رشد 50 برابری بانوان پزشک متخصص از دستاوردهای چهل ساله انقلاب
اکبر غفوری در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در تشریح دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی در حوزه زنان و خانواده گفت: در سال 1357 تنها 35 درصد زنان باسواد بودند اما اکنون نرخ باسوادی در زنان نزدیک به 90 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: تعداد دانش آموزان دختر از دو میلیون نفر در سال 1355 به 6 میلیون نفر در سال 95 رسید و تعداد دانشآموختگان دانشگاهی زن نیز از 6 درصد در سال 1355 هم اکنون به 44 درصد رسیده است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد افزود: تعداد طلاب زن از چند ده نفر در قبل از انقلاب به 80 هزار طلبه و 40 هزار دانشآموخته رسیده و همچنین اکنون 7 هزار از اساتید دانشگاهها و دوهزار و 700 نفر از اساتید حوزه علمیه زنان هستند.
غفوری عنوان کرد: پیش از انقلاب تنها 1.4 درصد اساتید دانشگاهها زن بودهاند اما اکنون 20 درصد از اساتید دانشگاهها را زنان تشکیل میدهند و با اینکه قبل از انقلاب هیچ مرکز آموزش عالی ویژه بانوان مطلقا وجود نداشت اما دستاورد انقلاب اسلامی تأسیس دهها دانشگاه، دانشکده و پژوهشگاه ویژه بانوان است.
وی اضافه کرد: تعداد نهادهای مردم نهاد ویژه زنان پیش از انقلاب پنج مورد بود که اکنون به بیش از دو هزار مورد در کشور رسیده است.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه ورزش بانوان
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد گفت: ورزش بانوان از 7 رشته در سال 57 هم اکنون در چهل سالگی انقلاب به 38 رشته توسعه یافته است و رشد نجومی تعداد مربیان ورزشی زن از 9 نفر به 35 هزار نفر نماد توسعه حقیقی نظام اسلامی به ورزش زنان است.
غفوری افزود: تعداد داوران ورزش زن با افزایش دو هزار برابری از 7 نفر به 16 هزار نفر رسیده و تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب 30 برابر گذشته شده است.
وی عنوان کرد: قبل از انقلاب حضور زنان در مسابقات خارجی تنها 6 مورد بود که به 12 هزار مورد افزایشیافته است و در حالی که مدالهای جهانی ورزشی بانوان در 57 سال حکومت پهلوی 5 مورد بود در 40 سال پس از انقلاب اسلامی با رعایت حدود شرعی تعداد مدالها 160 مورد بوده است.
این کارشناس برجسته سیاسی افزود: نهاد ورزشی بانوان پس از انقلاب اسلامی تأسیس شد و تعداد بسیار ناچیز ورزشکار حرفهای زن در آن زمان به 540 هزار نفر رسید.
بسیج زنان ایران اسلامی بزرگترین تشکل مردمی زنان با 9 میلیون عضو
غفوری تصریح کرد: بزرگترین تشکل مردمی زنان در جهان با 9 میلیون نفر عضو و 16 هزار پایگاه، بسیج زنان ایران اسلامی است و 7 هزار شهیده و 5 هزار جانباز زن، نماد مقاومت و نقشآفرینی ممتاز زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. مشارکت فعال 23 هزار امدادگر و دوهزار و 300 پزشک زن در جبهههای دفاع مقدس افتخار مقاومت جامعه زنان است.
وی گفت: امید به زندگی زنان از 54 سال در سال 1355 به 78 سال در سال 1395 ارتقا یافته است و تعداد پزشکان عمومی زن با رشد 16 برابری از سه هزار و 500 نفر در سال 1355 به 60 هزار نفر در سال 1395 رسیده است.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: بانوان پزشک متخصص در سال 1355 از 597 نفر به 30 هزار در سال 1395 نفر رسیده که با رشد 50 برابری مواجه بوده است و تاکنون انقلاب اسلامی در جهت ارائه خدمات پزشکی به بانوان پنج هزار و 300 نفر پزشک فوق تخصص تربیتکرده است.
کاهش 90 درصدی مرگ و میر مادران در هنگام زایمان با انقلاب اسلامی
غفوری با بیان اینکه ایجاد بیمارستانهای مخصوص بانوان از اقدامات مهم و برجسته نظام اسلامی در ارج نهادن به مقام شامخ زن در دنیاست، افزود: طبق آمارهای جهانی تعداد مرگومیر مادران در هنگام زایمان نسبت به قبل از انقلاب اسلامی 90 درصد کاهشیافته است.
وی گفت: مشارکت زنان در امور سیاسی از حد ناچیز و غیرقابلشمارش در قبل از انقلاب با شایستهسالاری و بر اساس تواناییهای زنان در دوران بعد از انقلاب اسلامی رشد قابلتوجهی کرده است و نهادهای داخلی و خارجی تشریفاتی زنان که در انحصار فرح و اشرف پهلوی بود به نهادهای فراگیر داخلی و بینالمللی با نقشآفرینی زنان فرهیخته و دانشمند توسعه یافت.
استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی 159 قانون ناظر به تعالی زنان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی هیچ ناشر زن نداشتیم امروز 712 ناشر زنداریم، گفت: تعداد نویسندگان زن از کمتر از 50 نفر در سال 57 هم اکنون به 8 هزار نفر و تعداد داستان نویسان زن از کمتر از انگشتان دست هم اکنون به 4 هزار نفر رسیده است.
غفوری خاطرنشان کرد: تعداد نشریات ویژه بانوان از عنوان در سال 57 به بیشتر از عنوان در سال 86 رسیده است و همچنین 80 درصد مخاطبان 11 هزار مؤسسات قرآنی کشور 6 میلیون نفر از زنان هستند.
وی گفت: پیش از انقلاب اسلامی 125هزار نفر از شاغلین آموزش و پرورش زنان بودند در حالی که این میزان در سال 91، به 532 هزار نفر شاغل آموزش و پرورش زن رسیده است.
انتهای پیام/
Related Assets:
- مردم و ولایت فقیه دو رکن اساسی در حفظ نظام اسلامی هستند
- مردم ولی نعمت ما هستند و باید قدردان آنها باشیم
- ایجاد تحول درونی بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی بود
- بیش از 500 کیلومتر راه آسفالته؛ یکی از ارمغانهای انقلاب برای ابرکوه
- هیچ کشوری مانند ایران لیاقت رهبری خاورمیانه را ندارد
- عدم توجه به تنگناها موجب از بین رفتن دستاوردهای انقلاب است
- برگزاری 4هزار برنامه به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی توسط بسیج استان یزد
- شاه 6میلیون بشکه نفت میفروخت اما مردم در فلاکت بودند/نامه شدیدالحن شهید صدوقی پیرامون جشنهای شیراز
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|