مسجد جامع یزد قبل از انقلاب میعادگاه «نماز جمعه» بود/ آباد شدن مسجد«ملا اسماعیل» از برکات نماز جمعه
5 مرداد ماه سالگرد اقامه اولین نماز جمعه پس از انقلاب در کشور است که در سال 1358 به فرمان امام راحل؛ در دانشگاه تهران و به امامت مرحوم آیت الله طالقانی برگزار شد.
به همین مناسبت محمد جواد حرزاده مسئول ستاد اقامه نماز جمعه یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: ستاد اقامه نماز جمعه یزد پس از اقامه اولین نماز جمعه در تهران زیر نظر شهید آیت الله صدوقی متشکل از نمایندگان تعدادی از دستگاههای فرهنگی و اجرایی استان با عنوان ستاد برگزاری نماز جمعه و مراسم استان شروع به کار کرد و برگزاری مراسم مناسبتهای مختلف و برگزاری نماز جمعه در استان به عهده این ستاد بود که بعد از تشکیل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در سراسر کشور، این ستاد تنها به برگزاری نماز جمعه و مراسم اعیاد فطر و قربان پرداخت.
برپایی نماز جمعه قبل از انقلاب اسلامی در یزد
وی با بیان اینکه در یزد قبل از انقلاب هم نماز جمعه در مسجد جامع کبیر برپا میشد، ادامه داد: با وجود آنکه مردم یزد در نماز جمعههای قبل ازانقلاب هم شرکت میکردند اما این نماز ویژگیهای یک نماز سیاسی عبادی جمعه را نداشت و بعد از دو هفته از اقامه اولین نماز جمعه در تهران، اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به امامت آیت الله شهید صدوقی در یزد برگزار شد.
آباد شدن مسجد ملا اسماعیل؛ از برکات برپایی نماز جمعه یزد
حرزاده با اشاره به انتقال برگزاری نماز جمعه از مسجد جامع کبیر به مسجد ملااسماعیل گفت: آیت الله شهید صدوقی به دلیل کمبود فضا و مسائل دیگری که وجود داشت دستور دادند که مسجد ملا اسماعیل را برای برپایی نماز جمعه آماده کنند که این یکی از برکات این نماز سیاسی عبادی بود و مسجد ملا اسماعیل که غریب و متروک بود و تنها مردم برای روز 13محرم در آن حضور پیدا میکردند آباد شد و گسترش یافت و هنوز هم با حضور مردم پر رونق است.
وی با بیان اینکه نماز جمعه موتور محرک انقلاب اسلامی است که آن را هر روز بیش از پیش به جلو میبرد، ادامه داد: در زمان دفاع مقدس با برنامه ریزی که انجام شده بود رزمندگان قبل از اعزام به جبهه در نماز جمعه حضور پیدا میکردند و از مسجد ملااسماعیل به جبهه اعزام میشدند.
مسئول ستاد نماز جمعه یزد گفت: در زمان دفاع مقدس کمکهای مردان و زنان یزدی جهت پشتیبانی از رزمندگان دفاع مقدس در نمازجمعه جمع آوری میشد و گاهی مواقع در عرض چند هفته چند کیلو طلا جمع آوری و طی صورت جلسهای با مجوز امام جمعه در اختیار پشتیبانی جبهه و جنگ قرار میگرفت.
اسکناس پنج تومانی؛ هدیه پیرزن رختشور یزدی به جبهه جنگ
حرزاده با اشاره به بیانات رهبری که کمکهای کم مردم برای پیروزی در جبهه و جنگ برکات زیادی داشت، ادامه داد: صبح یک روز زمستانی در زمان جنگ بود که پیرزنی که گوشه چارقد خود را گره زده بود به ستاد نماز جمعه یزد مراجعه کرد، به قدری دستش از سرما کرخت شده بود که نمیتوانست گره گوشه چارقد خود را باز کند؛ از من خواست که گره را که یک اسکناس سبز رنگ پنج تومانی و تا کرده در آن قرار گرفته بود باز کنم، به او گفتم که لازم نبود این موقع صبح خود را به زحمت بیندازی که در جواب گفت من رختشور هستم و نذر کردم اولین پولی که از مشتری خود در روز جمعه به واسه شستن لباسها میگیرم به بچههاییی که اینگونه در پشتیبانی از اسلام میجنگند، هدیه کنم.
