ID : 21167187
رئیس پلیس فتای استان یزد:

شبکه‌های اجتماعی بستر مهمترین جرایم سایبری در استان است


رئیس پلیس سایبری استان یزدگفت: برداشت های غیرمجازاز حساب های بانکی رتبه نخست را در جرایم سایبری به خود اختصاص داده است.

به گزارش یزد آوا، رئیس پلیس فتای استان یزد در مصاحبه  با یزدامروز؛ با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت فضای مجازی گفت: فضای مجازی به مانند رودخانه ای خروشان بوده که باید با زه کشی درست و اصولی آن را به سمت دریا هدایت کرده و اگر چنین نباشد سیلی ویرانگر ببار خواهد آورد.

سرهنگ حسین رضایی فضای مجازی را فضایی پیچیده  و درهم تنیده شده با زندگی امروزی برشمرد و اظهار داشت: افراد جامعه خواسته یا ناخواسته روزانه با این فضا سر و کار داشته و همین امر سبب شد تا در نیروی انتظامی معاونت پلیس فتا(فضای تبادل اطلاعات) ایجاد شود تا ضمن اطلاع رسانی و بالابردن فرهنگ وسواد رسانه ای مردم وظیفه پیشگیری از وقوع جرم را نیز در این فضا بر عهده داشته باشد.

رضایی فضای مجازی را از یکسو تهدید و از سوی دیگر فرصتی مناسب دانست و اظهار داشت: اگر در این زمینه اطلاع رسانی شده و مردم با تهدیدهای این فضا آشنا شوند می توان از فرصت های آن استفاده بهینه کرد.

وی با اشاره به انجام جرایم متعدد مجرمان در فضای مجازی خاطر نشان کرد: در فضای حقیقی فرد مجرم تنها با حضور در یک مکان خاص دست به جرم می زند که احتمال فاش شدن هویت واقعی اونیزتوسط وسایل الکترونیک موجود نظیر دوربین های مدار بسته  زیاد است اما متاسفانه در فضای مجازی، فرد مجرم  می تواند ضمن استفاده از عناوین جعلی و بدون نشان دادن هویت واقعی خود، همزمان چندین جرم را نیز مرتکب شود.

رضایی افرود: فضای مجازی  مکان و زمان خاصی نداشته  ومجرمان در این فضا می توانند از هر نقطه ای از کشور در نقطه ای دیگر دست به اقدامات مجرمانه بزنند و به همین دلیل نمی توان گفت تمام پرونده های کشف شده در این فضا مختص استان است اما خوشبختانه در سال گذشته معاونت پلیس فتای استان بیش از 100درصد کشف داشته که این کشفیات در نتیجه همکاری مردم خوب استان با این معاونت بوده است.

وی کسب مال از طریق نامشروع و کلاهبرداری ،ترویج والقای شبهات دینی در شبکه های اجتماعی، وب کردی و ول گردی در فضای مجازی و ورود به سایت های غیر اخلاقی، ایجاد رابطه با انگیزه ارتباط نامشروع و هک کردن برخی دستگاه های دولتی را مهمترین جرایم فضای مجازی از نظر روند انگیزشی جرایم در این فضا عنوان کرد و افزود:البته خوشبختانه  پلیس فتا به صورت 24 ساعته این فضا را تحت نظر داشته و مردم عزیز مطمئن باشند که تمامی مجرمان در این فضا، شناسایی و دستگیر خواهند شد.

رئیس پلیس سایبری استان گفت: برداشت های غیرمجازاز حساب های بانکی رتبه نخست را در جرایم سایبری به خود اختصاص داده و از مصادیق کلاهبرداری اینترنتی است.

زضایی ادامه داد: دراین نوع کلاهبرداری،مجرمان با تماس های تلفنی یا به صورت پیامکی به فرد مورد نظراعلام می کنند که از طرف فلان موسسه یا فلان مسابقه ای برنده وجه نقد شده و یا حتی به بهانه انعقاد قرار داد کاری و پرداخت بیعانه از وی می خواهند با مراجعه به عابر بانک و ارائه شماره حسا ب و رمز کارت بانکی خود امکان واریز وجه را فراهم آورند و از این طریق اقدام به کلاهبرداری می کنند که متاسفانه بعضا افرادی با سطح تحصیلات بالا طعمه این مجرمان شده اند.

وی با هشدار به مردم ابراز داشت: به هیچ وجه در سیستم بانکی نیاز به چنین کاری نیست و افراد تنها با داشتن شماره حساب یا شماره کارت می توانند عملیات واریز وجه را انجام دهند.

رضایی نوع دیگر کلاهبرداری اینترنتی را حضور در سایت های دوست یابی وهمسر یابی عنوان کرد و گفت: در اینگونه سایت ها فرد با ورود اطلاعات کارت بانکی خود در درگاه های پرداخت الکترونیک جعلی این سایت ها و پرداخت حق عضویتی ناچیز به عضویت این سایت ها درآمده اما از این نکته غافل است که مجرمان و راه اندازان این گونه سایت ها قصد کلاه برداری داشته و در اسرع وقت حساب فرد را سرقت می کند .

وی به شهروندانی که از خدمات بانک داری اینترنتی استفاده می کنند توصیه کرد: در هنگام استفاده از درگاه های پرداخت الکترونیکی دقت داشته باشند که از پسوند https استفاده شده باشد و همچنین از رموزی غیر قابل پیش بینی و سخت شامل ترکیبی از حروف وعدد استفاده کرده و در استفاده از نرم افزارهای بانکی حتما از نرم افزارهایی که توسط بانک ها ارائه می شود استفاده کنند.

رضایی در خصوص ارتباطات افراد در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هم گفت:شکی نیست که اکثریت ارتباطات در این فضا به قصد سوء استفاده صورت می گیرد  فلذا استفاده کنندگان از این شبکه ها وبه ویژه بانوان باید در این زمینه هوشیار باشند.

وی با اشاره به یکی از پرونده ها در این زمینه گفت: در یکی از پرونده های اخیر مجرم با پنهان کردن هویت واقعی خود و ایجاد ارتباط با یک خانم متاهل سعی در جلب اعتماد فرد کرده و پس از انجام نیت پلید خود از وی قصد اخاذی و ادامه رابطه داشته که فرد شاکی به ستوه آمده در نتیجه به پلیس فتا مراجعه ودرخواست  کمک کرده  که در نهایت پلیس با حفظ آبروی این خانم مجرم  را شناسایی، دستگیر و تحویل مقامات قضایی کرد.

رضایی اعلام کرد پلیس در طول ساعات شبانه روز آماده ارائه مشاوره های فوری فضای مجازی است و شهروندان می توانند با تماس با مرکز 110 از کارشناسان مربوطه مشاوره بگیرند.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.