امیدواریم مشکل بیمه زیلوبافان در سال آینده حل شود
محمدرضا دهقان مهرجردی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به برگزاری جشنواره زیلو در روزهای 26 و 27 بهمنماه در شهرستان میبد گفت: پس از ثبت زیلو استقبال گردشگران داخلی و خارجی از این هنر صنعت به گفته هنرمندان این صنعت بیشتر شده است.
وی با اشاره به مطالباتی که هنرمندان زیلوبافی دارند، ادامه داد: چند سالی است که تأمین اجتماعی بحث بیمه هنرمندان قالیباف و صنایعدستی را مسکوت گذاشته است که در پی آن بیمه هنرمندان زیلوباف قطع شده که سازمان میراث فرهنگی و صنایعدستی پیگیری آن را از دولت انجام داده است و امیدواریم در سال آینده مشکل بیمه این هنرمندان حل شود.
معاون صنایعدستی اداره کل ميراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان يزد عنوان کرد: چنانچه موضوع بیمه هنرمندان صنایعدستی حل شود جوانان مجدد به بافت زیلو رغبت پیدا میکنند از طرفی گروههای متنوعی هماکنون در زمینه نوآوری، ایجاد و تولید دست بافتههای جدید زیلو فعال هستند.
دهقان عنوان کرد: تولید محصولات جدید از زیلو مانند کیف که با الیاف و رنگ طبیعی و گیاهی بافته میشود و همچنین برند فرش سلامت که چند سالی است برای زیلو مطرح شده است در رونق بازار و توسعه و ترویج هنر صنعت زیلو میتواند بسیار مؤثر باشد.
مشکل تامین مواد اولیه برای بافت زیلو
وی با اشاره به دیگر مشکلات هنرمندان زیلوبافی گفت: زیلو را از قدیم با نخ پنبه میشناسند و الان هم زیلو به عنوان زیراندازی کاملاً طبیعی، ارگانیک و به عنوان فرش سلامت مطرح است اما متأسفانه به دلی کاهش کشت پنبه در کشور و هزینههای بالای فرآوری آن، چند سالی است پنبه و الیاف مورد نیاز از خارج وارد میشد که با توجه به افزایش قیمت ارز قیمت مواد اولیه زیلو افزایش پیدا کرده و واردات آن نیز بابا مشکل مواجه شده است و هنرمندان زیلوباف را دچار مشکل کرده است.
دهقان افزود: بنابراین از آنجا که دغدغه هنرمندان این صنعت و همچنین مسئولان این است که از الیاف طبیعی و مواد اولیه مرغوب برای زیلو استفاده شود تا برند جهانی و برند فرش سلامت برای زیلو حفظ شود باید مشکلاتی که در زمینه تهیه مواد اولیه هنر زیلوبافی وجود دارد پیگیری و حل شود و از این جهت مکاتباتی با سازمان مرکزی انجام شده است تا به هر صورتی این مشکل حل شود و اگر ممکن است نیاز مواد اولیه را با پنبه داخلی برآورده شود تا هم از محصول داخلی استفاده شود و هم مواد اولیه مرغوب و گیاهی باشند.
برپایی نمایشگاه برای فروش مستقیم محصولات زیلو
معاون صنايع دستی اداره کل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان يزد با اشاره به گلایه برخی هنرمندان در خصوص سودی که به واسطه تولید زیلو به جیب دلالان میرود، گفت: در استان یزد هم بازارچههای زیلو برپا هست و هم هر چند وقت یکبار نمایشگاهها صنایعدستی به منظور فروش محصولات هنرمندان به صورت مستقیم برپا میشود که هنرمندان میتوانند به صورت گروهی غرفهای را به منظور عرضه محصولات خود در اختیار بگیرند.
دهقان افزود: با این وجود موضوع بازاریابی در همه مشاغل مطرح و یک مبحث دو طرفه است و اگر وجود نداشته باشد مشکلات بیشتری به وجود میآید بازاریاب از طرفی سودی را کسب میکند و از طرفی برای تولیدات و محصولات بازار ایجاد میکند و پیشنهاد این بود که در هر منطقهای از میبد یک نفر متولی فروش محصولات هنرمندان باشد و به نوعی کار شرکت تعاونی را انجام دهد.
سود بازاریابی برای محصولات زیلو زیاد نیست
وی ادامه داد: اکنون با توجه به وضع وجود و خواب سرمایه و دپو شدن اجناس سودی که بازاریاب از ایجاد بازار و رونق مشتری به دست میآورد سود چشمگیری نیست با این وجود هنرمندان با بازارچهها و برپایی نمایشگاهها و در اختیار گرفتن غرفههای رایگان توانستند به طور مستقیم فروش خوبی داشته باشند با این وجود حضور در نمایشگاه از نظر هزینههای اسکان، ایاب و ذهاب و ... میتواند برای هنرمندان مشکلاتی ایجاد کند که با رقابتی که در این هنرمندان باید برای حضور در نمایشگاه باشد این مشکل را میتوانند حل کنند.
دهقان با بیان اینکه در زمینه صادرات زیلو سفارشات از کشورهای اروپایی به ثبت رسیده است، عنوان کرد: با توجه به اینکه صادرات زیلو و گلیم با هم و از طریق گمرکات خارج از استان انجام میشود آمار دقیقی در زمینه صادرات زیلو نداریم اما گردشگران زیادی محصولات زیلو را خریداری و به عنوان کالای همراه مسافر با خود میبرند که در جایی به ثبت نمیرسد.
انتهای پیام/
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|