ID : 36720778
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس:

انتقال آب از بهشت‌آباد به دلایل کارشناسی امکان‌پذیر نبود/ خط انتقال آب خرسان به یزد مستقل است


نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس گفت: 11 سال پس از شروع مطالعات سد بهشت آباد، وزارت نیرو به دلایل مشخص و دو مشکل عمده، انتقال آب از بهشت آباد را منتفی و این موضوع را اعلام کرد.

سید ابوالفضل موسوی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه از همان آغاز مسئولیت نمایندگی، مسئله تامین آب برای یزد مهم‌ترین دغدغه استان به شمار می‌آمد، گفت: در این زمینه طیف‌های مختلف، جریان‌های اجتماعی، تخصصی و مدیران اجرایی استان و مسئولان وزارت نیرو دیدگاه‌های مختلفی داشتند و تمام سعی بنده نیز برطرف کردن دغدغه مردم استان برای تامین آب بود.

وی با بیان اینکه چهار حوزه برای تامین آب آشامیدنی، صنعت و کشاورزی استان وجود دارد و اول باید تعاریف را یکسان می‌کردم، ادامه داد: خط انتقال آب موجود خط یک نامیده می‌شود که حیات و تداوم زندگی در شهر یزد به این خط بستگی دارد و تمام همت مجمع نمایندگان و مسئولان استان و مدیران دستگاهای مرتبط با آب  بر این قرار گرفته که این خط همیشه برقرار باشد تا حداقل آب آشامیدنی یزد تامین باشد.

نماینده مردم یزد و اشکذر عنوان کرد: سال گذشته 27 بار به خطوط انتقال آب به یزد و خطوط تامین کننده برق آنها، حمله شد که به دلیل مردمی بودن این حرکت امکان جلوگیری از آن به خوبی وجود نداشت با این وجود این مسئله به خوبی از سوی مسئولان و مدیران استان مدیریت شد و حتی یک روز نیز آب شرب یزد قطع نشد و شهروندان در این زمینه به سختی نیفتادند و برای امسال نیز تلاش مسئولان بر این است که هیچگونه مشکلی برای این خط انتقالی آب به وجود نیاید.

موسوی بیوکی در خصوص خط دو انتقال آب به یزد گفت: نزدیک‌ترین حوزه به یزد برای خط دوم انتقال آب به یزد حوزه زاگرس است که دارای دو سرشاخه بهشت آباد و خرسان است که این دو سر شاخه محل‌هایی برای ایجاد سد و انتقال آب به مناطق دیگر است.

اجرای خط مستقل انتقال آب از منطقه خرسان به یزد

وی با بیان اینکه منطقه خرسان تامین کننده آب شرب دو استان یزد و کرمان است، ادامه داد: منطقه خرسان منطقه پرآبی است که سد در آن منطقه در حال اجراست و به گونه‌ای است که می‌توان از آن خط انتقالی مستقل از اصفهان و به صورت جداگانه برای یزد اجرا کرد که در این زمینه استان‌های یزد و کرمان برای انتقال آب باید هماهنگ باشند.

موسوی بیوکی با اشاره به اینکه منطقه بهشت‌آباد تامین کننده آب شرب سه استان یزد، کرمان  و اصفهان می‌تواند باشد، افزود: شیوه اول برای انتقال آب از سرشاخه بهشت آباد اجرای خط مستقل از خط اول انتقال آب است و شیوه دوم منتقل کردن آب از بهشت آباد به پشت سد زاینده‌رود و سپس استفاده از ظرفیت باقی مانده خط اول، برای انتقال آب از سد زاینده رود به یزد است.

وی با بیان اینکه سهمیه هر سه استان از سد بهشت آباد مشخص شده بود، گفت: مطالعات سد بهشت آباد از سال 84 شروع شد، سال 85 به تصویب رسید و ردیف بودجه گرفت و 11 سال بعد از شروع مطالعات، وزارت نیرو به دلایل مشخص و دو مشکل عمده انتقال آب از بهشت آباد را منتفی و این موضوع را اعلام کرد و منتفی شدن انتقال آب از سرشاخه بهشت آباد هیچ ارتباطی به ورود نماینده یا مخالفت شخص خاصی ندارد.

