و رشد اقتصادی بی‌سابقه‌ای را تجربه خواهیم کرد.»

با این حال زنگ خطر در خصوص رکود در کشور سرانجام با افشای نامه شهریورماه 4 وزیر دولت به حسن روحانی و هشدار آنها نسبت به تشدید رکود اقتصادی و تبدیل آن به یک بحران که طی 2 سال با وجود هشدار اقتصاددانان و فعالان اقتصادی مورد بی‌توجهی مسئولان ارشد قوه مجریه قرار گرفته بود، به صدا درآمد. 

روحانی در آخرین اظهار نظر خود در 29 دی در همایش «اجرای برجام» با بیان اینکه امروز بزرگترین مشکل کشور بیکاری، رکود و نبود رونق اقتصادی است، گفت: کشور ما با خیلی از مشکلات ساختاری اقتصادی روبه‌رو است و من در نطق بودجه به برخی از آنان در مجلس شورای اسلامی اشاره کردم که ما در 5 سال پیش رو باید چه کنیم تا از این مشکلات عبور کنیم.

نتیجه رکود شدید، بیکاری، فقدان درآمد و افزایش نابرابری و در کنار آن گسترش فقر است. سیاست‌های غیر کارشناسانه دولت که به رکود شدید دامن زد موجب تعطیلی و نیمه تعطیلی بسياری از واحدهای توليدی كشور و بیکاری کارگران آن‌ها شد.

گسترش فقر در ایران آنقدر موجب نگرانی شده است که چند روز پیش «پرویز فتاح» رئیس کمیته امداد خمینی(ره) از آن سخن به میان آورد.

وی گفت: «همچنان فقر در جامعه درحال تولید است؛ چنانکه جامعه مددجویی ما درحال افزایش است، لذا مبارزه با فقر نیازمند عزم بالاتری است؛ یعنی مجلس آینده باید بیشتر به فریاد این گروه برسد.»

رئیس کمیته امداد امام‌خمینی(ره) ادامه داد: «متأسفانه اقتصاد ما، اقتصاد ظالم‌پرور و فقیرپرور است. مشکل این است که مسئولان ما درد فقرا را ندارند و جدایی و فاصله مسئولان کشور و نظام از فقرا درد اصلی است.»

فتاح گفت: «برای ‌سال آینده تورم ١١‌درصد پیش‌بینی شده، بودجه کمیته امداد ٧‌درصد افزایش یافته و رکود هم که هنوز رفع نشده؛‌ این یعنی فقر بیشتر و رسیدگی کمتر.»

تورم در کشور هنوز مهار نشده است و رکود و معضل بیکاری حاکم بر جامعه عامل بسیاری از مشکلات و آسیب‌هاست و بنابر باور اقتصاددانان حداکثر 30 تا 40  درصد از مشکلات اقتصادی ما به تحریم‌ها گره خورده و بخش بزرگی از آن به معضلات مدیریتی، مشکلات داخلی و نداشتن برنامه مشخص برای حل مشکلات اقتصادی بر می‌گردد.

با این حال رویکرد دولت یازدهم حل معضل اقتصادی مردم و مشکلات محرومان و مستضعفان جامعه نیست بلکه حل مسائل مرفهان بی دردی است که درصد کمی از جامعه را تشکیل می‌دهند؛ چه دلیلی دارد زمانی که دولت خود بر این مسئله واقف است که رکود و بیکاری بزرگترین مشکل کشور است  ادای بچه پولدارها را در بیاورد و هزینه‌های هنگفتی جهت خرید هواپیماهایی بپردازد که حتی زیرساخت فرودگاهی مناسب برای آن در کشور وجود ندارد.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.