وی هدیه کردن لوازم و لباسهای گرم و گران قیمت را نمونههای دیگری از هدایای مردم به جبهه جنگ در محل نماز جمعه عنوان کرد و گفت: برخی اشیا مانند انگشتر عقیق که ارزشمند بودند و مردم می خواستند برای پشتیبانی از رزمندگان اسلام استفاده شود، در بین نمازگزارن نماز جمعه با قیمتی بسیار بالاتر به فروش می رسید و آن مبلغ به جبهه ارسال میشد.
حرزاده که از ابتدای تشکیل ستاد نماز جمعه یزد مسئولیت این ستاد را بر عهده دارد، گفت: نماز جمعه نعمت بسیار بزرگی است که درآن مسائل سیاسی و اجتماعی روز بیان میشود و پیشنهادهای مردم به دستگاهها و امام جمعه ارائه میشود و 150 نفر از نیروهای ستاد اعم از خواهران و برادران وظیفه برپایی نظم و برگزاری برنامه های فرهنگی و مذهبی مختلف را دارند.
مطرح شدن مشکلات مردم در خطبههای نماز جمعه؛ موجب پررنگتر شدن حضور مردم است
وی با بیان اینکه در ماه رمضان مردم یزد بیشترین استقبال را از نماز جمعه دارند به گونهای که این جمعیت در روز قدس به بیش از 50 هزار نفر میرسد، ادامه داد: مردم یزد استقبال خوبی از نماز جمعه دارند که کوتاهتر کردن زمان خواندن خطبه، پرهیز از صحبتهای تکراری و اضافی در خطبههای نمازهای جمعه و جذاب و گیرا بودن خطبهها این حضور را میتواند پررنگتر کند.
مسول ستاد نماز جمعه یزد بیان درد و دل مردم و به چالش کشیدن ادارات و اعلام نارضایتیهای مردم در خطبههای نمازجمعه و مورد تشویق قرار گرفتن اقدامات خوب مسئولان و مردم را از جمله مواردی دانست که نماز جمعه را مورد استقبال بیشتر مردم قرار میدهد.
وی با بیان اینکه حضور کمرنگ مسئولان در نماز جمعه بیانگر این است که آنها خود را از مردم جدا میدانند بر لزوم حضور مسئولان دستگاهها در نماز جمعهها تأکید و عنوان کرد: باید حضور روحانیون در نماز جمعهها بیشتر شود و همچنین حضور ائمه جمعه در بین مردم و پای درد دل آنها بودن باشد تا زمینه حضور بیشتر مردم و استفاده از مواهب نماز سیاسی عبادی جمعه فراهم شود.
انتهای پیام/ف.ع.
Related Assets:
- آمریکا با غارت 2میلیاردی اموال ایران، روح برجام را لگد کرد/ به حکم اسلام هرگز با آمریکا سازش نمیکنیم
- تهدید نظامی از طرف دشمن نتیجه سخنان برخی مسئولان است
- پیادهروی بزرگ اربعین؛ جلوه ای از عشق و ایمان/ دلایل رهبر انقلاب برای نامه نگاری به جوانان غربی
- نامه رهبر انقلاب؛ اقدامی اساسی جهت از بین بردن تبلیغات سوء علیه اسلام
- لغزیدگان انقلاب؛ عوامل نفوذی دشمن هستند/ انتقاد از طرز تفکر برخی مسئولان مبنی بر ورود مدیران فرهنگی از دیگر کشورها
- امام جمعه تهران کدام فیلم را خطرناک دانست؟
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|