ID : 28748508
گزارشی از وضعیت واحدهای صنعتی در شهرستان تفت؛

از نشستن خاک مرده بر صنعت تولید کاشی و سرامیک تفت تا تعطیلی بزرگترین کارخانه فرآوری آجیل کشور


اکنون حوزه صنعت و تولید شهرستان تفت پس از گذشت 4 سال از اجرای سیاست های اقتصادی دولت یازدهم در شرایطی قرار گرفته است که هر روز شاهد جان دادن صنایع این شهرستان هستیم.

به گزارش یزد آوا به نقل از صبح تفت، قریب به 4 سال پیش بود که دولت تدبیر و امید به ریاست دکتر روحانی توانست با استعانت به وعده های روشن و صریح اقتصادی پیروز رقابت های انتخاباتی در کشور شود. در طول این مدت دولت یازدهم که محور اقدامات و جهت گیری های خود را بر اساس سیاست خارجی و تلاش برای به رسیدن به توافق هسته ای تنظیم کرده بود با طولانی شدن روند اجرای برجام، خلف وعده طرف غربی و نداشتن برنامه مستقل اقتصادی نتوانست به شرایط اقتصادی که خود وعده تغییر ان را داده بود جامه عمل بپوشاند.

تلاش دولت یازدهم برای کنترل نرخ تورم در کشور و برنامه های خاص اقتصادی دولت در این راستا پس از گذشت تنها یک سال از شروع دولت یازدهم سبب شد بسیاری از واحدهای تولدی و صنعتی در کشور در باتلاقی به نام رکود دست و پا بزنند. در طول مدت 4 سال حاکمیت سیاست های اقتصادی دولت تدبیر بر اقتصاد کشور بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی کشور به واسطه وجود رکود گسترده در بازار و پایین آمدن قدرت خرید مردم پس از تعدیل نیرو در مراحل متعدد مجبور به اعلام ورشکستگی شده و تعطیل شدند.

در این میان بودند واحدهای تولیدی و کارخانجاتی که با وجود سابقه ده ها ساله در عرصه تولید و صنعت کشور ورشکسته شده و کارگران خود را به جمع بیکاران اضافه کردند. این شرایط باعث شد که علاوه بر حاکمیت رکود گسترده بر اقتصاد کشور که موجب قربانی شدن تولید داخل در کشور شد، نرخ بیکاری نیز به طور فزاینده ای در کشور بالا رود به صورتی که در استان های صنعتی نظیر یزد که از آن به عنوان صنعتی ترین استان کشور نام برده می شود نرخ بیکاری تا 2 برایر افزایش پیدا کند.

از سوی دیگر تلاش افسارگسیخته دلالان برای واردات که با مساعدت و همراهی دولتی ها نیز همراه بود باعث شد در طول این چهار سال انبوهی از اجناس وارداتی بازار داخلی را قبضه کند و جای تولید کنندگان داخلی گرفته و نان کارگران ایرانی را آجر کنند.

در شهرستان تفت نیز که یکی از شهرستان های نیمه صنعتی استان یزد به شمار می رود سیاست های اقتصادی دولت تدبیر و حاکمیت رکود گسترده بر اقتثاد کشو بیش از هر زمان دیگری تاثیر خود را بر روند تولید و حیات کارخانجات گذاشت به صورتی که تعدادی از کارخانه های مهم و معروف این شهرستان تعطیل شدند که از جمله این واحدها می توان به  کارخانه بسته بندی پستیژ، صنایع الکترونیک تامر، کارخانه کاشی نگین سرام، کارخانه کاشی شیرکوه و... اشاره کرد.

 

«پستیژ»

شرکت پسته پستیژ که می توان از آن به عنوان بزرگترین کارخانه فرآوری و بسته بندی آجیل و پسته  کشور و خاورمیانه نام برد یکی از واحدهایی است که شرایط اقتصادی کشور آن را به مسیری سوق داده است که راهی جز تعطیلی پیش روی خود ندیده و همین موضوع سبب شده است که در اواخر سال گذشته به فعالیت پنج ساله خود پایان دهد.

