ID : 29457279
بررسی مشکلات شهر یزد از دیدگاه اعضای شورا و مردم؛

تعصب به بافت تاریخی یزد این میراث را نابود می‌کند/ گلایه یزدی‌ها از کمبود فضای سبز و ترافیک


عضو چهارمین دوره شورای اسلامی شهر یزد گفت: شهر یزد با گستردگی 11 هزار هکتار پر از خرج‌ترین شهرهای ایران با جمعیت بیش از 600 هزار نفر محسوب می‌شود و باید سه برابر جمعیت خرج مساحت شهر کرد.

به گزارش یزد آوا؛ با گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت شهر و همچنین پیشرفت تکنولوژی؛ انتظارات شهرنشینان نیز بیشتر می‌شود.

در کنار افزایش شهرنشینی، معضلات شهری بیشتر خودنمایی می‌کنند و مردم انتظار دارند این مشکلات رفع شود و شهری زیبا با مبلمان و امکاناتی جذاب داشته باشند.

با نزدیک شدن به پایان کار شورای چهارم شهر یزد و شروع کار شورای پنجم؛ یزدندا در گزارشی معضلات شهر یزد را بررسی می‌کند.

امنیت باف تاریخی در خطر است/ یزد شهر نا زیبا

«مرتضی شایق» عضو چهارمین دوره شورای اسلامی شهر یزد و منتخب مردم در پنجمین دوره انتخابات شورای شهر در گفتگو با خبرنگار یزدندا در بیان معضلات و آسیب‌های شهر یزد گفت: شهر یزد با گستردگی 11 هزار هکتار پر از خرج‌ترین شهرهای ایران با جمعیت بیش از 600 هزار نفر محسوب می‌شود و باید سه برابر جمعیت خرج مساحت شهر کرد.

شایق بالا بودن هزینه خدمات، کمبود فضای سبز و آلودگی زیست محیطی را از معضلات شهر یزد برشمرد و اظهار کرد: باغ‌ها تخریب و به ساختمان تبدیل می‌شوند زیرا کشاورزی ارزش افزودهای برای باغدار ندارد، و این تخریب از فضای سبز یزد کم می‌کند که باید در جای دیگر جبران شود؛ همچنین قرار گیری صنایع در کانال باد و آلودگی ناشی از فولادها، قطار و غیره سلامت زیست محیطی یزد را تهدید می‌کند و در منطقه زارچ، رستاق و اشکذر دیگر کشاورزی هیچ رونقی ندارد و مسلما علاوه  بر تاثیر آلودگی بر سلامت روح و جسم افراد  فضای سبز نیز کم می‌شود.

شهردار اسبق یزد افزود: در دور دوم شورا جابه‌جایی کنار گذر و راه‌آهن تصویب شد اما تا کنون اجرایی نشده است و قرار گیری این دو در نزدیکی شهر علاوه بر آلودگی صوتی و هوا؛ موجب شده ارزش افزوده زمین‌ها در این نواحی کم باشد.

شایق اذعان کرد: اکنون شهر یزد نازیباست و چهره قشنگی ندارد، مردم برای تحصیل فرزندان خود را از صفائیه به بلوار جمهوری و از بلوار جمهوری به صفائیه می‌فرستند و تردد و ترافیک غیر ضرور ایجاد می‌کنند، تجمیع دانشگاه‌ها در یک نقطه شهر و غیره از مشکلاتی هستند که در یزد با آن مواجه هستیم.

وی افزود: باید در چهار گوشه شهر برای جلوگیری از ترافیک و دیگر معضلات گورستان داشته باشیم.

شایق گفت: باید با الگوگیری از بافت قدیم و معماری گذشته یزد در همه نقاط شهر امکانات مورد نیاز مردم مانند آموزش، ورزش، تفرج و غیره را فراهم کنیم، بافت تاریخی یزد میراث فرهنگی و ارزشمندی است با مهندسی بسیار سطح بالا به‌گونه‌ای که هیچ چیز کم ندارد.

منتخب مردم در پنجمین دوره انتخابات شورای شهر یزد گفت: امروز بافت قدیم این میراث ارزشمند اگر تدبیری برای آن اندیشیده نشود به یک معضل تبدیل خواهد شد، بالای 90 درصد بافت قدیم خالی است و خانه‌های دارای سکنه نیز عمدتا در اجاره اتباع بیگانه است یا در خانههای مخروبه معتادان جولان می‌دهند.

شایق اذعان کرد: باید بافت قدیم رونق داده شود به گونه‌ای که مانند محله فهادان و گذرلب‌خندق بتوان با تغییراتی کاملا کارشناسی شده مانند ایجاد خیابان و امکان رفت‌وآمد آتش نشانی و غیره بتوان امکان استقرار هتل‌ها، کسب‌وکارها و مسکونی کردن محلات برای مردم جلوی نابودی بافت قدیم یزد را گرفت و اگر برخی مسئولین چنین متعصبانه به این بافت نگاه کنند و نخواهند اصلا تغییر کند، بافت تاریخی از فرصت به تهدید تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: فرسوده شدن ناوگان حمل و نقل عمومی شهر یزد و همچنین مشکل فاضلاب مناطق قدیمی شهر و برخی نقاط مانند حسن آباد از معضلات یزد است که باید حل شود.

