جوانان؛ حلقه مفقوده تدبیر و امید
به گزارش یزد آوا، در حالی که از روز اول پیروزی جمهوری اسلامی ایران جوانان در راس امور قرار گرفته و بارها و بارها در نظام جمهوری اسلامی توجه به جوانان توسط امام خمینی و رهبر معظم انقلاب تاکید شده است اما امروز خبرهایی میشنویم مبنی بر بودجه بسیاركم برای جوانان و درپی آن استعفای مسئولان و متولیان بخشی که در دولت تدبیر و امید به آنها بیتوجهی شده است.
وامهای خودرو و بیاعتباری برای جوانان!
این روزها آنقدر خواندهایم که وام ازدواج و اشتغال و... به دلیل کمبود اعتبار پرداخت نمیشود که برایمان عادی شده است اما هنوز هم بعد از گذشت حدود دو ماه برایمان غیرقابل باور است که چرا اعتبار برای وامهای ۲۵ میلیونی خودرو، آن هم در شرایط هوای آلوده اکثر شهرهای بزرگ و آن هم با وجود بیکیفیتی تولیدات داخلی!!! پرداخت شد تا کارخانههای خودروسازی را از تلاش بیشتر برای ارتقای کیفیت بازدارد! اما این موضوع تنها دلیل بیاعتنایی دولت تدبیر و امید به جوانان نیست.
وزارت ورزش و جوانان!
وقتی دو معاونت ورزش و جوانان ادغام شدند و وزارتی تحت عنوان وزارت ورزش و جوانان تشکیل شد هیچکس باور نمیکرد که توجه به قشری خاص (ورزشکاران) تمام وقت این وزارتخانه را بگیرد و برای حوزه جوانان با دامنهای بزرگتر راهی باقی نگذارد تا آنجا که عده ای از متولیان جوانان اعتراض کرده و با ادامه روند استعفا دهند! اما این وزارتخانه عملا حتی در مناسبات مختص جوانان هم برای حفظ ظاهر کار خاصی انجام نداد تا عملا نشان دهد که تنها به جوانان ورزشکار تعلق دارد نه همه جوانان کشور!
استعفای ناگهانی دکتر گلزاری در اعتراض به وزیر ورزش!
در همین راستا بود که یکی از متولیان استعفا داد. ساختار نامناسب، بودجه کم، عدم توجه به حوزه جوانان و... از جمله مشکلاتی است که به گفته معاون سابق جوانان وزارت ورزش و جوانان باعث شد حدود ۷ ماه پیش لقای معاونت جوانان را به عطایش ببخشد و با استعفای غیرمنتظرهاش علنا نشان دهد حال وزارتخانهای که روزی با وعده رسیدگی به حال ۲۴ میلیون جوان ایرانی از پیله سازمان ملی جوانان بیرون آمد و رخت وزارتخانه با کلی دبدبه و کبکبه را به تن کرد، اصلا خوش نیست چراکه ادغام نامتجانس، نامتناسب و ناموزون (به تعبیر رضا حجتی، مدیرکل مشارکتهای اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان) آن با سازمان ملی تربیت بدنی، امروز حوزه جوانان را چنان به حاشیه رانده که حتی شخص وزیر هم فرصتی برای اندیشیدن به این حوزه ندارد. تا جایی که به گفته معاون سابق جوانان وزارت ورزش و جوانان تا زمان حضورش در معاونت، بررسیها نشان میداد در تمام مدت ادغام دو سازمان، حضور وزیر مربوط به دلیل گرفتاریهای ورزشی در برنامههای مربوط به جوانان به ندرت اتفاق میافتاد!
محمود گلزاری همچنین دلیل استعفای ناگهانیاش از این معاونت آن هم در بحبوحه افتتاح سایتهای همسریابی (که ماهها برای افتتاحش تلاش شده بود) را به غیر از این ادغام نامتناسب، بودجه کم و توجه کم وزیر به حوزه جوانان؛ جلسات شورای معاونان میداند که هر هفته به مدت ۲ ساعت تشکیل میشد اما حتی ۱۰ دقیقه هم زمان به موضوع جوانان اختصاص داده نمیشد: «در نتیجه با همه این اوضاع و احوال وقتی که دیدم حتی در جلسات هم وقتی به من معاون جوانان نمیرسد، ساختار وزارتخانه هم وقعی به موضوع جوانان نمینهد، از بودجه هم خبری نیست، رفتن را بر ماندن ترجیح دادم.»
او گفته که در شهریور ۹۲ به پیشنهاد دکتر صالحی امیری، وارد معاونت جوانان وزارتخانه ورزش و جوانان شدم آن هم به پشتوانه ۳۰ سال کار جدی در حوزه جوانان. از آغاز شکلگیری شورای عالی جوانان جزء فعالان و دستاندرکاران این حوزه بودم. کارم را در این وزارتخانه آغاز کردم هر چند آقای صالحی امیری رای نیاورد و وزیر وزارتخانه ورزش و جوانان نشد. با آمدن آقای گودرزی بر مسند وزارت نزد ایشان رفتم و تاکید کردم که آدم دانشگاهی هستم اگر فکر میکنید نمیتوانیم با هم کار کنیم اصراری بر ماندن ندارم اما ایشان تاکید کرد که با حضورم در معاونت جوانان موافق هستند. هرچند برخی دوستان در دولت میگفتند که وزیر به دنبال جایگزینی فرد دیگری برای معاونت جوانان است.
