سهم ناچیز یزد جهانی در گردشگری ملی +نمودار
به گزارش یزد آوا، بر اساس آخرین گزارش رسمی مرکز آمار، تهران، مشهد، رشت، شیراز، قزوین، اصفهان، قم، کرمانشاه، تبریز و لاهیجان جزء 10 شهر مهم گردشگر پذیر کشور در بهار سال 95 بوده اند.
طبق این گزارش 10 استان خراسان رضوی، مازندران، گیلان، تهران، فارس، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و کرمان مقصد بیشترین سفرهای با اقامت شبانه در فصل بهار سال گذشته بوده اند.
همچنین بیشترین سفرهای بدون اقامت شبانه به مقصد استان های گیلان، قزوین، فارس، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، تهران، آذربایجان شرقی، گلستان و کرمان بوده است.
بيشترين سفرهاي با اقامت شبانه فصل بهار در سال ١٣٩٥، با هدف ديدار دوستان و بستگان (٥٨ درصد) و سپس با هدفهاي گردش و تفريح (٢٥ درصد) و زيارت (٨ درصد) انجام پذيرفته است. سفرهاي با اهداف فوق در مجموع ٩١ درصد از سفرها را تشكيل داده است. حدود ٩ درصد از سفرها در فصل بهار با اهدافي نظير درمان، آموزش، خريد و کسب و کار انجام شده است.
بر اساس این گزارش در فصل بهار سال ١٣٩٥، ٣٥ درصد از سفرهاي بدون اقامت شبانه با هدف گردش و تفريح، ٢٩ درصد با هدف ديدار دوستان و بستگان، ١٧ درصد با هدف درمان و ٦ درصد با هدف زیارت انجام شده است. ١٣ درصد سفرهای بدون اقامت شبانه، با اهدافی نظیر آموزش، خريد و کسب و کار انجام شده است.
نمودار فوق 20 شهر بازدید شده کشور به ترتیب بیشترین سفر انجام شده را نشان می دهد و همان گونه که مشخص است شهر تاریخی یزد در جایگاه هیجدهم کشوری قرار دارد و شهرهایی چون کرمانشاه، قزوین، اردبیل، کرمان و همدان در وضعیت بهتری نسبت به یزد قرار دارند.علی رغم همه ادعاها و سخنرانی های مسئولین استانی اما شهر و استان یزد نتواسته در جذب گردشگران داخلی موفق باشند و این درحالی است که یزد دارای پتانسیل های قوی و بالقوه ای در امر گردشگری است.
هر چند یزد به عنوان یک شهر تاریخی شناخته می شود اما این استان با داشتن جاذبه های طبیعی و اکوتوریسمی شامل پهنه های بیابان و تپه های ریگ روان و ارتفاعات زیبای شیرکوه و ییلاقات سرسبز، دره ها و دامنه های آن و گوناکونی آب و هوا پتانسیل بالقوه ای در گردشگری طبیعت نیز دارد.
علاوه بر این موارد استان یزد به واسطه داشتن تجهيزات پزشكي و امكانات درماني و موقعیت جغرافیایی آن می تواند در حوزه گردشگری سلامت نیز موفق ظاهر شود و به عنوان قطب پزشکی جنوب شرق کشور مطرح شود. در این خصوص نیز مسئولین شعارهای گوناگونی را مطرح می کنند. همان گونه که گفته شد؛ طبق آمارهای رسمی 17 درصد از سفرهای بدون اقامت بهار سال گذشته با هدف درمان بوده است و این خود لزوم اهمیت دادن به گردشگری سلامت را نشان می دهد و باید دید چقدر از این سفرهای سهم استان یزد بوده است.
در سال های اخیر در استان یزد مسئولین بر موضوع گردشگری بسیار مانور داده شده و در سخنرانی های خود به این ظرفیت های گردشگری استان اشاره کرده اند اما گزارش رسمی از میزان گردشگری در استان حاکی از آن است که مسئولین استانی نتوانسته از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کنند وصرفا این ظرفیت ها به زبان آورده شده و برای عملیاتی کردن و بالفعل کردن آن اقدام موثری انجام نشده است. در واقع استان یزد حتی در جذب گردشگری داخلی نیز با مشکل مواجه است چه برسد به جذب گردشگر خارجی!
با توجه به این که در مرداد ماه سال جاری شهر یزد به ثبت جهانی نیز رسیده است باید دید مسئولین استانی چگونه از این فرصت و امتیاز به وجود آمده استفاده خواهند کرد و یا آن که مانند گذشته فقط به سخنرانی و شعار بسنده می کنند.
انتهای پیام/ق
Related Assets:
- افزایش کیفیت زیست محیطی در اولویت برنامههای شهرداری یزد/ ایجاد تفرجگاههای گردشگری در یزد
- آرامگاه خواهر زاده حضرت علی(ع) در فهرج
- 90درصد مناطق نمونه گردشگری استان یزد فاقد سرمایهگذار است
- مثلث طلایی گردشگری ایران و ۱۰ چالش اساسی
- توسعه گردشگری در یزد بر مبنای معرفی ارزشها و فرهنگ یزدیها باشد
- لزوم توجه به نیازهای گردشگران در مدیریت جهان شهر یزد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|