 

شرکت صنایع الکترونیک تامر

شرکت صنایع الکترونیک تامر  نیز یکی دیگر از شرکت های باسابقه شهرستان تفت است که بیش از  چند دهه در صنعت الکترونیک کشور فعالیت داشته و یکی از بزرگترین کارخانجات صنایع الکتریکی کشور محسوب می‌شود.

این شرکت با تولید و ساخت درب باز کن های صوتی، تصویری، انواع بلندگوهای کاربردی در داخل ساختمان، آمپلی فایر مربوطه، انواع هواکش های خانگی، هواکشهای سنسوردار و قاب مهتابی، بخش عمده ای از بازار داخلی کشور را اختیار داشت.

این شرکت نیز در ادامه روند تعدیل نیرو و رکود بازار در اواخر سال گذشته مجبور به تعدیل نیروی 100 نفره شده و  به حالت نیمه تعطیل درآمد.

 

کاشی نگین سرام

شرکت نگین سرام یزد با نام تجاری نگین سرام از سال ۱۳۸۲ شمسی با هدف تولید چینی بهداشتی و محصولات کاشی و سرامیک در شهرک صنعتی سفید کوه تفت شروع به فعالیت کرد.

این کارخانه در طول این سالیان موفق به کسب برخی از اهداف بلند بالای خود در سایه مدیریتی سازمان یافته و تلاش و کوشش بی وقفه ی کارمندان و کارکنان این گروه صنعتی شد. گروه صنعتی نگین سرام با استفاده از مواد اولیه باکیفیت و ابتکار طرح های نوین برای تولید محصولات توانست در بازار ایران جایگاه ویژه ای برای خود به دست آورده و محصولات خود را به استان های مختلف کشور صادر کند.

اوضاع اقتصادی و رکود گسترده در عرصه تولید و صنعت کشور به این واحد صنعتی نیز به مانند دیگر کارخانجات کاشی کشور رحم نکرد و همین موضوع باعث شد گروه صنعتی نگین سرام یزد در چند ماه گذشته به علت مشکلات اقتصادی تعطیل شود.

«کاشی شیرکوه»

کاشی شیرکوه را می توان قدیمی ترین و با سابقه ترین کارخانه تولید کاشی در استان یزد و شهرستان تفت دانست. شرکت کاشی شیرکوه یزد از شهریور ماه سال 1371 تشکیل و تحت شماره ۱۸۱ در اداره ثبت شرکت های شهرستان تفت به ثبت رسیده است؛ این کارخانه در زمینی به مساحت ۶۷ هکتار  بعد از روستای فیض آباد شهرستان تفت واقع احداث شده است.

این شرکت در فروردین ماه سال 1381موفق به اخذ پروانه بهره برداری با ظرفیت تولیدی ۲ میلیون متر مربع کاشی گرانیتی شد.

اما مشکلات اقتصادی و ناتوانی در عرضه محصولات تولیدی خود به بازار باعث شده است این کارخانه نیز به مانند دیگر کارخانه های فعال در صنعت کاشی و سرامیک کشور تا مرز ورشکستگی پیش رود. عدم توانایی کارخانه مذکور در پرداخت حقوق کارگران خود در مراحل متعدد باعث اعتصاب بیش از 300 کارگر این کارخانه شده است.

این روزها کارخانه شیرکوه با تعدیل نیرو 80 نفره به حالت نیمه تعطیل درآمده است.

شرایط بد اقتصادی واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان تفت و رنج بردن آن ها از رکود و شرایط بد اقتصادی در حالی است که واردات کالا از کشورهای مختلفی نظیر چین جای بسیاری از کالاهایی که این کارخانه ها قادر به تولید و عرضه آن به بازار هستند را گرفته است و بازار به نوعی از کالاهای وارداتی اشباع شده و توان جذب تولیدات داخلی را ندارد.

در طول چهار سال گذشته روند واردات کالاهای مختلف به صورتی بوده ایت که کالاهایی که مشابه تولید داخل دارند با انواع رانت و خلأهای قانونی وارد کشور شده اند و همین موضوع رکود گسترده حاکم بر اقتصاد کشور را تجدید کرده و موجبات تعطیلی کارخانجات و بیکاری کارگران را رقم زده است.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.