وی ادامه داد که آقای گودرزی از روزی که از مجلس رای اعتماد گرفتند به مدت نزدیک به ۵۵ روز جلسه شورای معاونان را تشکیل ندادند. یک سردرگمی خاصی در آن دوران در وزارتخانه وجود داشت. بعد هم جلسات هر هفته به مدت ۲ ساعت تشکیل شد. با ترکیب شورای معاونان حتی ۱۰ دقیقه هم زمان به موضوع جوانان اختصاص داده نمیشد در نتیجه با همه این اوضاع و احوال وقتی که دیدم حتی در جلسات هم وقتی به حوزه جوانان نمیرسد توافق شد که در جلسه شورای معاونان شرکت نکنم و وزیر با مدیران حوزه جوان به صورت جداگانه جلسه بگذارد. بنابراین حدود ۱۵ ماه در جلسات شورای معاونان شرکت نکردم و تنها در این مدت وزیر دو مرتبه با مدیران حوزه جوان جلسه تشکیل دادند.
سرانه ۳۰۰ تومانی
اما در همین زمینه مدیرکل مشارکتهای اجتماعی معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با انتقاد از بیتوجهی دولت به امور جوانان به مهر گفت: تمام تمرکز دولت، روی سیاست خارجی و اقتصاد متمرکز شده است.
رضا حجتی ادامه داد: خیلی خلاصه باید بگویم وضعیت مشارکت اجتماعی در کشور خوب نیست. مشارکت اجتماعی از مولفههای اصلی سرمایه اجتماعی است و زمانی که سرمایه اجتماعی پایین است، این به آن معناست که با بحران در مشارکت اجتماعی مواجهایم. به همین نسبت وضعیت مسئولیتپذیری اجتماعی و اعتماد اجتماعی در شرایط مناسبی نیست. متاسفانه در شرایط فعلی تمام بخشها متمرکز شدهاند روی مباحث اقتصادی و سیاست خارجی. اصرار بیش از حد و تمرکز روی مباحث اقتصادی با توجه به دیربازده بودن سیاستهای اقتصادی ممکن است موجب ناامیدی در جامعه به ویژه میان جوانان شود.
وی این را هم گفت که در حال حاضر سرانهای که دولت برای هر جوان ایرانی میپردازد کمتر از ۳۰۰ تومان در سال است. این بودجه ناچیزی در مقایسه با بخشهای دیگر حتی در مقایسه با حوزههای فرهنگی و اجتماعی است. افزایش بودجه جوانان وابسته به رویکرد کلی دولت است. دولت حتی در مورد جوانان صحبت نمیکند. تمام تمرکز دولت روی سیاست خارجی و اقتصاد است و این وضعیت بیش از این امکان ادامه ندارد. شکی نیست که دولت پیرسالار است.
حجتی خاطرنشان میکند: دولت باید کمک کند جامعه ما خیلی توانمندی دارد و جوانان استعداد بالایی دارند اما اگر توسعه ارتباطی ادراکی و شخصیتی جوانان را جدی نگیریم در آینده باید شاهد نرخ بیشتر آسیبهای اجتماعی باشیم باید زمینههای پیدایش آسیب اجتماعی را مسدود یا محدود کنیم راهی که تنها و تنها از مسیر افزایش سرمایه اجتماعی میگذرد.
توجه رهبری به جوانان
وقتی در صحبتهای رهبر معظم انقلاب تامل کنید میبینید که ایشان در سخنرانی نیست که توجه به مسایل دنیایی و اخروی جوانان را در نگاهشان نداشته باشند، در سخنرانی اخیر ایشان با امام جمعهها، در سخنرانی با مسئولين و حتی دیدار با جوانان دانشگاهی و دانشآموزان حتما بحثی درباره جوانان و توجه به آنها وجود دارد، حتی رهبر معظم انقلاب از مرزها فراتر رفته و در دو نامهای که برای جوانان اروپایی مینویسند از نیروی جوانی که ممکن است به خطا رود دعوت میکنند که تفکر کنند یعنی حتی رهبر معظم انقلاب به جوانان خارج از مرز هم توجه ویژه ای دارند. حال این موضوع قابل تامل است که چرا با این همه تاکید، دولت تدبیر و امید نگاه جدیتری به جوانانی که سرمایه کشورند، ندارد!!! شاید تدبیر و امید نیاز به بازنگری در سیاستهای خود برای جوانان دارد و شاید هم تغییر و تحول در این حوزه لازم باشد.
سیاست روز/
انتهای پیام/
Related Assets:
- صعود نیم میلیونی بیکاران در سال 94
- شاهکار مدیران ورزشی استان که باید در تاریخ یزد ثبت شود
- جوانان، گمشده در معادلههای مدیریتی
- پرونده تخلف ۶۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریالی رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دولت تدبیر در دیوان محاسبات
- روحانی در حال بررسی گزینه معاونت پارلمانی است/هنوز کسی انتخاب نشده
- انتقاد از عملکرد ضعیف دولت در حمایت از بانوان ورزشکار/ دولت به دور از جناحگرایی عمل کند/ استاندار یزد: سعی دولت بر توجه ویژه به جوانان است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|