دلایل عمده منتفی شدن طرح انتقال آب از بهشت‌آباد

نماینده مردم یزد و اشکذردر خصوص علل منتفی شدن سد بهشت آباد گفت: وزارت نیرو در سال 96 اعلام کرد با مطالعات انجام شده به دو دلیل عمده انتقال آب از بهشت آباد امکان ندارد که یکی از این دلایل وجود شهری در منطقه بهشت آباد است که با ساخت سد در این منطقه باید این شهر و ساکنان آن جابه جا شوند و به حوزه دیگر نقل مکان کنند که حل این مسئله به جایی نرسیده است.

موسوی فرار آب از سد بهشت آباد را از دیگر دلایل عمده منتقی شدن انتقال آب از این منطقه از نظر وزارت نیرو عنوان کرد و ادامه داد: مطالعات اولیه برای بهشت آباد در سال 84 انجام شد که خشکسالی‌های متعدد درمنطقه وجود نداشت اما وزات نیرو براساس مطالعات جدید که براساس اقلیم کشور و منطقه خاورمیانه انجام داد به این نتیجه رسید که میزان آبی که می‌تواند پشت سد بهشت آباد جمع شود به آن میزان نیست که به سه استان اختصاص یابد و برای تامین آب پایین دست این منطقه نیز ذخیره شود و بنابراین موضوع انتقال آب از بهشت آباد به طور کلی زیر سوال رفت.

وی تصریح کرد: بنده سال 95 از آنجا که کارشناس بودم و در کمیسیون‌های مختلف دولت عضویت داشتم متوجه منتفی شدن انتقال آب از بهشت آباد شدم و این موضوع را به اطلاع مسئولان استان رساندم که نباید به این خط انتقالی متکی بود چون به لحاظ کارشناسی امکان اجرایی کردن آن وجود ندارد و وزارت نیرو نیز بدون اینکه نطر نمایندگان مردم و یا مسئولان را بخواهد نوروز سال 96، ردیف اعتباری برای سد بهشت آباد را حذف کرد.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس ادامه داد: محمود زمانی قمی استاندار سابق یزد نیز با توجه به سابقه و مسئولیت استانداری که در استان چهار محال و بختیاری داشت در جلسه مجمع نمایندگان استان و هم در جلسات دیگر با حضور مسئولان استان امکان پذیز نبودن اجرایی کردن سد بهشت آباد و انتقال آّب از این منطقه را یادآور شده بود.

نامه مشترک مسئولان استان به وزارت نیرو برای انتقال آب از خرسان

موسوی بیوکی افزود: مسئولان وزارت نیرو در جلسه‌ای در دفتر نماینده ولی فقیه استان که با حضور مسئولان استان و زمانی قمی استاندار وقت یزد برگزار شد به تشریح دلایل عدم امکان انتقال آب از بهشت آب پرداختند و پس از این جلسه، نمایندگان استان به اتفاق استاندار وقت، نامه مشترکی به وزارت نیرو، مبنی بر اینکه سرشاخه خرسان برای انتقال آب به یزد در نظر گرفته شود، به امضا رساندند.

وی با بیان اینکه مسئولان اصفهان از همان ابتدا پافشاری زیادی بر اجرای بهشت آباد داشتند، عنوان کرد: بارندگی‌های اخیری که در نوروز امسال اتفاق افتاد موجب شد اصفهانی‌ها وزیر نیرو رو برای بازدید از این منطقه ببرند و به دنبال اجرای طرح بهشت آباد هستند اما با این شرط که سد بهشت آباد اجرا نشود بلکه بند آبگیری اجرا شود تا از این طریق آب از حوزه بهشت آباد به پشت زاینده‌رود منتقل شود و سپس از زاینده رود توزیع آب صورت گیرد.

نماینده مردم یزد و اشکذر با بیان اینکه مسئولان اصفهان اصرار زیادی مبنی بر حمایت و همراهی یزد از اجرای این طرح بهشت آباد دارند، افزود: برای یزد منطقی این است که از بین طرح بهشت آباد و خرسان، انتقال آب از خرسان را انتخاب کند چرا که هم انتقال آب از خط مستقل به یزد صورت می‌گیرد و هم آب با امنیت بالاتری به یزد منتقل می‌شود و مشکلات امنیتی سال‌های پیش را ندارد و اکنون نیز سد خرسان در حال اجرا و پیشرفت است.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.