ID : 28512392
رييس اداره فرش دستبافت یزد خبر داد؛

توليد سالانه 200 هزار متر فرش دستباف در استان/ اهتمام به توليد فرش‌هاي زيربافت با طرح‌هاي جديد


رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد با اشاره به توليد سالانه 200 هزار مترمربع فرش دست‌باف در استان، از اهتمام استان به توليد فرش‌هاي ريزبافت با استفاده از طرح‌هاي جديد استاني خبر داد .

به گزارش یزد آوا، «محمد مهدی نبی زاده» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در مورد وضعيت فرش دست‌باف يزد، اظهار كرد:  در حال حاضر قریب 40 هزار بافنده فعال فرش دست‌باف در استان وجود دارند كه سالیانه حدود 200 هزار متر‌مربع فرش تولید می‌شود .

وی افزود: فرش‌هاي بافته شده در استان عمدتاً در سبك و سیاق فرش کاشان، نائین و تبریز و در رج‌شمارهای 25 تا 60 توليد مي‌شود ولي سياست سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنين اداره فرش دست‌باف استان هدايت و سوق دادن توليدات استان به سمت طرح‌هاي جديد و عمدتاً ريزبافت با برگزاری جلسات متعدد با تولید‌کنندگان و طراحان فرش استان است .

نبي‌زاده در همين رابطه نيز يادآور شد: خانه هنرمندان قالی‌باف استان در اين مورد، طرحی را به نام طرح «قمات» كه تلفيقي از طرح‌های فرش دست‌باف قم، اصفهان ، تبریز و یزد است را ابداع كرده كه البته در رج‌شمارهای 30 و 50 نيز بافته مي‌شود .

وي با بيان اين كه خوشبختانه براساس اطلاع‌رسانی و هماهنگی با تولیدکنندگان چندی است كه تولید فرش واریزی(فرش‌هاي بي‌كيفيت به دليل كاستن از تراكم فرش) در استان صورت نمی‌گیرد، موکداً از بافندگان و تولیدکنندگان و تجار خواست تا به هیچ وجه به سمت سوی تولید و خرید و فروش فرش واریزدار نروند زیرا این کار علاوه بر تخلف و تقلب باعث ضربه زدن به اعتبار فرش استان در آینده نیز خواهد شد.

نبي‌زاده در ادامه خاطرنشان كرد: تاکنون 132 مجوز تاسيس کارگاه و مجتمع متمرکز قالی‌بافی در استان صادر شده كه 46 واحد آن فعال هستند و علاوه بر اين نيز 72 جواز براي واحدهاي غیرمتمرکز صادر شده كه 41 واحد آن فعاليت دارند .

اين مسئول همچنين از وجود هشت واحد طرح و نقشه در استان خبر داد و گفت: تا‌کنون نيز 10 شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی در 10 شهرستان استان ايجاد شده كه به بافندگان خدمات ارائه مي‌دهند .

وی در بخش ديگري از سخنانش گفت: هر چند براساس برآوردهای مرکز فرش، فرش یزد در ردیف 10 استان برتر کشور قرار دارد ولي در این بخش، صادرات قابل توجهی از گمرک‌ استان صورت نگرفته است.

وي با اشاره به ثبت جهاني فرش یزد و اردکان به ترتيب در سال‌هاي 94 و 95، اين موضوع را اقدام بزرگي در راستاي شناخته شدن آنها به عنوان یک برند جهانی دانست .

نبي‌زاده همچنين تولید فرش دستباف را یکی از بارزترین فعالیت‌ها در راستای اقتصادمقاومتی و ایجاد اشتغال ارزان دانست و اهتمام مسولان به این هنرصنعت را خواستارشد.

وي با اشاره به ضرورت اطلاع‌رسانی و همچنین معرفی ظرفیت‌های اقتصادی استان، تأکید کرد: شهرداری و میراث فرهنگی در حوزه اطلاع‌رسانی و معرفی توانمندی‌های هنری و صنایع دستی استان باید به فرش دستباف استان به عنوان یک پیشینه تاریخی و فرهنگی کهن نگاه خاص و ویژه‌تري داشته باشند .

اين مسئول در ادامه اظهار كرد: در راستای حمایت از قالی‌بافان استان تاکنون قریب 22 هزار نفر جهت برخورداری از بیمه قالی‌بافی و حرف مرتبط،  به شعبه‌های تأمین اجتماعی استان معرفی شده‌اند که از اين تعداد حدود 18 هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند .

وي اضافه كرد: به علت محدودیت سهمیه پوشش بیمه‌اي قالي‌بافان در تامين اجتماعي، امکان پوشش بیمه‌اي بیشتر فعالان اين حوزه در استان وجود ندارد ولي امیدواریم با پیگیری‌‌های انجام شده در مرکز ملی فرش شاهد افزايش بودجه و به تبع سهميه بيمه‌شدگان اين حوزه باشيم .

نبي‌زاده عنوان كرد: تاکنون 39 هزار و 500 مورد گشت مشترک براي راستي‌آزمايي فعالیت بافندگان در ارتباط با تأمین اجتماعی انجام شده كه در مورد دو هزار و 72 مورد منجر به قطع خدمات بیمه‌اي شده است .

رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در پايان نيز با اشاره به سابقه استان در حوزه آموزش فرش دست‌باف، در اين مورد اعلام كرد: در نظر داريم كه با پيگيري‌ هاي در دست انجام و مساعدت مراكز علمي، کد رشته‌ی فرش دست‌باف نيز به منظور جذب بیشتر دانشجو در این رشته به دروس قابل ارائه دانشگاهي در استان اضافه شود.




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.