ID : 22176511
کارشناس مسائل اقتصادی:
عدهای اجازه نفس کشیدن به تولید داخل را نمیدهند/ نجومی بگیران دغدغه معیشت مردم ندارند
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به مسئله حقوقهای نجومی اذعان کرد: مسائلی چون حقوقهای نجومی و دریافت های نامتعارف نشان داد که هدف عدهای از مسئولین تامین زندگی شخصی خودشان است و دغدغه معیشت مردم و رفاه جامعه را ندارند این در حالی است که اولویت اصلی کشور مسائل کلان اقتصادی و رفاه عمومی است.
کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار یزدآوا با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری گفت: رهبر انقلاب در چند سال اخیر توجه خود را به مسائل اقتصادی متمرکز کرده اند و این موضوع کاملا مشهود است. ایشان موضوعات اقتصادی، معیشت و رفاه مردم و قدرت اقتصادی کشور را مطرح کردهاند که نشان دهنده ی اهمیت و اولویت این موضوعات برای کشور است و باید مسئولین در این زمینهها دقت لازم را داشته باشند.
دکتر حبیب انصاری سامانی با انتقاد از عملکرد مسئولین نسبت به فرمایشات رهبری اظهار داشت: متاسفانه مسئولین در رده های مختلف مدیریتی، در عملیاتی کردن فرمایشات رهبری تنها به برگزاری چند همایش و چاپ چند پوستر، کتاب و مجله اکتفا میکنند و عملا کارهای خودشان را انجام میدهند.
وی با اشاره به مسئله حقوقهای نجومی اذعان کرد: مسائلی چون حقوقهای نجومی و دریافت های نامتعارف نشان داد که هدف عدهای از مسئولین تامین زندگی شخصی خودشان است و دغدغه معیشت مردم و رفاه جامعه را ندارند این در حالی است که اولویت اصلی کشور مسائل کلان اقتصادی و رفاه عمومی است و واقعیت آن است که ما تنها چندسال برای استفاده از منابع جهت رسیدن به پیشرفت زمان داریم و در صورتی که این زمان از دست برود با توجه به از دست رفتن مزیت های انسانی و طبیعی، پیشرفت و توسعه سخت تر وشاید امکان ناپذیر خواهد شد.
انصاری با تاکید بر لزوم تغییر و اصلاح ساختار اقتصاد کشور گفت: بسیاری از اقتصاددانها و جامعهشناسان سالهاست بر این اعتقادند که ساختار اقتصاد کشور نیازمند اصلاح است و در این میان منظور از ساختار، نهادها و پیکره ی اجتماعی است که مهمترین نهاد، قانون و بعد از آن سرمایه اجتماعی است که باید اصلاح، ترمیم و تقویت شود.
وی با اشاره به اهمیت قدرت اقتصادی کشورها در نظام بین الملل و بیان این که هدف دولتها توانمند کردن اقتصاد داخلی است اظهار داشت: قدرت و توان هر کشوری وابسته به قدرت اقتصادی آن کشور است و از سویی دیگر داشتن این قدرت، تامین نیازها و رفاه اجتماعی جامعه را به همراه خواهد داشت از این رو هر دولت و حکومتی سعی میکند تا اقتصادی قدرتمند داشته باشد.
انصاری با بیان این که اقتصاد کشورها را بنگاهها و واحدهای اقتصادی تشکیل میدهند اظهار داشت: به علت اختلاف سرمایه، تکنولوژی و اندازه بازارها نیاز است حمایتهای متفاوتی برای بنگاههای کشور وجود داشته باشد تا در سایه این حمایتها تولیدکننده فرصت لازم برای ارتقا سطح کیفی و کمی کالاهای خود را داشته باشد تا بتواند بازارهای جهانی را بدست آورد.
عدهای اجازه نفس کشیدن به تولید داخل را نمیدهند
این مدرس دانشگاه افزود: یکی از راههای حمایت از بنگاههای داخلی استفاده از تعرفههای گمرکی، ممنوعیت واردات و مبارزه با قاچاق در جهت جلوگیری ورود کالاهای خارجی به کشور است در این میان عدهای با هدف کسب سود به هر قیمتی حتی زمین خوردن تولید داخل و افزایش بیکاری جلوی اجرای این سیاستهای حمایتی را می گیرند و اجازه نفس کشیدن به تولید داخل را نمیدهند.
