ID : 19720450
یادداشت/ فاطمه فائزی

فساد و ویژه‌خواری‎‎؛ آفتی بر بنیان اقتصاد مقاومتی


برخورد قاطع با عوامل و مظاهر فساد و ویژه‌خواری، مستلزم پرداخت هزینه‌هایی از جنس آبرو و تحمل هجمه‌های آن‌چنانی و شانتاژهای کذایی است‎؛ چه این‌که بسیاری از اصحاب فساد و ویژه‌خواری، مستظهر به پشتیبانی جریان‌های فرصت‌طلب...

به گزارش یزد آوا به نقل از یزدرسا‎؛ اقتصاد مقاومتی، راهبردی عقلانی و خردمندانه است که اگر از سطح به‌به و چه‌چه های تکراری و ملال‌آور بگذرد و به صورت کاربردی و عمیق در دستورکار همه نهادها و مسؤولان قرار گیرد، می‌تواند حتی در کوتاه‌مدت هم نتایجی خیره‌کننده به دنبال داشته باشد و تحولاتی شگرف رقم زند. لازمه این مهم‏، باورقلبی تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران برجسته به واقعیت اقتصاد مقاومتی و اهتمام همه‌جانبه آنان برای فراهم‌ساختن پیش‌‌زمینه‌ها و درسرلوحه قراردادن مؤلفه‌های این راهبرد اساسی در ابعاد گوناگون است.

از جمله گام‌‌های مهم برای شعاری‌نشدن اقتصاد مقاومتی و تحقق آثار آن به صورت ملموس، برخورد با عوامل مخل و موانع خدشه‌آفرین است که در این میان، مبارزه با انحای گوناگون ویژه‌خواری و فساد اقتصادی نقشی بی‌بدیل دارد؛ چه این‌که بروز و  استمرار فساد و ویژه‌خواری چونان موریانه‌هایی پایه‌‌های بنیان اقتصاد را از درون متلاشی می‌کند و کاهش اثرگذاری برنامه‌ریز‌ی‌ها و تلاش‌ها را موجب می‌شود.

رهبر فرزانه انقلاب نیز بارها بر مقابله با فساد اقتصادی تاکید کرده‌اند‎؛ از جمله در سخنان نوروزی خود در سال جاری، مبارزه جدی با فساد را خواستار شده و فرموده بودند: «با فساد مبارزه جدّی بشود، با ویژه‌خواری مبارزه‌ جدّی بشود، با قاچاق مبارزه جدّی بشود؛ این‌ها دارد به اقتصاد کشور لطمه می‌زند و ضررش را مردم می‌برند. اگر ما در مقابل آن مجموعه‌ای که فرض بفرمایید با زدوبست‌هایی در زمینه‌ مسائل اقتصادی ویژه‌خواری می‌کنند، خودشان را از امتیازات ویژه برخوردار می‌کنند و یا دچار فساد پولی و مالی و اقتصادی می‌شوند، سهل‌انگاری کنیم، قطعاً کشور ضرر خواهد کرد؛ نباید سهل‌انگاری بشود.»

تاکیدهای مکرر رهبر معظم انقلاب بر برخوردهای قاطع و بدون ملاحظه‌کاری با فسادهای اقتصادی، اهمیت این مؤلفه در شکوفایی اقتصادی و پیشبرد اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی آن را نشان می‌دهد. برخورد با عوامل فساد اقتصادی و ویژه‌خواری‌ در هر مقام و موقعیتی، بدون رودربایستی‌ و مصلحت‌سنجی‌های آزاردهنده، امید را در دل‌های متصدیان و قشرهای گوناگون جامعه برای جدی‌گرفتن اقتصاد مقاومتی و تحقق نتایج موردانتظار بارورتر می‌سازد و انگیزه‌ها را در مسیر التزام به لوازم این استراتژی بنایی تقویت می‌کند.

دراین میان، برخورد قاطع با عوامل و مظاهر فساد و ویژه‌خواری، گاه مستلزم پرداخت هزینه‌هایی از جنس آبرو و تحمل هجمه‌های آن‌چنانی و شانتاژهای کذایی است‎؛ چه این‌که بسیاری از اصحاب فساد و ویژه‌خواری، مستظهر به پشتیبانی جریان‌های فرصت‌طلب و رسانه‌های خاص هستند و هرگاه «منافع غیرقانونی» خود را در معرض خطر ببینند‏، با توپخانه تخریب و هجمه‌های ناجوانمردانه به جنگ مسؤولان و نهادهای انقلابی مصمم در برخورد با فساد و ویژه‌خواری می‌روند.

فراموش نکرده‌ایم که مقام معظم رهبری سال‌ها پیش در بخشی از فرمان هشت ماده‌ای معروف خویش فرموده بودند: «با آغاز مبارزه جدی با فساد اقتصادی و مالی، یقینا زمزمه‌ها و به تدریج فریادها و نعره‌های مخالفت با آن بلند خواهد شد. این مخالفت‌ها عمدتا از سوی کسانی خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر می‌شوند و طبیعی است بددلانی که با سعادت ملت و کشور مخالفند یا ساده‌دلانی که از القائات آنان تأثیر پذیرفته‌اند، با آنان هم‌صدا شوند.» در این باره گفتنی‌ها فراوان است. این سخن بگذار تا وقت دگر!

نویسنده: فاطمه فائزی




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.