ID : 28379982
عضو سابق کمیسیون امنیت ملّی مجلس :

دولت،بانک مرکزی را جیب خود می‌داند/ انحلال موسسات مالی و ضربه به سپرده‌های مردم ، نتیجه وابستگی بانک مرکزی


عضو شورای مرکزی جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی بابیان اینکه دولت بانک مرکزی را جیب خود می‌داند گفت: بخش مهمی از بودجه دولت توسط بانک مرکزی تأمین می‌شود و این بدهکاری دولت به بانک مرکزی ، خیلی خطرناک است.

به گزارش یزد آوا؛ استقلال بانک مرکزی امری ضروری است که با تحقق این مهم، بانک مرکزی می تواند نظم مطلوبی را در نظام پولی کشورایجاد کند و کارآمدی سیستم اقتصادی کشور را افزایش دهد.

استقلال بانک مرکزی به معنای جدایی سیاستهای پولی از سیاستهای مالی در نظام اقتصادی کشور است که بانک مرکزی را از حوزه تسلط مطلق دولت رها می کند و در نتیجه، دولت نمی‌تواند به میل خود و به هر میزانی که تشخیص می دهد به استقراض از بانک مرکزی و انتشار پول به منظور تامین کسری بودجه روی آورد.

در چنین نظامی، بانک مرکزی مسئول حفظ ارزش داخلی پول ملی از طریق مقابله با تورم تلقی می‌شود در حالی که انتظار می رود تعیین ارزش خارجی پول، یعنی نرخ برابری آن در مقابل ارزهای خارجی، به عوامل بازار واگذار شود. از سوی دیگر با توجه به اینکه عامل اصلی تورم، فشار تقاضا و نقدینگی است، این استقلال باعث خواهد شد که سیاستهای پولی بانک مرکزی عمدتاً در جهت ایجاد ثبات اقتصادی و ثبات قیمتها باشد و تصمیمات اخذ شده بیشتر بر مبنای اقتصادی و نه سیاسی باشد.

عضو شورای مرکزی جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدندا گفت:  بانک مرکزی در کشورهای توسعه یافته  به صورت مستقل عمل می کند زیرا بانک مرکزی تنظیم کننده آمار و ارقام می‌باشد و مسئولیت پشتوانه پولی کشور و هماهنگی نظام مالی را برعهده دارد.

دکتر محمد صالح جوکار اظهار کرد: در کشورهای مختلف که مسائل مالی شفاف دارند بانک مرکزی مستقل از دولت عمل می کند و  در حقیقت می‌شود به  آمار و ارقامی که اعلام می‌کنند اعتماد کرد اما در کشور ما بانک مرکزی مستقل نیست و آماری هم که ارائه می‌کند خیلی قابل اعتماد نیستند.

وی افزود: تبعیت بانک مرکزی  از دولت ساختاری نیست و این تبعیت‌ها غیر رسمی اعمال می شود وقتی دولت از بانک مرکزی قرض گرفته باشد و به  بانک مرکزی وابسته باشد، هر جایی کم بیاورد  به قرض گرفتن از بانک مرکزی اقدام می کند و این موضوع موجب بروز مشکل در حوزه اقتصادی می شود.

دکتر جوکار بابیان اینکه دولت بانک مرکزی را جیب خود می‌داند اذعان کرد: بخش مهمی از بودجه دولت توسط بانک مرکزی تامین می‌شود و این بدهکاری دولت به بانک مرکزی خیلی خطرناک است.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد: هماهنگی پول و سرمایه باید به خوبی توسط بانک مرکزی انجام گیرد و این عمل جز با استقلال بانک مرکزی محقق نمی‌شود و به آمار و ارقام کنونی بانک مرکزی نمی‌شود خیلی اعتنا کرد.

وی گفت: اگر بانک مرکزی مستقل شود و به صورت شفاف عمل کند موجب جلب اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواهد شد و اعتبار و رتبه بانک مرکزی بالا خواهد رفت.

دکتر جوکار تصریح کرد: در هم آمیختگی بانک مرکزی و جابه جایی آمارها و ارقام تشطت در حوزه پولی کشور ایجاد می کند.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس یکی از تبعات بانک مرکزی وابسته را انحلال موسسات مالی در دولت یازدهم عنوان کرد و  افزود: اعمال نفوذ در بانک مرکزی موجب شد به هر دلیلی و بر اساس تمایلات دولت موسسات اعتباری که چندین سال در کشور فعالیت کرده و دارای ساز و کار بودند بسته شوند و این کار باعث وارد شدن ضربه اساسی به سپرده‌های مردم شد و اعتماد مردم به نظام بانکی را کم کرد.

دکتر جوکار خاطر نشان کرد: یکی از شعار‌های روحانی در انتخابات سال 92 استقلال بانک مرکزی بود که متاسفانه محقق نشد و دولت نخواست این منبع چرب و نرم صرف نظر کند و مانند گذشته وعده انتخاباتی یک شعار ماند و دولت خط جاری را دنبال کر.

** رئیس کل بانک مرکزی فروردین ماه 96 گفت:  رقم دقیق بدهی دولت یازدهم به بانک مرکزی در منظرهای مختلف متفاوت است اما آنچه که در دفاتر نظام بانکی کشور وجود دارد رقمی حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است.

انتهای پیام/ک
 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.