نهادینه شدن قاچاق در کشور
انصاری با اشاره به کشف شبکههای قاچاق در چند هفته اخیر اظهار داشت: بررسی شواهد موجود نشان میدهد که بسیاری از مشکلات در کشور مانند قاچاق ریشه نهادی دارد که ناشی از ضعف قانون و ساختارهای دولتی است و در واقع این پدیده شوم به صورت ساختاری و سیستمی در بدنه اقتصاد کشور نفوذ کرده است.
وی در خصوص سیستمی شدن قاچاق در کشور گفت: منظور این نیست که همه سیستم موجود معیوب و فاسد است بلکه شبکههای فساد توانستهاند به بخش های مختلف دولت و اقتصاد نفوذ کنند و از طریق کانالهای مختلف راه را برای عملیاتی کردن اهداف نامیمون خود بازکنند. عامل این حجم از قاچاق و فساد یک فرد حقیقی تنها نیست بلکه شبکه بزرگی از افراد هستند که از موقعیت و جایگاه خود در ساختار قدرت دولتی و بازار سوء استفاده میکنند.
انصاری با تاکید بر اهمیت مبارزه با قاچاق اظهار داشت: مبارزه با قاچاق بسیار حیاتی است و اگر سیستم و برنامه منسجمی برای کنترل قاچاق شکل نگیرد تولید کننده امنیتی نخواهد داشت و اینده تولید در کشور روشن نخواهد بود.
مردم بزرگترین نیرو در مبارزه با قاچاق کالا
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مصرف کالای داخلی گفت: فرهنگ عموم مردم باید به گونهای باشد که کالای داخلی را به مشابه خارجی ترجیح دهند و این کار را وظیفه ای ملی و اخلاقی در جهت حمایت از اقتصاد کشور بدانند. زمانی که به این جایگاه برسیم دیگر نیازی به هزینه میلیاردها تومان پول و میلیارها ساعت وقت برای جلوگیری از قاچاق کالا نیست.
انصاری با اشاره به فرهنگ مصرف مردم گفت: علی رغم اهمیت نقش مردم در حمایت از تولیدات داخلی متاسفانه بخش قابل توجهی از مردم تمایل به استفاده از کالای خارجی دارند و حتی در مواردی کالای باکیفیت داخلی در مقابل کالای کم کیفیت خارجی بازنده است.
وی تاکید کرد: در مسئله مبارزه با قاچاق هیچ نیرویی بزرگتر از نیروی مردم نیست اگر مردم از کالای قاچاق استقبال نمیکردند و نمیخریدند این حجم از قاچاق اتفاق نمیافتاد. استفاده از کالای داخلی اگر به یک فرهنگ تبدیل شود بسیاری از دغدغه ها برطرف می شد و زمینه پیشرفت در بخشهای اقتصادی فراهم می شود.
حمایت از تولید داخل به افزایش کیفیت منتهی شود
انصاری با اشاره به تجربه سایر کشورها در حمایت از تولیدات داخلی گفت: مردم انتظار دارند حمایتهایشان از تولیدات داخل منتج به بهبود کیفیت شود در واقع جامعه به امید افزایش سطح کیفیت تولیدات داخلی، هزینه عدم استفاده از کالای با کیفیت را پرداخت میکند و این بی انصافی است که تا ابد کالای کم کیفیت مصرف کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد تاکید کرد: حمایت از صنایع و تولیدات داخلی باید در یک بازه زمانی مشخص و با برنامه صورت گیرد. از آسیبهای برخی حمایتها آن است که تولیدکنندگان انتظار دارند همیشه مورد حمایت قرار گیرند و مرزهای کشور بسته بماند تا بتوانند کالای کم کیفیت خود را حتی با قیمتی بالاتر از کالای خارجی بفروش برسانند اما باید این برنامه های حمایتی به شکلی باشد که تولیدکننده مجبور شود از این فرصت محدود حداکثر استفاده را بکند تا در فضای امنی که ایجاد میشود بتواند تولیدات خود را به سطح کیفی بازارهای جهانی برساند.
انتهای پیام/
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|