شایق همچنین حاشیه نشینی را از مشکلات یزد عنوان کرد.

ضرور ایجاد معاونت گردشگری در شهرداری

«محسن ابوترابی» منتخب مردم در پنجمین دوره انتخابات شورای شهر یزد در گفتگو با خبرنگار یزدندا، گره‌های ترافیکی، مبلمان شهری، کمبود فضای سبز و بافت تاریخی را از معضلات یزد عنوان کرد و گفت: بافت قدیم باید احیا و عبور و مرور در این بافت تسهیل شود، امروز بافت قدیم محلی برای حضور اتباع بیگانه و هچنین معتادان شده که این اصلا خوب نیست و امنیت این بافت را به خطر می‌اندازند و تبعات فرهنگی به دنبال دارد.

ابوترابی اظهار کرد: باید بافت تاریخی بومی‌سازی شده، و از طریق ایجاد راه‌های عبور و مرور و ایجاد پارکینگ‌های همگانی به ایجاد حیات بومی دارای امنیت و فرهنگی سازگار با فرهنگ یزد این بافت را احیا کنیم.

وی افزود: شهرداری باید با ورود به عرصه گردشگری با ایجاد معاونت گردشگری درآمد پایداری در این حوزه برای خود ایجاد کند.

منتخب مردم در پنجمین دوره انتخابات شورای شهر یزد اذعان کرد: ایجاد شهری زیبا، و به فرموده قرآن بلدالطیب با ایجاد نورپردازی مناسب، ایجاد فضای سبز متناسب با اقلیم یزد و نزدیک شدن به استاندار فضای سبز، ایجاد مبلمان شهری در شان دارالعباده و تمیز بودن شهر از ضروریات آینده است.

ابوترابی ضمن تقدیر از مسئولین گذشته و زحمات آنها گفت: تقاطع‌های غیر هم‌سطح در یزد به‌خوبی کارشناسی نشده‌اند و برای مثال زیرگذر تقاطع مهدیه هیچ مشکلی از گره ترافیکی از نقطه شهر را حل نکرده است و باید برای حل مشکلات ترافیکی تدابیر بهتری اندیشیده و همچنین باید حمل و نقل عمومی از طریق گسترش خوردوهای ون و نو شدن ناوگان عمومی رونق یابد تا هم از بار آلودگی هوا و هم مشکلات زیست محیطی کم شود.

وی همچنین افزایش سطح نشاط اجتماعی از طریق ایجاد پارک‌های دورن‌محله‌ای و افزایش فضای سبز به منظور به‌وجود آوردن  محیط‌های شاد و مفرح را برنامه‌های قابل اجرا در شهر یزد عنوان کرد.

شکوفه بانوی یزدی در گفتگو با خبرنگار یزدندا گفت: چهره شهر یزد آنچنان که باید زیبا نیست و مبلمان شهری باید جلوه بیشتری به شهر بدهد، امکانات فرهنگی، ورزشی و رفاهی در همه نقاط شهر یکسان نیست و عدالت در این خصوص رعایت نشده است و همچنین مشکلات ترافیکی از مشکلات شهر یزد است.

سید احمد هاشمی از بازاریان یزد در این گزارش به خبرنگار یزدندا گفت: خیابان‌های یزد استاندارد نیست، در خیابان سازی‌ها اصلا آینده نگری نمی‌شود، هر روز تعدا خودروها بیشتر می‌شود اما خیابان‌ها بدون تغییرند، اتوبان، پل هوایی، بلوارهای عریض و خیابان سازی استاندارد جایگاهی در شهرسازی یزد نداشته، و اکنون نیز باید مانند برخی شهرهای بزرگ کشور آینده نگری کنند تا به مشکل ترافیک‌های چندین ساعته مواجه نشویم.

وی ادامه داد: واقعا یزد از کمبود فضای سبز رنج میبرد و جای گلایه است که بعد از چهار سال هنوز کمبربند فضای سبز یزد را نمی توان با چشم دید.

مرتضی صادقی شهروند یزدی به خبرنگار یزدندا گفت: امکانات رفاهی عمومی، پارک‌های زیبا و فرسوده بودن ناوگان حمل و نقل عمومی از کشلات یزد است؛ همچنین باید فکری به حال بافت تاریخی کرد زیرا جایی که باید از آن استفاده‌های مالی و فرهنگی برد به جولانگاه معتادان تبدیل شده و امنیت منطقه را به خطر انداخته است.

انتهای پیام/ک


 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.