تلفیق هنرمندانه خلاقیت با فلز در مجسمهسازی دبیر یزدی/ اخذ سفارشات متعدد از استانهای تهران و شیراز
به گزارش یزد آوا؛ صنايعدستي به مجموعهاي از هنر و صنعت اطلاق ميشود كه بهطور عمده با استفاده از مواد اوليهي بومي و انجام قسمتي از مراحل اساسي توليد به كمك دست و ابزار ساخته ميشود كه در هر واحد آن ذوق هنري و خلاقيت فكري صنعتگر سازنده بهنحوي تجلي يافته است.
عرصههای صنایع دستی بسیار گسترده است آثار هنرمندان بر روی اشیا کوچک تا پیکره کوه خود را نمایان میکنند؛ عرصههای متنوع که حضور پررنگ خلاقیت در آن، هم باعث تنوع فرم و زیبایی آثار شده و هم تنوع تحسین برانگیزی در کاربرد آنها به وجود آورده است.
پرویز خازنی، دبیر فیزیک یزدی است که در عرصه مجسمه سازی و المان سازی با فلز فعال است. دستان هنرمند اوخالق بسیاری از مجسمه ها و المان هایی است که در شهرهای بزرگی چون یزد، شیراز، تهران و سایر شهرها وجود دارد.
این صنعتگر با سابقه در خصوص عرصه هنری خود به خبرنگار یزدرسا گفت: تقریباً 20 سال است که در کنار شغل دبیری فیزیک در زمینه ساخت مجسمه و المان با فلز کار میکنم؛ دست سازههایی که در اندازههای متفاوت که بعضا به بیش از ده متر نیز میرسد.
خازنی در خصوص کاربرد تولیدات خود گفت: این تولیدات بیشتر برای دکور ساختمان ها، لابیهای هتل، میدانهای سطح شهر و.. مورد استفاده قرار می گیرد و بسته به سفارش مشتری در اندازه های متفاوت ساخته می شود.
وی با بیان این که در این کار ورق فلز و چکش است که شکل میگیرد اظهار داشت: تقریبا تمام کارها بر اساس سفارش مشتری ساخته می شود در واقع بیشتر سفارش محور کار می کنیم و اکثر قریب به اتفاق مشتریان از استان های تهران و شیراز هستند که به طور مرتب سفارش دارند.
خازنی داشتن علاقه و ذوق هنری را در کارهای هنری ضروری دانست و اظهار داشت: مواد اولیه کارهای هنری و صنایع دستی چندان هزینه بر نیست این زمان و هنر فرد است که به فلز و خاک و ... ارزش میدهد.
این هنرمند خوش فکر بیان کرد: علاقه بسیاری به طرح ایدههای جدید و نوآوری در کار داشتم و در طول سابقه چندین ساله در این هنر ایدههای بسیاری را عملی کردم و سعی کردهام از فیزیک در کار استفاده کنم به طور مثال مجسمههای بزرگ متحرک از این نمونه کارها است. اما هنوز هم طرحهای زیادی دارم که سالها در قفسه ها خاک میخورند و عملی نشدهاند.
خازنی با بیان این که در صنایع دستی و کارهای هنری زمان مطرح نیست و کیفیت مهم است اظهار داشت: سفارشات بسته به اندازه و حجم زمان بر هستند و ممکن است ساخت یک مجسمه نزدیک به 6 یا 8 ماه زمان ببرد به همین دلیل سعی می شود از شلوغی و گرفتن سفارشات همزمان جلوگیری شود تا شرمنده مشتری نشویم.
وی اذعان داشت: در طول سالها فعالیت در این عرصه، تعداد زیادی هنرجو و شاگرد حتی از استانهای دیگر تحت آموزش قرار دادهام و تعداد زیادی ازآنها اکنون برای خود کارگاه دایر کرده و مشغول به کار هستند. در حال حاضر نیز در کارگاه چند شاگرد دارم که به صورت مشارکتی و درصدی در ساخت هر سفارش سهم میبرند و همواره بر این سعی بودهام که به این شیوه کار کنم.
خازنی در خصوص درآمد حاصل از این کار گفت: بسته به نوع کار قیمت کارها متفاوت است اما در کل، درآمد راضی کننده ای دارد و قابل اتکا است و از این رو عرصه مناسبی برای ورود جوانان و علاقه مندان است.
این صنعتگر در خصوص مشکلات این عرصه هنری گفت: مهمترین مشکل این صنعت نداشتن تشکیلات است در واقع این مشکل اکثر رشته های هنری و صنایع دستی است. باید در قالب یک تشکیلات افرادی باشند که بتوانند علاوه بر معرفی هنرمندان فعال و آثار آنان، ارتباط بین مشتریان و هنرمندان را ایجاد کنند.
خازنی اعلام کرد: در حال پیگیری و مذاکره برای برگزاری یک نمایشگاه در ایام نوروز در یزد هستیم تا بتوانیم بیشتر مردم را با این هنر آشنا کنیم البته برای این نماشگاه سازهها و آثار جالبی را آماده کردهایم.
انتهای پیام/ق
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|